Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

horizontale relatie


Verbanden tussen verschijnselen die niet op éénzelfde plaats liggen, maar een ruimtelijk patroon volgen
Someone - 4 januari 2021

0   0

Ground Space Index


getal dat uitdrukking geeft aan de verhouding tussen onbebouwd oppervlak en perceelsgrootte

Bron: HR Rotterdam
henk - 4 januari 2021

0   0

Van Dale


Dat is een soort woordenboek waar je je allerlei woorden op kan zoeken in een soorten boek op alfabetische volgorde
Yasmine - 4 januari 2021

0   0

Death Note


een boek waar je de namen van mensen inschrijft waarvan je hoopt dat ze dood gaan, terwijl je hun naam opschrijft denk je aan hun gezicht en een ‘cause of death’
anoniem - 2 januari 2021

0   0

Punder


hang weegschaal of weeghaak waar vroeger zakken en strobalen mee werden gewogen . Ook de voddenkoopman gebruikte deze om de vodden te wegen die hij deur aan deur opkocht .
A. Derickx - 2 januari 2021

0   0

Rivella


Rivella in de Friese volksmond: Ritsema van Ikema velt Eerst Lijmfs, Later Anderen.

Ritsema van Ikema directeur van de Coöperatieve Condensfabriek Friesland nam diverse fabrieken over. Als eerste kocht hij de Leeuwarder Ijs en Melkfabriek. Later kocht hij anderen.
Anne S. de Jong - 2 januari 2021

0   0

Carnotaurus


Carnotaurus (vleesstier). Dino die in jurassic world fallen kingdom (film van steven spielburg)in een battlescene met een tyrannosaurus rex (titaanhagedis) terecht komt
Cas - 2 januari 2021

0   0

psychose


Psychose die persoon leeft in een sterke waan wereld ziet allerlei dingen ruikt van alles, allerlei geuren die niet bestaan, maar in haar zieke waan hoofd wel. Gestoord persoon die wanen beleeft en zich met allerlei zaken en gebeuren bezighoudt en ziet die haar niet aangaan. Ik ken hele goeie voorbeelden: waar ik woon ken ik mensen met psychose enge wanen, vooral enge boven buurvrouwen die veel soorten wanen hebben om gestoord van te raken het zit in hun hoofd en hersenen.
Chefara - 2 januari 2021

0   0

idk


IDK betekent:
I = i
d = dont
k = know
in het nederlands
i = ik
dont = niet
know = weet
dus het betekent: ik weet het niet
sarah - 2 januari 2021

0   1

izjen


Izjen beteken 'grote'.

Gezien in video van Inceppie op tiktok en daar zegt hij izjen satéstok. Oftewel grote satéstok.
Bas - 2 januari 2021

0   2

bruh


Bruh is zo bv. Je ziet een meme dat grappig is dan zeg je ‘bruh’

of als er een akward gesprek is tussen jou of iemand dan zeg je meestal ‘ bruh’
Nissrine - 2 januari 2021

0   1

Ru


1) Ru is een jongensnaam
2) Ru wordt gebruikt bij somige pubers
Dit betekend in de plaats van Lol, iets grappigs, etc
3) Ru middeleeuws voor ‘kaal, ,zowel in Nederland Vlaanderen als Duitsland .
Kristian - 2 januari 2021

0   0

Pepito


Spaans vleesbroodje, met rund, varken of kip.
Veel en vaak gegeten als straatvoer (Spaans) vleesbroodje in Zuid-Amerikaanse landen.
Tevens de Spaanse naam voor onze Japie Krekel (die van Pinokkio)
Rosa Boswinkel - 2 januari 2021

0   0

tragedie


8.Tragedie: een persoon wordt achtervolgd door een noodlot, dat hij zelf over zich heeft afgeroepen. Hij heeft dus een fout begaan, maar wordt daar buiten-proportioneel ( te hard in vgl. met het vergrijp) voor gestraft.
Maja van der Goes - 2 januari 2021

0   0

joejoe


Onstaat door de held bram.krikke op instagram. Het is echt een koning hij zegt altijd JOEJOE. En ik heb Toos gekocht van de boekenclub en daar ben ik trots op want daar staat joejoe op
Kaylee knolpower - 2 januari 2021

0   0

meanderen


het kronkelen van bijvoorbeeld rivieren, de rivier loopt dan niet recht maar kronkelt. dit is te vergelijken met hoe een slang zich voortbeweegt. dit gebeurt in de benedenloop van een rivier
Ben - 2 januari 2021

0   0

Censuur


Censuur betekent overheid, of groep personen die informatie geven die niet waar is. Gelogen informatie van de overheid gebeurt veel tijdens oorlogen om de te beinvloeden vooral de massa.
Chefara - 2 januari 2021

0   0

geschiedenis


Geschiedenis verwijst onder meer naar de vakdiscipline die zich bezighoudt met de studie van chronologische ordening van gebeurtenissen, zich daarbij baserend op een kritisch onderzoek van bronnen.
jorrite - 2 januari 2021

1   0

Simp


Simp betekend: ik doe er alles aan om seks te hebben met een vrouw. Net zoals nard. Hij heeft zijn vriendengroep in de steek gelaten voor zijn vriendin. Dont be like him
Niet nard - 2 januari 2021

19   0

BaklavaOmas


BaklavaOmas is een hele oude stamnaam. In de stam werd veel in het Pakistans gesproken. Veel BaklavaOmas waren dol op zandkoekjes en hadden zelf ook de kaasraps uitgevonden.
Balibaskoa - 2 januari 2021

0   0

contaminatie


Een contaminatie is 2 woorden met dezelfde betekenis die worden in een woord, zin of uitdrukking gebruikt en daardoor ontstaat er een verkeerd combinatie.
Micky - 2 januari 2021

0   0

Keb


Keb betekend een broodje pindakaas, Hebreeuwse gesproken is dat: Bruchen Pondekos. Ook staat het voor het woord: aarde. Mensen zeggen dat kale hamster heel erg van keb's houden.
Balibaska - 2 januari 2021

0   0

kantelen


Iets stelen, zoals eten van een mattie. Of uit een suppermarkt iets kantelen iets iets stelen in straattaal 2020, en het is iemand opdraaien dus iwmand dood maken
anoniem - 2 januari 2021

13   1

izjen


izjen betekent de Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox.

Bijvoorbeeld: "heb je die izjen al gekocht?"
"Nee broer, die izjen is veel te duur"
Bosch PSB 1800 LI-2 - 2 januari 2021

0   0

Zingeving


Het ontwikkelen en bereiken van jouw hele Ik, de mens die je bedoeld was te zijn zodat het goed voelt en alles op zijn plek valt.

www.onszinvolbestaan.nl
Bart Bemelmans - 2 januari 2021

1   1

Interne factoren


Leg dit beter uit ik ben een scholier en weet niet wat dit betekent ik begrijp er niets van. (Mijn exuses als dit hard aankomt maar ik weet niet hoe ik het ander moet zeggen).
Anoniem - 2 januari 2021

0   1

PG


Vitamine D3 25 pg (1000 de )
Vitamine D3 25 pg
Vraag: wat betekent 25 pg en 1000de
Alvast bedankt voor de moeite.

M.Vr.Groet Arnold
arnoldw@upcmail.nl - 2 januari 2021

0   0

kaulo


Het betekent gwoon poepgat. .uit. heel veel mensen denken kk of heel erg of tot, maar ik heb een Surinaamse oom en die zegt dat het poepgat betekent. In het Deens betekent het banaan
Koulo poep - 2 januari 2021

0   0

Pepervrouw


Pepervrouw slechte vervelende vrouw die klaag en zeurziek en nooit ontspannen is, alleen ruzie zoekt ik heb zo'n vreselijke buurvrouw. Haar gezicht doet mij denken aan hete rode peper bitter en zeer heet. Mijn verzonnen woord.
Chefara - 29 december 2020

0   0

Sarang tongo


Taal van creolen in Suriname maar wordt ook in het caraibische gebied en veel antillianen in nederland gesproken het is een straat taal met veel viese scheld woorden voor personen etc, het wordt meer als stoere praat scheldtaal gebruikt door gefustreerde creolen en surinaamse mensen uit antillen en suriname.
Chefara - 29 december 2020

1   0

ADDH


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Dirty BUR - 29 december 2020   NSFW / 18+

0   0

Zijlicht


Smalle verticale vensters met glas naast deuren worden zijlichten genoemd. Naast voordeuren brengen ze daglicht direct achter de voordeur. In oudere panden en monumenten woonhuizen zijn er vaak bovenlichten boven de voordeur. Het licht komt dan van boven en van opzij.
Dirk Fuite - 29 december 2020

0   0

Vishnu


Vishnoe is binnen de Trimurti het onderhoudende, zorgzame of beschermende aspect van God in de schepping. Vishnoe is het aspect van God dat alle dingen in het universum doordringt en onderhoudt. Het scheppende of creatieve deel van God wordt verbeeld door Brahma en het transformerende of vernietigende aspect door Shiva.(Wikipedia)
Smeenk - 29 december 2020

7   9

wappie


Een wappie is iemand die "gewaaid" is. Iemand die niet alles op een rijtje heeft. Iemand die een schroefje los heeft in zijn bovenkamer. Iemand wiens denkbeelden niet helemaal stroken met de werkelijkheid en zelf denkt dat hij het als enige bij het rechte eind heeft. Voorbeelden: Engel, Kaag en in iets mindere mate Halsema en Klaver.
Joep - 29 december 2020

0   0

benoemen


Iets een ding of een onderwerp steeds dieper door gronden net als wroeten. steeds dieper ingaan en opmerkingen maken omtrent dat onderwerp of ding. Meestal wordt het irritant gevonden door personen als hun benoemd worden van b.v allerlei misdrijven etc.
Chefara - 29 december 2020

0   0

slet


Een fiets is een voertuig dat door spierkracht wordt aangedreven. De hedendaagse fiets bestaat uit ten minste twee wielen, een frame, een zadel, een stuur en een trapas met pedalen. Sommige fietsen hebben een (hulp)motor. Tot 1966 was de wettelijke term in Nederland rijwiel.
anoniem - 29 december 2020

0   0

Soepstengel


Soep-steng-el (genderneutraal) - stengel voor in de pudding.
Een soepstengel wordt afgeraden voor intieme persoonlijke processen, aangezien het gemakkelijk breekt. Een komkommer werkt beter!

Antoniem: banaan
Sarah - 29 december 2020

0   0

yoram


Yoram betekent ook wel God. Het is afgeleid van Joram. Het is een hibreewse naam. Dat betekent dat het uit Israël komt. Het kan ook de verhevene betekenen maar de meest gebruikte uitleg is God. Het heeft ook iets weg van Jordi maar dat is de Nederlandse “uitvoering” die op Nederland is aangepast
Noa - 29 december 2020

0   1

Wollah


wollah is een woord dat je het zweert op Allah/God
dat woord zou ik niet gebruiken als ik jou was want er zijn mensen die da woord gebruiken en om liegen en God/Allah zou het heel erg stout vinden ik waarschuw u gewoon als je dit ziet
Bana - 29 december 2020

22   0

xion


Xion betekent in het Palileins Xionus en dat betekent weer lang. Mensen die xion heten zijn vaak lang en soms kijk je onder zo door. Xion staat ook voor aarde. Xion's zijn erg verbonden met de aarde en soms willen ze zelfs de aarde een likje geven.
BabyNamenNL - 29 december 2020

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10