Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

Denzel


Een Denzel kan en mag doen wat hij wil. Ze hoeven ook geen rekening te houden met andere, dus je kan zeggen dat ze boven de wet staan. Ze zijn vaak erg dominant tegenover mensen die Sietse heten.
anoniem - 18 mei 2021

1   2

glen


Glen
glen {fontein} is een stomme tik tokker die denkt dat ie leuk is en hij promoot echt geen bang nee
groetje je oma fontein
mama teun - 18 mei 2021

0   1

Zuur


Iemands zijn leven zuur maken, betekent onaangenaam maken slecht maken. Ook wel een nachtmerrie maken oftewel een hel maken. Vooral bij buren van toepassing ook in relaties, maar veel al buren.
Chefara - 18 mei 2021

0   1

Wilhelminastate


Appartementengebouw betreft luxe woning en of deftige woning veel al voor wat oudere mensen. Statige woning met enig aanzien vroeger een adellijke hoeve of een slot en of landhuis.
Appartement - 18 mei 2021

0   2

Nada


Nada betekent in het arabisch dauwdruppeltje en in het spaans niets

Oh en Nederlanders zeggen nada maar je spreekt het uit als nehda
Nada - 18 mei 2021

0   1

nirvana


Nirvana of het bereiken van een staat waar niks nog van tel is, de dood dus.
Daarna ben je in de plaats waar mensen je wensen, de hemel of de hel. Alleen, het maakt voor jezelf niks meer uit. Een sterretje ver weg in het firmament
Maarten Dupré - 18 mei 2021

0   0

dogla


Dogla is de mix van afrikaans (creools) en indiaas (hindoestaan) afkomst. Een mix van meerder bevolkingsgroepen is gemengd.
Rielle - 18 mei 2021

9   7

wappie


Een wappie is geen tunnel kijker , maar heeft een veel breder gezichtsveld waardoor hij/zij de waar-
heid veel beter kan onderscheiden.
Er zijn er veel te weinig van waar door ze meestal niet veel bijval krijgen van mensen die als slacht-
schapen achter de slachter aan lopen met alle gevolgen van dien.
Deodubbelef - 18 mei 2021

0   0

Uitstorting


dood gaan
uitsterven
sterven..................................................................................
Anoniem - 18 mei 2021

0   0

Pauperen


Mensen die 'dik' doen. Altijd maar showen met hun status objecten als (bmw) auto's, merk kleding en horloges. "kijk die gasten daar staan pauperen".
Bram - 18 mei 2021

0   0

liegen


Een politicus die zegt het nooit over Omzigt gehad te hebben, maar waarvan aangetoond is middels notulen dat hij dat toch gedaan heeft is een leugenaar TENZIJ hij vervolgens beweerd dat hij dat vergeten was en dat het dus GEEN leugen betrof.
Pinokio - 18 mei 2021

0   0

ellendeling


Persoon die leeft in het leven om ellende in andermans leven te veroorzaken. Een parasiet persoon. Die gene leeft als een parasiet en veroorzaakt veel leed bij anderen, hoe meer je ergert aan hun hoe erger ze worden. Soort dementen trekjes hebben deze mensen.Ellende veroorzakers in je leven.
Chefara - 18 mei 2021

0   0

penthouse


Afgeleid van het Griekse woord penta wat 5 betekent. Een woning op het dak van een complex welke aan 5 zijde vrij is, waardoor rondom uitzicht ontstaat.
Pim - 18 mei 2021

0   0

egge


Een militair verdedigingsmiddel uit de 19e eeuw. De egge werd met de punten naar boven neergelegd om cavalerie tegen te houden.
jan de Vries - 18 mei 2021

0   0

Franca


franca is een Italiaanse meisjesnaam. Het betekent `uit Frankrijk`.
De naam franca wordt voornamelijk gebruikt in Italië.
Franca - 18 mei 2021

1   0

Laser acupunctuur


Laser acupunctuur is acupunctuur waarbij met behulp van rood laserlicht wordt behandeld. Het is een moderne methode waarbij zonder naalden Chinese geneeskunde wordt toegepast. Laseracupunctuur is volledig naaldloos en volledig pijnloos.
Yuk Chi Acupunctuur - 10 mei 2021

0   0

isofase licht


Iso 4s is een lichtkarakter met een periode van 4 seconden waarbij de helft van de periode licht getoond wordt (dus 2 seconden) en de andere 2 seconden geen licht wordt getoond.
Dominique Deklerck - 10 mei 2021

0   0

soorten documenten


Taal en tekstdocument visuele en of beeldendocument
Akoestische documenten Corporele documenten
Gajaki Liviane - 10 mei 2021

0   1

boeken


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Dr Hans Schilder - 10 mei 2021   NSFW / 18+

0   0

Safi


Safi betekent ‘mooi’ en ‘lekker’ in Swahili. Het woord is overgenomen uit de Arabische taal in de tijd dat de Omani handel dreven met Oost Afrika en zich daar ook gingen vestigen. In het Swahili zijn voorts ook woorden uit de Portugeze taal overgenomen (tijden van handel en kolonisatie)
Hélène - 10 mei 2021

0   0

Crisis Controle Dienst


Nee, deze zienswijze is absoluut onjuist. De CCD was een onderdeel van de Provinciale Voedselcommissaris en is in 1934 door de Nederlandse overheid opgericht. Later (in 1954) is deze dienst opgegaan in de AIVD, de algemene inspectiedienst voor dieren (ministerie van Landbouw
Gorrie vanLoon - 10 mei 2021

0   0

cabaret


Cabaret is ook een herberg. Vaak vindt men op oude stafkaarten een aanduiding Cabt (met de t iets hoger geschreven zoals een exponent) gevolgd door de naam bijv. Lindekens in Bouwel of Zwarte Ring in Meldert (Lummen) of "In de vier winden" (Vossem/Tervuren).
Jan - 10 mei 2021

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10