Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
2   26

Rens


De naam Rens betekent in het Hebreeuws Strijder of baas. Mensen die Rens heten weten wat ze doen en hebben een hoog IQ. Ook zijn ze heel sociaal en weten ze op alles een antwoord. Rens zou zomaar eens de nieuwe god kunnen zijn!
BabyNamenNL - 29 december 2020

0   0

Lasse


Lasse staat voor Lavolla en in het Hebreeuws betekent het Lavolla. Mensen die Lasse heten kunnen zich moeilijk concentreren en hebben vaak ook een lager IQ. Ook hebben veel versies afwijkingen of ziektes. Het woord lasse stamt af van een zee otter en dat is ook een definitie van het woord.
Baby.Namen.NL - 29 december 2020

1   0

swh


Saarloos Wolf Hond , door Leendert Saarloos in 30 er jaren vorige eeuw gefokt.
Oerhond met prachtig karakter en roedel gedrag. Zacht en goed instinct wat meer naar wolven gedrag neigt dan wat we van gedomesticeerde rassen zien. Voorwaarde is dat je verstand van honden hebt en je goed inleest om je hond een evenwichtig en stressloos leven te geven in je roedel.
Wouter - 20 december 2020

0   0

manifestatie


werkwoord manifesteren - "verschijnsel": Daadwerkelijk een nieuw idee("werk"-uitvinding) in de praktijk herkenbaar invoeren..
.
De uitvinding moet nieuw en inventief en industrieel toepasbaar zijn. De octrooiwet beschermt de geregistreerde "uitvinding". In Nederland geldt voor de octrooiwet het principe "first te file" en niet het principe "first to find". .

.
F.J. Romkens - 20 december 2020

29   0

Daniel


De naam Daniel is afkomstig uit Polen en daar heet het Gnome. Dat betekent kabouter en mensen die Daniel heten zijn vaak heel erg klein. Soms kijk je zelfs over ze heen en zo weet je nooit waar ze zijn, daarom dragen ze meestal een puntmuts, waardoor je het topje van de puntmuts goed kan zien. Daniel heeft ook een andere betekenis wat in het Latijns staat voor Baby.
BabyNamenNL - 20 december 2020

0   0

eekschiller


Persoon man of vrouw die de oude dikke schors van oude bomen eraf haalt, en verzamelt voor verkoop of voor eigen gebruik, zijn werk wordt dan eekschiller genoemd het heeft te maken met het schillen van de boom.
Chana - 10 december 2020

24   1

Keb


Keb betekend een broodje pindakaas, Hebreeuwse gesproken is dat: Bruchen Pondekos. Ook staat het voor het woord: aarde. Mensen zeggen dat kale hamster heel erg van keb's houden.
Balibaskoa - 10 december 2020

0   0

Magnalia Dei kerk


Magnalia Dei betekent: De grote daden van God.
In de stad Groningen staat een kerk met die naam. Vroeger was dit een RK kerk met de naam Mariakerk. Nu is het een protestantse kerk
G. van Dijk - 10 december 2020

1   3

doekoe


is echt veel geld. 10 doekoe doet 10 geld zijn. dit kan ook 10 rooie zijn of rug. sommige mensen zeggen. eeuwah fakka doekoe niffau . dan zeg je: hallo hoe gaat het geld neef stom hé
je mama - 8 december 2020

0   0

Riesling


Koningin der druiven. Edele witte druivensoort die zeer exclusieve wijnen brengt en vooral in koelere klimaatzones gedijd.
Riesling neemt als geen andere druif de terroir in zich op, vandaar dat ze als de koningin der druiven wordt omschreven.
Ontstaan door een natuurlijke kruising van Heunisch × Vitis vinifera subsp. sylvestris en traminer en door toeval bij de oogst van wilde druiven ontdekt in het Rijngebied. De oudste geschriften gaan terug tot 1402, toen nog vemeld als Rüssling.
De meest beroemde en exclusiefste Riesling wijnproducenten zijn terug te vinden aan de Saar, Mosel en in de Elzas, enkele befaamde onder hen zijn : Egon-Müller; JJ Prüm, Maximin Staadt, Forstmeister Geltz-Zilliken en Trimbach
CarlosDB - 8 december 2020

2   1

Devon


Devon leisteen of Devonschiefer (Duits) is een zeer beroemde stenige bodem waar de allerbeste Rieslingwijnen van de Saar en Mosel vandaan komen. De wijngaarden bevinden zich op zeer steile hellingen en brengen de allerbeste witte wijnen ter wereld. De devon leisteen bezorgt de wijnen naast het fruitige, ook een zeer mineralische toets en geeft naast het smaakpatroon ook intense warmte af aan de planten, wat voor een perfecte rijping zorgt.
Bekende Devonschiefer wijngaarden zijn : Maximiner Prälat, Scharzhofberg, Antoniusberg, Ockfener Bockstein
Carlos - 8 december 2020

0   1

hemelen


Wanneer je in Golden Axe diagonaal tegen een hoek loopt totdat het scherm begint te trillen en dan spring je wanneer je poppetje verdwijnt van het scherm. Dan is hij in de hemel.

Maar pas op. Als je springt of loopt dan ga je dood en naar de hel. En als je magic gebruikt in de hemel dan crashed het spel want dat mag niet van God.
Benjamin - 8 december 2020

0   0

densiteit


De densiteit of dichtheid is de massa van een stof (vast, vloeibaar of gas) per volume-eenheid. De densiteit van zeewater, bijvoorbeeld, is afhankelijk van de heersende waterdruk, -temperatuur en saliniteit.
lop - 8 december 2020

0   0

WDL


wederkerend deel lijdend voorwerp van acht verschillende antwoorden met één dezelfde betekenis: achtendertig achten waaronder drie achten en acht mensen waarvan acht gebeurtenissen en zeven antwoorden waarvan er statistieken staan op het bekende programma Karrewiet op Ketnet wat eigenlijk het nieuws is voor kinderen dat veel kinderen onder de twaalf jaar kijken
Esther Vermeire - 8 december 2020

3   0

Valère De Brabandere


- Het absoluut ontologisch godsbewijs. ( full-text).
Volgens J.Bochenski (Pools filosoof) zijn de eeuwige wetmatigheden van de logica en de wiskunde de enige absolute zijnden, waaraan alle overige zijnden contingent zijn .
En deze eeuwige wetmatigheden gelden in de wereld als een even absolute wil, die ook geschiedt (fiat voluntas ) om de energie te worden, die instaat voor alle massa, materie en al wat is (Einstein). Een andere logos en andere god ...!
Valere De Brabandere - 8 december 2020

1   0

voortschrijdend inzicht


Achteraf melden dat je iets niet, misschien of (echt) wel, goed of verkeerd hebt ingeschat of gedaan, en ontkennen hoort daar ook nog bij. Eigenlijk wat Donald Trump altijd doet als hij 'antwoord' geeft op een (be)kritiserende vraag.
W. Venema - 8 december 2020

0   0

Mokkie


Míjn moeder zei al liefkozend mokkie tegen mij toen ik klein was (geb.1963), toen was er nog niet echt straattaal, al helemaal niet in het bos waar we woonden. Hoe kwam ze daar dan bij?
Yvonne - 8 december 2020

1   1

continuïteit


Doorheen de tijd veranderen er veel dingen, maar er blijft ook veel hetzelfde. Als iets niet verandert, dan spreken we van continuïteit. Iets dat wel verandert noemt men dan discontinuïteit.
VB: continuïteit -> in periode 1 is handelen de belangrijkste manier om geld te verdienen. In periode 2 is handelen ook de belangrijkste manier om geld te verdienen.
discontinuïteit -> in periode 1 is jagen de voornaamste methode om aan voedsel te geraken. In periode 2 is landbouw de voornaamste methode om aan voedsel te geraken.
dendomme - 8 december 2020

1   0

continuïteit


hetzelfde blijven van zaken (zoals kleren die hetzelfde zijn, een manier van handelen) doorheen de geschiedenis. Het tegengestelde van continuïteit is discontinuïteit. Hierbij verandert er iets (bv. in een bepaalde periode is jagen de belangrijkste manier om aan voedsel te komen, en in een latere periode is dat landbouw). Er is verandering.
ano - 8 december 2020

0   0

Brothers in Arms


Uit het Engels vertaald komt er; wapenbroeders; strijdmakkers uit. 'Brothers in arms' van Dire Straits? De laatste zin uit hun Song luidt; We are fools to make war On our brothers in arms (we zijn sukkels om oorlog te voeren tegen onze gewapende broeders).
R.J. vd Straaten - 8 december 2020

0   0

Driehoekshandel


De handel die door Europese landen in de 17de en 18de eeuw werd gevoerd waarbij men eerst koers zette naar Afrika om er zwarte slaven op te halen, voorts naar Amerika doorvoer om de slaven te verkopen, er Amerikaanse producten als katoen en suiker aan te kopen en terug naar Europa door te varen.
issam - 8 december 2020

2   6

HJB


Hjb is het beste woord dat je maar kunt verzinnen het betekend hou je bek, maar er zijn ook meer betekenissen voor zoals:hubbel je bot
Inktvis - 1 december 2020

6   2

Simp


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
bernard - 1 december 2020   NSFW / 18+

0   0

Alaka


"alle remmen los" en je leeft maar één keer. wordt er onschuldig bedoeld in dat liedje en ga niet zeggen,
dat het Turks of Arabisch is wat deze rappers bedoelen dat is pas respectloos zeker als je jezelf ook nog een peniskoker noemt hahaha
John Bey - 1 december 2020

0   0

Wous


Sinterklaas de goed heilig man op het dak met ze schimmel tussen ze benen en pakjes in de schoorsteen laat gooien die vervolgens in het houten vuur beneden laat verbranden erger nog door andere laat doen of geen schoorsteen maar cv hoe past het daar in dan ? En eenmaal in centrale verwarming..hoe haal je het er dan weer uit? Da's pas wous
Zwarte piet - 1 december 2020

8   0

Toxic


Altiid alleen maar aan je zelf denken en schelden om geen reden je doet alles aan om aandacht te krijgen . Je probeerd stoer te zijn voor iemand anders maar je doet gwn stoer om gemogen te worden maar niemand mag je in het echt. Gwn een persoon die alles voor zich zelf betekend
geen - 1 december 2020

10   2

Simp


Timon is de definitie van een simp. Timon heeft een vriendin genaamd Maud. Timon heeft de bois geskipt voor Maud, wij zijn heel boos. wordt niet zo als Timon wordt geen simp
Max du Puy - 1 december 2020

2   0

nematode


Microscopisch klein wormpje dat meestal in de bodem van organische stof leeft, maar soms ook parasitair op planten of dieren leeft; rondworm; aaltje.
DaveySmulders - 30 november 2020

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10