Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

Buffen


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
BUFMEESTER3 - 11 januari 2020   NSFW / 18+

0   0

plopkoek


een plopkoek is een koek dat niemand lust maar toch lekker is want ik vind dat dat lekker is maar niemand anders vind het lekker maar ik wel
mijn plopkoek - 11 januari 2020

0   0

verliefd


verliefd zijn is heel leuk .Als die jongen/meisje voorbij komt en je vrienden zeggen dat je rood wordt is er kans dat je op die persoon bent
amber - 11 januari 2020

0   0

plavuizen


plavuizen zijn rare mannnen die een soort van zwerver zijn maar die voor weinig geldt je huis in richten met duurzame en gerysiecelde spullen
deded, - 11 januari 2020

3   3

Yummy


Yummy is lekker..

Hmm, lekker eten, yummy.
Hmm, mooie auto, yummy.
Hmm, mooi meisje, yummy.

Engels: Yeah, you got that yummy-yum
Nederland: Ja, je hebt dat wat je lekker maakt
Yummie - 6 januari 2020

2   4

compositie


compositie betekent: het zo ordenen neerzetten van dingen die je in je tekening wilt dat sommige dingen meer naar de voorgrond komen en sommige dingen juist helemaal niet. dat is belangrijk voor je tekening omdat je tekening dan echt een beetje tot leven komt, het kan dingen opvallend maken, ook gaan mensen later verder kijken en vinden ze de dingen die wat meer op de achtergrond staan.
... - 6 januari 2020

6   1

sfs


Sfs staat voor Engels : shoutout for shoutout. Nederlands : volg voor volg

Dus eigenlijk betekent het : elkaar promoten
Peppa - 6 januari 2020

2   1

The Great Gatsby


‘All about Gatsby’, trending op dit moment en met Gatsby als thema, omvat een serie spectaculaire shows die begon in zomer 2019. Hierin speelt de wereldberoemde jazz artiest Oriana Curls prominente rol in de muziekuitvoering. De shows worden in samenwerking met de London Cabaret Club verzorgd. De eerste serie vond plaats in Cannes. Een nieuwe serie is eind 2019 van start gegaan in Londen en gaat tot in 2020 door.
willem aleva - 6 januari 2020

1   1

Passieve merkbekendheid


De doelstellingen van de introductiecampagne van Punica was daarom binnen 6 maanden een passieve merkbekendheid van 80 procent bereiken.

Consumenten pakken het merk dat ze herkennen van het schap.
In dergelijke situaties is passieve kennis van de merknaam soms zelfs niet nodig. Een ander merkteken is vaak voldoende. (fruitsap in de ronde fles).

Passieve merkbekendheid kan dus ook betrekking hebben op de kleur, het logo of beeldmerk, het formaat, de verpakking of de vestigingsplaats. Het merk behoeft in dergelijke situaties alleen herkent te worden. Dit verklaart waarom kinderen die nog niet kunnen lezen, toch merken en producten herkennen in de winkel.
shadd - 6 januari 2020

0   1

preuve


Preuven. Dat was wat men kreeg als men een hofje bewoonde(bijvoorbeeld in Leiden). Hofjes werden meestal gesticht uit een nalatenschap. De preuven waren bijvoorbeeld een aantal ellen stof voor het maken van hemden. Zoveel brandstof een bepaald aantal broden enz
Yvonne Kwaadgras - 6 januari 2020

0   1

lui


Niet inspannen. Niet meegaand in sociale of andere gebeuren zoals werken. Niet meedoen met dingen in het sociale leven b.v op de sjoel club wordt er gesjoeld, oma wil niet meedoen, dan wordt gezegd oma is lui. B.v geen zin met de openbaar vervoer te gaan , maar met de auto b.v ik voel me lui vandaag.
Chefara - 6 januari 2020

0   1

Emel


Het kan ook "wens", "hoop" of "doel" betekenen. Het is van oorsprong een Arabisch woord en wordt door Arabisch -en Turkstaligen gebruikt als meisjesnaam.
anoniem - 6 januari 2020

0   1

parvenu


Iemand van lagere klasse ( arbeidersklasse) die door omstandigheden bij voorbeeld huwelijk in contact is gekomen met mensen van een hogere klasse ( universitairen - ondernemers - politiekers - adel - enz. ) en daardoor zich zelf zodanig gedraagt dat hij/zij zich niet meer kan vereenzelvigen met mensen ( familieleden - collega's -vrienden enz. ) afkomstig van de klasse waartoe zij/hij behoorde,met ontkenning en minachting en tot gevolg ( naast hun schoenen lopen - dikke nekken )
Adrianus - 6 januari 2020

0   1

N.D.


Never did
Letterlijk vertaald : nooit gedaan

Alst u iets nooit hebt gedaan kan je gewoon nd zeggen en het u zelf gemakkelijk maken
Bv: Heb jij ooit eens via een 5 meter hoge springplank gesprongen? Nope nd
dan zegt ze eigenlijk nope never did of nee nooit gedaan
Sarah - 6 januari 2020

0   1

rolpatronen


algemene verwachtingen en opvattingen over hoe iemand zich moet gedragen.

zo dragen jongens volgens traditionele rolpatronen geen jurk, en de meisjes doen niet aan een vechtsport.
anouk - 6 januari 2020

0   1

proleet


Een ieder die geen aansluiting vindt bij een keurige dinerclub, vaak te herkennen aan slechte tafelmanieren, een goedkoop voorkomen en bovenal het ontbreken van de dinersjaal.
Kapitein Knæk - 6 januari 2020

1   1

Ly


Ly betekent makkelijk gezegd love you je gebruikt het meestal onder een foto op insta onderen een video op tik tok of als je aan het appen ben.
Anoniem - 6 januari 2020

0   1

Goofy


dex en de meneer van wiskunde die ook een goofy is door die apoenrop op zijn scherm ook is hij goofy omdat hij krom loopt en niet goed kan praten
feir - 6 januari 2020

0   1

Hoerensloep


Coole, grote oude wagen met stoere vrouwen erin. Hij rijdt super goed, zuipt benzine en maakt een stevig geluid. Comfortabel ook. Een krasje mag.
Kim - 6 januari 2020

0   1

sh


sh kan ook self-harm betekenen, het engelse woord voor zelf-pijnigen. Het snijden, verbranden of op een andere manier het pijn doen van zichzelf
peter de greaff - 6 januari 2020

0   1

engel


Een onzichtbare boven-natuurlijke of boven-verstandelijke geest die als bedienders of beschermers van de mens in de mens of in de hemel aanwezig kunnen zijn, overleg kunnen voeren met onze schepper die een bedoeling met de mens heeft (zoals bijvoorbeeld in het verhaal van Job) maar waarbij engelen eenmalig voor de liefde of het kwaad kunnen kiezen.
Hans de Groot - 30 december 2019

1   2

tegenstelling


Tegenstellingen betekent volgens niet meegaand, maar tegenstroming
Tegenover niet met elkaar eens zijn. Verschillen van mening. B.V ik vind die auto mooi, mijn vriendin vindt diezelfde auto lelijk. Het niet samengaan. Respectloos zijn. Brutaal.
Chefara - 30 december 2019

0   2

DPA


Afkorting voor Dynamic Port Agencies. Dynamic Port Agencies (DPA) is een haven agent die in heel Nederland werkzaam is. DPA is een onafhankelijke agency voor meerdere internationale princiepes in alle velden van maritieme agencies.
anoniem - 30 december 2019

0   1

Louiza


Louiza is een bloemetje je kan Louiza ( het bloemetje ) eten , het wordt vooral gebruikt in islamitische landen zoals : Marokko of Turkije en ook wel eens bij resraurants .
louiza - 30 december 2019

1   1

Ikram


Een persoon die tijdens het werken niet werkt, maar zich bezig houdt met allerlei andere zaken. Verder is de definitie van ikram altijd te laat komen.
Ikram - 30 december 2019

4   6

Wollah


Een woord dat je zegt om stoer te doen.

Wordt vaak gebruikt door Marokkanen

Voorbeeld: Wollah niet stoer doen man.

Voorbeeld: Wollah ik ga jou slaan.
Anoniempje - 30 december 2019

0   1

Slagzin


slagzin is een gelijk aan een zoete aardappel en alle andere soorten aardappels met een zoetere smaak dan de oude oer Hollandse aardappel die we allemaal kennen van de oer Hollandse stampot. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
pieter - 30 december 2019

0   1

proleet


een proleet is iemand die een geloofwaardig verhaal verteld waar niets van waar is om je mee het bed in te krijgen. Een viezerd, vlerk, vlegel, schooiert, narcist, een egoïst en een patser.
Willy wartaal - 30 december 2019

0   1

PVS


Plaats vervangende schaamte (dit heb je wanneer iemand iets gênants doet en jij jezelf schaamt in die persoon zijn plaats: bv wanneer iemand lacht met zijn eigen grapje zonder dat iemand anders meelacht
Ine - 30 december 2019

0   1

bijnaam


betekenis van een bijnaam is als je die persoon niet bij zijn echte naam noemt maar dat je een naam geeft dat bij die persoon past vb mijn bijnaam is m&m omdat ik daar van hou en heel veel over praat en het past bij mijn karakter lolz
emma - 30 december 2019

0   1

Cerina


Cerina staat voor kracht , kracht die je moet ontdekken . Als je die naam hebt betekend het dat je veel kracht hebt zonder het te beseffen , je moet er gewoon achterkomen.
Cristina - 30 december 2019

0   1

Ideaaltype


Een ideaaltype is een bepaald streven wat in zijn idealiteit nooit bereikt kan worden. Bijvoorbeeld is vrijheid een ideaaltype dat nooit in zijn hoogste streven bereikt kan worden.
Richard van Emmerik - 30 december 2019

0   1

Salco


verbastering van de naam Salomon , werd vroeger afgekort als Sally ( er is een lied goocheme Sally ) maar door de veramerikaansing is het voor een jongen geen optie meer .
Salco Vas Dias - 30 december 2019

0   1

o.i.v.


De betekenis van i.i.v. = onder invloed van. :) in de zin van zweet op de huid en in de kleren gaat i.i.v. De lucht heel onaangenaam ruiken. :)
De anonieme persoon - 30 december 2019

0   1

gealloceerd


Bij bestellen van voertuigen wordt gecontroleerd waar de kosten zullen worden gealloceerd en of de aanvrager voor de kosten überhaupt budget heeft;
anoniem - 30 december 2019

1   3

Wollah


De betekenis van wollah is ik zweer op god
je mag dat niet zomaar gebruiken
toch doen veel moslims en niet moslims dat in bijna in elke zin
Imam soena - 30 december 2019

2   1

Wiegenplank


Een vorm van een kinderdraagstel,vooral in het Noordoosten en op de prairies;het kind ligt op een plank,terwijl ter hoogte van het gezicht een houten´rolbeugel´is aangebracht
Aukje de visser - 30 december 2019

0   1

landschapselement


een landschapselementen zijn dingen die je ziet op een foto.
als je bijvoorbeeld een foto van bergen opzoekt is het landschapselement een berg
anoniem - 30 december 2019

0   1

Transferium


transferium is een verzonnen en misbruikt modewoord ; komt niet voor in het grote tweedelige woordenboek van SUMMA (woordenboek der Nederlandse taal ).
W. Grit - 30 december 2019

5   1

touwboot


Touwboot betekent:
Dat de huid van de boot (schip) uit touw is opgebouwd.
Voor zover bekend, zijn de Wetterfaam en de Toudûnser van Jouke Hosper de enige schepen die met een touwhuid zijn opgebouwd.
De site is met zoekwoord Sammelweb te vinden.
sammelweb
A. Hosper - 20 december 2019

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10