Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

Enne


Enne wordt ook gebruikt als je in een gesprek iets zegt bijvoorbeeld.: 'Ik heb nu een vriendin.' dan zou enne beteken vertel eens meer
jaimy - 22 augustus 2022

0   0

sarcastisch


Ik: ik was in het water gevallen.
Zij: oh en ben je nat geworden?
Ik: nee ik ben niet nat geworden (sarcastisch)
anoniem - 22 augustus 2022

0   0

gebod


gebod is een bevel om iets te maken bijvoorbeeld:een taart,cupcake,slijm,tekening,loomen en dat is dus de betekenis van gebod
nora de rue - 22 augustus 2022

0   0

anje


Ik heet anje omdat mijn ouders de 2 voorste letters van mijn oma's bij elkaar zijn gedaan ANki en JEt dan krijg je anje
Anje - 22 augustus 2022

0   0

Extremadura


De betekenis die de Estremeños het liefst horen, is "Extreem hard". Heet in de zomer en koud in de winter".
La Botija - 22 augustus 2022

0   0

Maa


Medical Air Assistance (ondersteuning van de ambulancedienst aangevoerd vanuit de lucht) in Nederland is het bekendste voorbeeld de traumahelikopter
Iemand - 22 augustus 2022

0   0

Ruimtegebruik


Ruimtegebruik; hoeveel ruimte je nodig bent voor iets bijvoorbeeld je huis is ong 100 m².
Dan heb je 100m² ruimte nodig
Ak is vary bad - 22 augustus 2022

0   0

Pluriforme samenleving


is een samenleving waar veel verschillende opvattingen, gedragingen, levensbeschouwingen, religies en culturen mogelijk zijn.
nils - 22 augustus 2022

1   0

DVP


DVP staat voor : Digital Video Production.
Vooral degene die in de media wereld verbonden zijn is belangrijk om te weten wat DVP is.
Willy William Ktmng - 22 augustus 2022

0   0

Huiler


een kleine zeehond (een jonge zeehond) die moeder kwijt is geraakt en ligt dan bijvoorbeeld alleen op het wad of op het strand
hector - 22 augustus 2022

0   0

Positietoewijzing


Niet kunnen stijgen of dalen op de maatschappelijke lader waar jij niks aan kan doen. Dat kan te maken hebben met huidskleur, afkomst en etc.
a - 22 augustus 2022

0   0

sune


Sune betekenent godin van de schoonheid passie en liefde. Zoek maar eens Sune godin op. Sune betekent alleen zon als zweedse jongens naam.
Sune - 22 augustus 2022

1   0

glint, glind


Stenen paaltjes met daar tussen ijzeren stangen, voor de huizen.
Ongeveer 1 meter uit de gevel.
Te vinden in Westkapelle
Ineke de Witte - 22 augustus 2022

0   0

Bundeswehr


Krijgsmacht van Duitsland sinds 1955. Bestaande uit de Heer (landmacht), Deutsche Marine (marine) en Luftwaffen (Luchtmacnt).
Stroet - 22 augustus 2022

0   1

Complot denker


Personen in groep , die in hun eigen zieke wereld leven, en daarbij allerlei kwade verhalen verzinnen, ook veelal racistische van aard en verschijnen daarmee in de media en doen alsof er niets is gebeurd, en alles ontkennen met hun meestal zeer kwaadaardig geest en emotie en racistische denken.
Chefara - 8 augustus 2022

0   0

Cuckold


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Pieter - 8 augustus 2022   NSFW / 18+

0   0

zelf


Het zelf wordt meestal aangeduid als het meest intieme van de persoon maar staat altijd in relatie met iets dat buiten het zelf staat, ook wel aangeduid met de Ander. Dat wordt ook wel het extieme van het zelf genoemd. Er bestaat niets moeilijkers dan het klassieke 'ken uzelf' te verwezenlijken. Om het zelf te kennen dient de persoon afstand te nemen tot het zelf, ja, buiten zichzelf te treden. Zoals men zichzelf alleen maar kan zien middels een spiegel. Het kennen van het zelf verloopt via de taal, een instantie die in wezen zich buiten het zelf manisfesteert en via het spreken en gesproken worden zich een zelf kan realiseren. Het zelf is het effect van het spreken.
Jos de Kroon - 8 augustus 2022

0   0

Datura


Prachtige Plant waarin de Vrucht komt een prachtige Appel !!!! In het Nederlands is het de doorn Appel Deze Vrucht NOOIT Eten of gebruik ervan !!!! De plant is prachtig maar zit nooit aan de Vrucht , Adam en Eva hebben dit wel gedaan!!! Vandaar de Nachtschade Familie logischerwijs niet aankomen aub
Jonathan Veenendaal - 8 augustus 2022

0   0

Nutbush City Limits


Nutbush is de naam van de denkbeeldige locatie/dorpje in de Amerikaanse staat Tenessee, waar men zich dient te houden aan allerhande gewoonten en leefregels (de city limits). Op Tina Turner maakte die dwingelandij een nogal deprimerende indruk.
DE manier waarop ze hierover zingt is tegenovergesteld.
M. M. Benders - 8 augustus 2022

0   0

Shems


Shems is arabisch voor "Zon". Het betekent ook de "eerstgeborene". Het is typisch een meisjesnaam.
De naam heeft niets te maken met de (Hebreeuwse) bijbelse naam S(h)em, de (aarts)vader van Abraham, de stamvader van de Joden en de Arabieren.
De referentie naar Semp, één van de "Three Stooges", is volkomen ongegrond.
Pieter Berghmans - 8 augustus 2022

0   0

pensejager


sroper ? Drie keren dan nog ! Stroper zal je bedoelen. Inderdaad een verbastering van “pelsjager”. Dus ene die vossen, hazen, otters, marters en dergelijke gaat schieten/vangen om de pelsjes te verkopen en de beestjes - met zijn uitgebreide familie - te verorberen.
Luc Vandamme - 8 augustus 2022

0   0

Temsamane


Temsamane betekent: het bevind zich op water. Temsa amane. Vertaling naar Nederlands: gelegen op water. Onder het landgebied temsamane vindt je op 12 meter de grond in al waterbronnen als je een put slaat.
Mohamed - 8 augustus 2022

0   0

Conferentiecentrum


Een gespecialiseerd hotel, gewoonlijk toegankelijk voor een breed scala en diverse grote partijen/clubs/bedrijven. Vaak gelegen in een stille en ruimtelijke omgeving. Deze hotels halen meestal congres
anoniem - 8 augustus 2022

0   0

HH


ik ben h h.heel lang geleden mocht de naam hendrik alleen maargebruikt worden ,bij de hoge edelen.ik heb dit een paar dagen geleden nog gelezenbij elke dag berichten of zo iets?
hendrik havelaar. - 8 augustus 2022

0   0

XXL


XXL is ook een kleding maat. eXtra, eXtra, Large. Hoe groot dit is, is afhankelijk van in welk land dit gemaakt is. Wat in de USA een Large is, kan bij ons XXL zijn.
Bruno - 8 augustus 2022

0   0

namo


Een andere naam voor grootmoeder, oma, bomma, nonna, omi, mammi...
Een zelf verzonnen naam door mijn kleindochter toen ze net begon woordjes te vormen. Zo mooi dat het mocht blijven.
Namo - 8 augustus 2022

0   0

Erica


De zware tropische cycloon Erica van maart 2003 was een krachtige cycloon die Nieuw-Caledonië ernstig trof en werd beschouwd als de ergste die het land heeft getroffen sinds de cycloon Beti. Het systeem was de achtste cycloon en de vijfde zware tropische cycloon van het cycloonseizoen 2002-2003 in de Stille Zuidzee. Wikipedia (Engels)
Erica - 8 augustus 2022

0   0

impliceren


implcireren= dat iemand zegt dat je daar wel of geen toestemmimg voor zou hebben, terwijl het je recht is dat je vrije recht is b.v. als iemand zegt: "dat mag je allemaal zeggen, dat je antwoord: hoe durf je te impliceren dat ik dat níet zou mogen.
C. Ong - 8 augustus 2022

0   0

obsoleet


het is een medicijn tegen de eindeloze prietpraat in "onze" potcasts en geestdodende boodschappen van betweters die zich onderwerpen en ons ook aan een geestdodend status quo à la "zo hoort het",en dat was nu eenmaal de afspraak.
CLOPTEROP MARC - 8 augustus 2022

4   2

Slay


Het woord slay betekent In het letterlijk doden. Maar het woord vooral gebruikt in een positive zin, je kan het vergelijken met het woord swag en dan kan je weer zien als leuk of deze emotie:
Diedeke - 8 augustus 2022

0   0

aladdin


Aladdin: A'la DIN. A'la: De aller Hoogste! DIN: geloof, slaaf, dienaar van Allah! Slaaf, dienaar van de aller hoogste, grootste! Allah Akbar! Subhanna Allah! Ontstaan in de ook wel pre-islamitische periode, hij die 1 God, Allah dient en gelooft in het dag des oordeels en in de gezonden profeten en boodschappers, Mohammad Rasullulah (VZMH).
Aladdin - 8 augustus 2022

0   0

integriteit


De karaktereigenschap integriteit is enerzijds overeenkomst tussen denken, spreken en doen, anderzijds heeft het ook een wederkerigheid. In het Engels kan je het omschrijven als een woordpalindroom: "Be to people like you like people to be"
Jacques - 8 augustus 2022

0   0

sgt


Sgt wordt ook wel als afkorting gebruikt voor het woord 'schat' in de (antilliaanse) betekenis voor de koosnaam 'dushi' (schat, schatje). Deze afkorting wordt gebruikt in chat- en app-berichten en op social media.
Maurits Knook - 8 augustus 2022

0   0

sgt


sgt staat als slang-afkorting voor "swear to god", in de betekenis van "echt waar" of "met zekerheid" in een chat- of app-gesprek.
Maurits Knook - 8 augustus 2022

0   0

De Grote Dalmuti


De oudste moeder van het dal, dus zoals de oudste vrouw van een dorp, of zoals de oermoeder. Iemand die veel betekend in de imgeving en het dorp waar zij woont
Mirjam - 8 augustus 2022

0   0

Trollen


Scheldwoord voor mollen of te wel informanten die gegevens doorgeven aan hogere instanties, vanuit hun functie bij een instelling. Dat noem ik trollen.
Chefara - 8 augustus 2022

0   0

Carli


Carli betekent lief, super slim, aardig, veelbelovend, creatief, knap, grappig, gymnasium waardig, vrolijk, snel, sterk, stoer, hip, eigenwijs, heilig, goddelijk. Carli is een meisjesnaam die niet vaak voorkomt. Zeker met een i op het einde.
Carli - 8 augustus 2022

2   2

wappie


wappie word benoemd door de overheid als wapen zie wob verzoeken omdat de wappies de waarheid zeggen die jij niet mag weten van de overheid anders val hun schimmiger planner in het water
f1 - 8 augustus 2022

0   1

biela


Biela is afgeleid van "bijlen" bijlen horen bij houthakkers, voordat de vonBielas van adel werden, (baron)heel heel vroeger waren het houthakkers ,een komeet en een rivier is naar deze fAmilie vernoemd
VonBiela - 8 augustus 2022

0   0

Benschop


Beste Leraar allertijden, 1972, Hemsterhuisstraat, Amsterdam.
Combineerde droge stof doorspekt met humor.
Weigerde een Koninklijke Onderscheiding onder het mompelen van 'ach wat zal het, halve liter Ketel jenever per dag, dat doet het"
Sadrak Kabir - 8 augustus 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10