Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

geloven


Geloven; overtuigd zijn van iets dat niet is of bestaat, vanaf dit wel is of bestaat spreekt men niet meer van geloven; vb; “hij geloofd in taart”.
R. Gastmans - 22 juni 2022

0   2

Urft


Ondefiniëerbaar ogend smeersel of spul, of stopwoord als men de precieze naam niet kent.
" geef mij die urft maar" =doe mij dat ene spul maar.
Zeehond - 22 juni 2022

0   2

Paka


Scheldwoord voor vervelende kijkende en ruzie zoekende personen man/vrouw. Persoon die gemeen en pesterig gedraagt en ruzie uitlokt. Ook scheldwoor voor duivelse pakistanen.
Chefara - 22 juni 2022

0   1

chappie


Een Chappie is een sukkeltje met zonnebrilletje op, rijdt te hard in de auto (meestal een ford k4) en heeft te harde dj muziek (onder andere Tiësto) opstaan. Gewoon Bas man.
Bas - 22 juni 2022

0   5

register


is iets van een kaart bivoorbeeld bos plek water en ht brengt je er nartoe en het is makkelijker om er te komen sneller zonder verdwalen dus ja ook bijvoorbeeld als jij verdwaald bent haal jij je register er dus bij waardoor e de weg naar huis lekker makelijk vind .
sara - 21 juni 2022

0   1

Keizercultus


De termen keizercultus of keizerverering worden gebruikt om de verering van de Romeinse keizer aan te duiden. in Deze praktijk werd een prominent element van de Romeinse religie onder het principaat en de keizer werd ook vereerd als een god. ze offerden voor hem en deden precies wat hij zij.
Lander - 21 juni 2022

0   1

UCN


Uitgaande creditnota, dit document in de documentenstroom is een correctie op de factuur. De onderneming stelt een UCN op wanneer er een product werdt teruggebracht van de klant. De klant kan het product voor meerdere redenen terugbrengen, zoals bijvoorbeeld wanneer er teveel goederen zijn geleverd.
Laurence DR - 21 juni 2022

0   1

waterstofbrug


Wanneer het positieve uiteinde van een watermolecule het negatieve uiteinde van de andere watermolecule aantrekt. Deze kracht tussen de watermolecule wordt ‘waterstofbrug’ genoemd. Hierdoor ontstaat als het ware een netwerk tussen de watermolecule wat het relatief hoog kookpunt van water verklaart.
Frank Vansoi - 21 juni 2022

0   1

DF


DF staat voor Driving Fun. Driving-Fun heeft o.a. een actief Forum, en is de grootste trackday organisator in Europa. DF staat voor trackdays op Zandvoort, Assen, Spa, Zolder en vele andere Europese circuits, tot in Portugal en Spanje toe (Ascari). DF beheert een eigen circuit in Duitsland, net over de grens bij Emmen, in Meppen.
Han van t Spijker - 21 juni 2022

0   1

No Play


Tijdens een oefening met bijvoorbeeld brand, gevaarlijke stoffen er cetera wordt er 'No Play' geroepen als de persoon zich niet veilig voelt, zich niet lekker begint te voelen of er iets anders aan de hand is. Dan wordt de oefening stop gezet en wordt er gekeken wat er aan de hand is. Dit kan geroepen worden door zowel de deelnemer als de instructeur
anoniem - 21 juni 2022

0   1

APL


Assistente Patrouille Leider, dat is dus een assistent van de leider van een patrouille, als de PL (Patrouille Leider) afwezig is dan valt de APL (Assistente Patrouille Leider) in voor de PL. dit is tenminste de termen dat wij gebruiken op scouting. ik weet niet of het anders word gebruikt maar goed
een scout - 21 juni 2022

0   1

Broeke


les pantalons is de letterlijke betekenis. het woord stamt uit een oud middeleeuwse stam die in afrika leefde en een van de eerste waren die in hun gebied landbouw gingen gebruiken. hun waren de baas over hun gebied en niemand kon hun wat maken. de stam bestond uit ongeveer 50 mensen
luuk broeke - 21 juni 2022

0   1

ANWB


Het omzetten van de afkorting 'ANWB' is achterhaald en niet meer van toepassing. Dit komt vooral doordat ANWB tegenwoordig veel meer doet dan alleen 'iets' met voertuigen met wielen, waaronder de verkoop van sportartikelen en energie.

"Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB" is de enige juiste benaming (Zie: https://www.anwb.nl/over-anwb)
Marco - 21 juni 2022

0   1

Redenup


Een psychische aandoening waarbij de symptomen kunnen verschijnen:
- Expres rommel maken
- Gek doen
- Vaak schreeuwen
- geen goede tafelmanieren; drinken meteen uit het pak drinken; op een gekke manier eten
- onaardig zijn
- stoer doen
- spullen nooit opruimen
Ik ben nog op zoek naar andere symptomen en dat komt later op deze pagina.
Mensen die redenup hebben doen ook vaak stoer en oppervlakkig.
Mensen met de aandoening redenup worden Reduppen genoemd of als je een persoon bedoelt zeg je redenup. Je kunt ook Redenuppie of predenup zeggen.
Anoniem - 21 juni 2022

0   2

aziatisch


Zeer brede groep mensen van rusland tot india worden ook aziaten genoemd. Mensen uit werelddeel azie, niet alleen uit china of zuid korea of japan, veel mensen hebben mongools, nepalees en indiaas en bhutaans roots maar hun zijn ook aziaten maar, hun bijnaam mogolische "aztijnen".
Chefara - 21 juni 2022

0   2

moet


- Een ander vind dat het zo hoort
- zo geeft het het beste resultaat
- of die ander of jij vind dat het zo gedaan hoort te worden
- het werkt alleen op die manier, om het te doen
- moet kan ook een dwingend woord zijn, maar wordt niet altijd dwingen bedoelt
Sommige kunnen alleen volgens een bepaalde regel gedaan worden om recultaat op te leveren
Wendelein - 21 juni 2022

1   1

Telepathie


Ruiken en voelen van b.v geliefde persoon kan ook een hond of kat zijn, op duizenden kilometer afstand ver vandaan. Soort bovennatuurlijk gave van sommige begaafde personen contact leggen zonder internet of telefoon.
Chefara - 1 juni 2022

1   1

kindertaal


Op het punt dat mensen te maken krijgen met Nederlandse wetten, kunnen ze de hulp van een advocaat inroepen. Een advocaat is een man of een vrouw die veel weet over wetten en andere juridische zaken. Hij of zij heeft er lang voor gestudeerd en kan mensen helpen met wat hij of zij weet. Advocaat zijn is een beroep.
Een advocaat wordt trouwens ook wel raadsman of raadsvrouw genoemd. Of strafpleiter. Deze laatste naam wordt alleen gebruikt wanneer de advocaat iemand helpt bij strafzaken, bijvoorbeeld als iemand gestolen heeft of iemand mishandeld heeft.
anoniem - 1 juni 2022

0   1

TCI


Team Criminele Inlichtingen. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de Koninklijke Marechaussee verzamelt informatie over ernstige misdrijven. Belangrijkste bronnen zijn informanten. Dit zijn personen die in het geheim informatie verstrekken. Met de ingewonnen informatie kan het TCI misdrijven voorkomen en verdachten opsporen.
okocer - 1 juni 2022

2   5

BTS


bts is de grootst kpop en het zuid koerea hun zij zeven jongens in hun zij om 2013 gebeginne te zing tot 2027 het is best veel daroom aal army zij zo blij voor om dat het voord tot 2037 ok dat wast
chaymae - 1 juni 2022

0   1

telekinese


Met je geest duizenden kilometers ver iets voelen en horen een bijzondere zeldzame gave van sommige personen netals helderziend ook met geest, ziel. 0ok wel bewegen van metalen dingen, maar is zeer zeldzaam. Telekinese breed begrip.
Chefara - 1 juni 2022

0   1

teleportatie


Sommige mensen hebben gave heel ver te zien en te horen en zelfs geuren te ruiken , zonder in het echt daar te zijn sommige denken spoken werk of dat het door geesten en spoken plaatsvind zoiets.
Chefara - 1 juni 2022

0   1

De Vier Heemskinderen


De vier heemskinderen gaat over 4 broers welke in de 14e eeuw ten strijde trokken tegen de regerend koning op het ros Beiaard. Elke 10 jaar wordt dat in Dendermonde nagespeeld, De ommegang van het ros Beiaard met de vier heemskinderen.
Johnny - 1 juni 2022

0   2

Yk


Yk is de afkorting van de Engelse woorden: "You know", dit betekent in het Nederlands "Wist je/weet je". Het is vaak als in een soort vraagvorm bedoeld bijvoorbeeld: "Zij is echt leuk, Yk?"
Louis - 1 juni 2022

0   1

groeiaandelen


Groeiaandelen zijn aandelen van bedrijven met veel potentie om te groeien. De koers van deze aandelen is voornamelijk gebaseerd op de verwachting van toekomstige groei. Groeiaandelen keren vaak geen dividend uit omdat ze dit allemaal herinvesteren om te groeien.
Finansjaal - 1 juni 2022

0   1

vlag van de filipijnen


De vlag symboliseert "de ziel van de Filipino en de liefde voor het vaderland." Het donkerblauwe deel staat voor vrede, waarheid en gerechtelijkheid. Het rode deel staat voor waarde en vaderlandsliefde. De witte driehoek symboliseert gelijkheid
yentl - 1 juni 2022

0   1

Priel


'Precair ontluikend'. Als contaminatie van 'pril' en 'iel'. Het woord bestaat nog niet echt, maar ik meen het met dit semantisch veld wel te hebben aangetroffen in een email van een van mijn studenten. Dus dan is het wel al empirisch. Een erg mooi woord zou het zijn: "Het is tussen Kees en mij allemaal nog wat prieletjes hoor ..." Ik ben erg voor dit nieuwe adjectief!
Ronald - 1 juni 2022

0   2

aspiratie


Aspiratie treedt op bij verslikking.
Gevolg hoesten. Voedsel en vloeistoffen komen dan in de luchtpijp en erger in de longen. Verslikken komt bij iedereen wel eens voor. Wanneer veelvuldig wijst dit op een slikstoornis.
Dr. Eric - 1 juni 2022

0   1

Haplogroep


Haplogroepen zijn groepen individuen die geclassificeerd worden aan de hand van het haploïde DNA. Haplogroepen worden weer ingedeeld in familiaire haplotypes. Deze classificatie is van belang voor genografie, een wetenschappelijke tak die zich bezighoudt met hoe een organisme zich in de prehistorie heeft ontwikkeld en verspreid.
anoniem - 1 juni 2022

1   3

chappie


Een chappie is een sukkeltje die vaak veel te hard rijd (meestal in een ford k4), te harde dj muziek luistert (onder andere dj Tiësto) en vaak een eigenaardig zonnebrilletje op heeft. Gewoon Bas man.
Chappie Bas - 1 juni 2022

1   1

CIR


onmogelijk is nooit een optie. maar het doel is naar het goede streven met geen slechte intenties. Dit is na omschrijven hoe alleen ik het opvat na aanleiding mijn eerste drie letters van achternaam. daarom wat ik van wiki pedia.org mooie omscvhrijving vind hemel dus door dgoed te doen ikomt het goeie
w.cir - 1 juni 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10