Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

engel


Half vogel half mens dat is een engel, maar beschermt niet alleen mensen, maar ook weerloze vogels jonge en oude vogels die in gevaar verkeren op welke manier dan ook.
Chana - 25 november 2022

1   4

Slay


you go girl, dat is hoe ik het altijd gebruik ik vind het erg verslavend
poep - 25 november 2022

10   3

One Love


In de voetbalwereld komt nog steeds discriminatie voor.
Daarom is de voetbalwereld een One Love Campagne gestart.
De One Love aanvoerdersband is een speciale armband voor de aanvoerders van elftallen.
De band draagt uit de we vóór verbinding zijn, en tegen alle vormen van discriminatie.
De kleuren van het OneLove-logo symboliseren:
- ras en afkomst (rood/zwart/groen)
- gender identiteiten/seksuele geaardheden (roze/geel/blauw).

Op 26 september 2020 was de aftrap van deze campagne met een open brief die is ondertekend door ruim 60 partijen en clubs in het voetbal.
anoniem - 23 november 2022

0   0

loog


Loog als jongensnaam komt voor in de familie Ten Broek uit Nijkerk/Scherpenzeel gld/Steenwijk. Te beginnen met Reijertje (Loogen) van de Pol, dochter van Loog Petersen van de Pol en Grietje Pol, zij huwt Nijkerk 09-05-1790 Wouter ten Broek (Scherpenzeel 1753-Scherpenzeel 1814). Hun 2e zoon heet ook Loog. Kan het een afkorting van Louis of Lodewijk zijn?
mw. J.A. Patijn - 23 november 2022

5   5

kkr


Het beeldt een ongeneeslijke ziekte uit die ook wel eens neoplasma wordt genoemd. Je krijgt een kwaadaardige tumor die uiteindelijk zo groeit dat je ervan sterft. Dit woord is onaanvaardbaar, daarom dat ik dit woord nu niet gemeld hebt. Je kunt "Neoplasma" opzoeken om tot het woord te komen.
Xavi - 23 november 2022

0   0

Berek


Berek is ook de naam die in Brugge (Vlaanderen) gegeven wordt aan een commissie met een specifieke opdracht. Zo bestaan er in Brugge een aantal berekken van gemeenteraadsleden. In de Koninklijke Hoofdgilde Sint-Sebastiaan binnen Brugge wordt de archiefcommissie ook Berek genoemd.
Philippe VanHootegem - 23 november 2022

1   0

Mart


Sinds de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) heeft de naam 'Mart' een nieuwe betekenis gekregen. Bekend is dat in de jaren '50 tot '90 veel kinderen zijn vernoemd naar de bekende Duitse Jagdflieger Martin Drewes (1918-2013). Deze Ace schoot gedurende de oorlog meer dan 50 geallieerde vliegtuigen neer, waarvoor hij de rang van majoor kreeg. De charmante vlieger was onder vrouwen uit met name Oost-Nederland erg populair, vandaar dat veel kinderen naar hem zijn vernoemd.
Van Tent - 23 november 2022

0   1

Zwarte magie


zwarte magie is niet altijd slecht het kan ook goed zijn.
je kan het beoefenen en je bent niet meteen slecht.
je kan ook dan goed zijn.
als iemand tegen je zegt dat zwarte magie slecht is moet je diegene zeggen dat het niet waar is.
oké.
ilse - 23 november 2022

4   0

Deku


Deku is een Japans woord dat “loser” of “nutteloze persoon” betekent.
In de manga/anime “My Hero Academia” wordt Izuku Midoriya “Deku” genoemd als een belediging. Nadat een vriendin van hem zegt dat ze het vindt klinken als het Japanse woord voor “doe je best” krijgt het woord voor Izuku een positieve betekenis en hij gebruikt het als een soort geuzennaam en later zelfs als zijn heldennaam.
Overthinker Owl - 23 november 2022

0   0

Benidorm


In Spanje was eeuwenlang een Moorse aanwezigheid. Dat vertaalt zich ook in veel woorden en plaatsnamen. "Beni" is Arabisch en betekent "zoon van, zonen van". "Dorm" verwijst naar de naam van de lokale Moorse heerser. Dus, "zoon van Dorm". Zo bestaat ook in de buurt van Valencia de naam Benicasim, "zoon van Kasim".
Manu De Canck - 23 november 2022

3   1

Lief


dat je lief bent tegen iedereen bv je dier familie vrienden vreemden en niet zegt ( je bent lelijk ) nee je doet het op een lieve manier bv( je bent super lief maar ik vind jou trui niet zo mijn stijl is dat erg )
liene - 10 november 2022

1   0

schrijven


Heldere berichten schrijven : Als je helder schrijf, wil je dat de lezer vlot begrijpt wat je bedoelt. Daarom denk je vooraf na over de situatie, je bedoeling en de boodschap. Je lezer begrijpt jouw ''Boodschap gemakkelijker als de informatie volledig en duidelijk is.
Rayan Belkas - 10 november 2022

2   0

Boek der Schaduwen


Het Boek der schaduwen is een verzameling magische en religieuze teksten van wicca, met daarin de belangrijkste rituelen, magische praktijken, ethiek en filosofie van de wicca-traditie.
(Jules Grandgagnage in ENSIE)
Jules Grandgagnage - 10 november 2022

1   1

dialectiek


De wereld waarin wij wonen, waar alles zich in paren van tegenstelling voordoen,met elkaar verbonden zijn en,elkaar onafwendbaar voort brengen. Waardoor hier alles aan een voortdurende verandering,en vermaling, aan opgaan, blinken en verzinken onderworpen is. Door deze wetmatigheid is deze wereld een gebied van eindigheid,strijd, smart, verbreking en ziekte en dood
Maria Mesman - 10 november 2022

1   1

universum


Alles wat de sterkste kijkers kunnen waarnemen en ook alles wat buiten hun bereik valt, de gehele onpeilbare ruimte, behoort tot het heelal des doods. Dat wil zeggen, tot een toestand waarin de natuurwetmatigheid, die wij kennen, geheel en al optreedt. Het is een opgaan, blinken en verzinken. Een toestand gekenmerkt door leven en dood, door onophoudelijke incidentele wisselingen.
Maria Mesman - 10 november 2022

1   0

sissa


Sissi betekent zus. Bijvoorbeeld... Ewa, ik moet met m'n sissi naar de fissa van mijn brada en mijn niffo in zijn osso, we zijn zonder paroe en we halen crêmetje. Er is geen fictie, want we komen in dikke waggie. Die is dik, want het een lambo , welloe fatoe. Ik zweer het wordt dik ouwe.
Dus dat betekent eigenlijk gwn zus.
Levi offers - 10 november 2022

0   0

Airborne


'Door de lucht verspreidend'. Bijvoorbeeld de virionen van honderden virussen, zoals van influenzavarianten en coronavarianten, verscheidene bacteriën zoals de bacterie die de Q-koorts veroorzaakt en ook diverse schimmelsoorten.
Peter de Kort - 10 november 2022

1   0

Shanaya


De naam shanaya is van sanskiet oorsprong de betekenis van shanaya is eerste straat van de zon shanaya is dus iemand die mensen blij maakt en blikt en stralend is de naam komt nog steeds veel voor in india en pakistan.
Shanaya - 10 november 2022

1   1

overlast


De overlast is niet meer normaal .
De hele dag en nacht van helikopter een dat geluid is niet aan te horen.
Ik zit al de nacht en de dag met een bange hond te kijken
En aan onze nachtrust komen wij niet aan zo .
En ik kan u zeggen als mijn man zijn nachtrust niet krijgt dat hij dat niet vol houdt als hij dag op de vrachtwagen zitik zeg u er nu ook bij als er wat gebeurt dat ik jullie aansprakelijk hou .
Thea Romijnders - 10 november 2022

0   0

wajangpoppen


Het is: Mahabarata: Pandawa Lima - 100 Korawa's. Het verhaal is niet helemaal correct overgenomen. Toevoeging: Wajang Kulit, het leren schimmenspel, Wajang Kolek, de houten pop, Wajang Topeng, het gezichtsmasker Wajang Keletik, de geheel uit hout gemaakte pop met ledematen aan korte touwtjes verbonden.
C. A. M. ter Horst - 10 november 2022

0   1

plaats van uitgave


Plaats van uitgave (bij boeken)
Plaats van uitgave neem je over van (de titelpagina van) het boek. Gebruik de schrijfwijze zoals die in het boek wordt gehanteerd, dus bijvoorbeeld Firenze als er Firenze staat en Florence als er Florence staat.
Mels - 10 november 2022

1   0

but


rotzooi, niets waard, slecht, lelijk

Het eten is echt but - het eten is echt slecht/niet lekker
Dat heb je but gedaan - dat heb je slecht gedaan
Die sieraden zijn but - die sieraden zijn niets waard
Ahsila - 10 november 2022

1   5

fuck you


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem - 10 november 2022   NSFW / 18+

0   0

Meggy


Je moeder want het komt uit Nederland en het ik is zo een ,eik naam en zo mooi dar iedereen heb moet hebben dus ken jij nou een kindje nom vet dan Meggy of Maggie of Meggie of Maggy of Meggi het kan allemasknn n n n n n n
Karra - 10 november 2022

0   0

rack


Volgens mij zijn ‘racks’ rooitjes!?
Je hoort het vaak in Amerikaanse rap nummers terug, waarbij ze het hebben over een hoeveelheid ‘racks’ bij zich te hebben. (Want dat moet uiteraard vermeld worden
Chez - 10 november 2022

0   1

Incest


Gedwongen seksuele handelingen tussen kind en bloedverwanten of met andere volwassenen die een vertrouwde relatie met het kind hebben. Er is sprake van drievoudig machtsmisbruik, als volwassene, als oudere en fysiek sterker.
anoniem - 10 november 2022

0   0

Rolien


Rolien is ook een Kurdische naam. "Ro" betekent in het Kurdisch leterlijk "Zon" veel Kurdische meisjes namen beginnen ook met "Ro" voorbeelden hiervan zijn: Robien, Roshan, Rokkan, Rohan, Rohien, Rojda, Ronja, Rojdien etc... De betekenis van "Rolien" is "Zon ondergang" "Ro" betekent dus "zon" en "Lien" betekent "ondergang" echter is "Lien" geen woord wat op dagelijkse leven gebruikt wordt.
Rolien - 31 oktober 2022

4   1

Dagoe


betekend letterlijk ''hond'
je kan het in verschillende contexten gebruiken, hier is een voorkomende vorm waarbij het wordt gebruikt

Persoon1 & persoon2
Persoon1 tegen persoon2: ''Haal mijn etui es''
Persoon2 doet het
Persoon1 ''als een dagoe''
Je zegt hierbij eigenlijk dat persoon2 een soort slaafje/hond van diegene is, het is natuurlijk een grapje. hierbij laat persoon1 ''zien'' dat hij iemand (persoon2) iets kan laten doen
lol
qwerty - 31 oktober 2022

1   2

Simp


Kort samengevat: vrouwen idealiseren mannen die vanuit eigen kracht en richting zelfvertrouwen uitstralen. Als je je plooit naar een vrouw, zal ze je nooit écht interessant vinden. Ook omdat vrouwen meestal niet goed weten wat zij nu precies willen. Een vrouw is scheppende chaos. Een man brengt daar orde in aan. Wees dus de rots waar zij tegenaan kan leunen. Je moet dus NIET als de vrouw worden, maar koersvast.

Mariska B. is zo'n vrouw. Zij verwacht dat ze haar liefde mentaal kan geselen als zij in de war is, maar ondertussen hoopt ze wel een Simp klaar te hebben staan staan die ze kan inzetten wanneer en hoe ze maar wil. Neen, een échte man stelt paal en perk aan dergelijk (zelf)destructief gedrag van de vrouw. Uiteraard vanuit respect en liefde. Dan, echt dan, wordt je woest aantrekkelijk. Het maakt vrouwen verslaafd aan je. Don't be a simp.
Be a Magtow!
Mieuwmieuw - 31 oktober 2022

0   0

Fopspeen


Speen sonder 'n bottel waaraan 'n babatjie buite voedingstye kan suing
Sinoniem:
• foppertjie
• suigspeen
• tiet

Vertaling:
Engels: dummy, pacifier, comforter
Nederlands: fopspeen
Deane - 31 oktober 2022

0   0

horripilatie


In het Sanskriet wordt het woord voor horripilatie (dat ik helaas vergeten ben) bijna altijd gebruikt in de betekenis van; "het rechtop staan van de lichaamsharen vanuit een groot gevoel van genot." Iets heel anders dus dan van angst of kou
De Corte Ilse - 31 oktober 2022

1   1

tattas


“Flow is zo ziek, beter belt iemand de ambulance.
Schuurmachine in de club want ik kan niet dansen.
Ik heb al ‘baby’s’ zonder dat ik zelf papa ben.
Discriminatie in de game omdat ik tatta ben!” Jebroer, Wintersessie 101Barz, 2011.
Jebroer refereert als Hollandse rapper in een overheersend gekleurde muziekscene naar zichzelf met het woord ‘tatta’ omdat kennelijk dat woord denigrerend wordt gebruikt binnen die rapperscene voor ‘blanke Hollander’. Hij eigent zichzelf echter het woord toe en geeft er zo een andere (positievere) culturele betekenis aan - een beetje wat verscheidene kleurlingen met het n-woord hebben gedaan (ook binnen diezelfde muziekscene).
Mr. Polska introduceert in diezelfde sessie Jebroer met: “Laat me jullie voorstellen aan de ‘white boy’ himself Jebroer, witter dan dit krijg je ‘t niet”. Later rappen ze beiden: “White boy ken mij, IDGAF” wat de bovenstaande betekenis van het woord ‘tatta’ bevestigd.
Henkie der Löwe - 31 oktober 2022

1   0

Noob


Helaas klopt de uitleg van "Noob" niet, de eerste verschijning van een Noob was in de game Mortal Kombat, het was een geheim karakter die je kon unlocken als je een serie knoppen in moest drukken bij een actie in de game. Deed je dit correct dan kwam het karakter Noob Saibot tevoorschijn.

Noob Saibot was één van de game developers Tobias Boon, waar Noob Saibot omgedraaid voor stond.
Marcus - 31 oktober 2022

0   0

Hespe


HOUTEKIET, de roman uit 1939 van Gerard Walschap (1898-1989) vertelt in een snelle, levendige stijl over de oprichting van het dorp Deps (officieel 'de Hespe') door de onweerstaanbare, zwijgzame natuurman Jan Houtekiet.......
Marijke - 31 oktober 2022

0   0

wappie


ik zou het niet weten staat het in het woorden boek van 1959 volgens mij niet toen betekende homo (lat) betekend uit het latijn nog mens maar homo betekende later iets heel anders dus ik vermoed dat wappie over een tijdje ook een hele andere betekenis heeft ( taal verbastering ) en bastaard heb ik ook ooit in dat woordenboek van 1959 opgezocht betekenis vergeten
doet er niet toe - 31 oktober 2022

1   0

stigmatisering


7 Stigmatiseren; iemand is verbaal sterk; door iemand anders kan dit dan gestigmatiseerd worden als zijnde; "hij praat teveel"; zo wordt door een iemand daarmee begonnen en anderen nemen dit soms over; kan als gevolg hebben sociaal isolement. De positieve eigenschap; 'verbaal sterk zijn' wordt dan uit jaloersheid/afgunst gemaakt tot een negatieve eigenschap middels het stigmatiseren hiervan. Men doet dit vaak ook om zijn eigen positie in de groep te verbeteren (populisme) door iemand anders negatief neer te zetten d.m.v. stigmatiseren.
G.G.M. Weyden - 31 oktober 2022

0   0

resumé


Een samenvatting, een verkorte of beknopte versie (van een tekst, een gesprek, een verhaal,...) waarin de essentie van de inhoud kernachtig wordt weergegeven. Een resume herleidt iets tot zijn belangrijkste elementen, behoudt de kern van iets door alle bijzaken te schrappen.
Jenni - 31 oktober 2022

1   0

Scheldmond


Scheldmond. Personen mannen/vrouwen die heel de dag abnormaal veel schelden, vloeken en ruzie zomaar, en hun grote mond gebruiken om te schelden en te tieren op weerloze personen en daar kicken deze gestoorde personen heel erg op zoeken zo kick.
Chefara - 31 oktober 2022

0   0

paranoïde


Paranoide personen zijn ook zieke personen, die in hun omgeving veel haten schelden en ruzie zoeken met hun omgeving, een scheldmond zonder echte aanleiding en dan later poeslief contact en liefde zoeken met omgeving alsof er niets is gebeurd, om hun zieke geest te voeden, en te troetelen een psychopatische gestoord vrouw/ man die in waan leeft en geniet.
Chefara - 31 oktober 2022

0   1

Griffioen


De Griffioen is een mythisch wezen. Met grote vleugels, kleine hoorns en grote klauwen is hij werkelijk eng. Een Griffioen is wel 4 meter hoog en 1 meter breed. De vleugels zijn als hij ze wijd doet ongeveer 7 meter breed. De klauwen zijn gigantisch en vergeleken met die van een adelaar, zijn die van de griffioen 7x zo groot! Als je kijkt naar de hele bouw van de griffioen, vallen de hoorns best wel mee. Die zijn namelijk maar 70 centimeter…
Griffioen - 31 oktober 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10