Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   1

bruh


voorbeeld: ik: hoi mens: hoi, ik heb een telescoop en er staat vergroot 20x maar ik heb er al 25x doorheen gekeken en hij doet het nog steeds! ik: bruh :)
bruh koningin ava :) - 5 juli 2023

1   0

Kinetoscoop


De kinetoscoop is een individuele kijkmachine waar je als je er een muntje in gooit een kort filmpje te zien krijgt. Er is onenigheid over wie de kinetoscoop heet uitgevonden thomas edison of William K.L.
niemand is niemand - 5 juli 2023

0   0

prullen


Uilenjongen, worden worden ook wel prullen genoemd. Voor veel vogelsoorten hebben de kuikens een wonderlijke naam. Bij voorbeeld eendenkuikens noemen ze pullen en zo heb je veel voorbeelden
Berk van den geert - 5 juli 2023

0   0

halal


Halal (joodse betekenis, terug te vinden in het woord Hallelujah)= uitzinnig van vreugde, als een dronkaard.
(Jah, komt dan van Jahweh=God)
Rie - 5 juli 2023

0   0

Extreemrechts


Extreemrechts is een verzamelnaam van een groot aantal partijen en bewegingen aan de uiterst rechtse kant van het politieke spectrum, waarvan de ideologieën sterk uiteen kunnen lopen.
milan - 5 juli 2023

0   0

Penne


Penne is ook een achternaam. De naam komt niet zo vaak voor. 1 op de 469.000 mensen heeft deze achternaam in Nederland. Het is ook mijn achternaam.
kindje - 5 juli 2023

1   0

jonko


een jonko (jonkinio skaffanarus), is een prachtige combinatie van vloei, tabak, wiet of hasj, en een tip. wanneer deze wonderstok word geconsumeerd voelt men zich prettig en ontspannen.
neefje vd buurt - 5 juli 2023

0   0

fali


Fali is een Spaanse jongensnaam.
Raphael's aanhankelijke vorm.

Fali is in zuid Spanje verkleinen naam van de naam Rafael
dus Rafa of Rafael > Rafaelito > Falito > Fali
Rafael - 5 juli 2023

0   0

sh


Sh staat voor het Engelse woord self-harm het betekend “zelfbeschadiging” dus als je jezelf snijd, verbrand of op een andere manier pijn doet met opzet
Sh - 5 juli 2023

0   0

Tivoli


Tivoli is een lokatie waar het prettig voelt om te zijn, waar je van kunt houden. Ofwel: draai Tivoli eens om en er staat:"i lov it"
Cees Casteleijn - 5 juli 2023

0   0

giraffe


Een Geel dier met bruine vlekken met een paarse /zwarte Tong die een hele lange nek heeft en bij Blaadjes kan en die Blad eet het is een zoogdier en is heel Groot en leeft in de dierentuin en in Afrika
Britt - 5 juli 2023

0   0

ped


Een "ped" is een brommer, vaak hoor je in drill tunes het woord "stolen ped". Daarmee bedoelen de drill rappers een "gestolen brommer"
Zacks92 - 5 juli 2023

0   0

Kreil


'kreil' betekent 'gagel' een lage struik waarvan de bloemknoppen worden gebruikt bij het brouwen van bier om de houdbaarheid te vergroten
paul maas - 5 juli 2023

1   0

Subjectieve waarneming


Waarneming die sterk afhankelijk is van de persoonlijke zienswijze en het persoonlijk oordeel van degene die de waarneming doet. Vaak een waarde oordeel bevattend.
Diana - 5 juli 2023

0   0

sh


Sh is de engelse afkorting van zelfbeschading mensen die dit doen verbranden, snijden, krassen hun zelf omdat ze debken dat ze de pijn verdienen of om hun problemen kwijt te raken.
Jmoedr - 5 juli 2023

0   0

HSM


Highly Skilled Migrant - Een migrant die vanwege zijn hoge kennis een bepaalde verblijfsvergunning kan aanvragen en kan voldoen aan de 30%regeling
weehoo - 5 juli 2023

0   0

STG


STG
Schaats Training Groep. In het Oosten van het land, tussen Arnhem en de Duitse grens, ligt De Liemers. STG De Liemers is een kleine vereniging van fanatieke schaats- en skeeler liefhebbers
Ben Tubben - 5 juli 2023

1   0

Bonne Chance


Is iemand die je geluk wenst in iets.
De franstaligen zeggen het vaak als aanmoediging, dat iets voorspoedig en met succes verloopt.
Het komt uit de franse taal
Francoise - 5 juli 2023

0   0

Slappeling


Flapdrol, iemand die geen eigen wil heeft, geen ruggengraat, een vluchters voor ongemak, moederskindje, kleuter, een nobody, nutteloos persoon, bangerik, Calimero, onvolwassen persoon
Angela - 5 juli 2023

0   0

herprioriteren


Het proces waarbij de rangorde of volgorde van taken, projecten of doelen wordt aangepast om ze beter af te stemmen op de veranderende omstandigheden of behoeften.
Olivier - 5 juli 2023

0   0

Chaima


Chaima is echt een mooie naam. Half zusje van onze profeet. Ik word gema genoemd door docenten maar zelf hebben ze geen idee wat het betekent.
Schoonheid
Chaima - 5 juli 2023

0   0

ynze


Ynze is een Friese jongensnaam en betekent "de lambal van apeldoorn".
De naam stamt af van Ine.
Bron: kantine profile
Liam van Hattum - 5 juli 2023

0   1

Samia


Dat je een heel knap meisje bent en ook dat God in jou gelooft maar het heeft nog 1betekenis het is de eerste waterdruppel in de hemel mooi he
Samia - 5 juli 2023

0   1

Nuanceren


Verduidelijken om meer details te geven. Bijvoorbeeld: als een persoon zegt dat iemand er lelijk uitziet, kan jij daar op reageren. Als degene jouw antwoord niet begrijpt kun je ervoor kiezen om je antwoord uit te leggen of te verduidelijken in meer details. Dit noem je ook wel je antwoord nuanceren.
Itsamemario - 21 juni 2023

0   1

Opsnit


We gebruikten het woord Opsnit alleen aan boord van de sleepboten van Wijsmuller, maar ook de andere zeevarende van div. rederijen gebruikten het. Verder heb ik aan de wal nooit meer ergens gehoord, behalve bij de ex zeevarenden dan.
Maarten Angenent - 21 juni 2023

0   1

eenzaamheid


Eenzaamheid is een ziekte in de hoofd, netals dementie het komt uit hoofd. Eenzaamheid is ontspannende contacten zoeken voor lekker gevoel en leven, kan ten koste van andere gaan. Eenzaamheid gevoel is heel uiteen lopend vrouwen en mannen ook kleine kinderen hebben het.
Chefara - 21 juni 2023

0   1

voortschrijdend inzicht


Door ervaring (situaties) en opgedane kennis ontdekken dat iets (ook) anders kan en zelfs beter kan tot voordeel van zowel het individu alsook een organisatie. Zowel management als uitvoerend personeel zou hierin een open houding moeten (kunnen) etaleren. Het is een voortdurend proces. Ik weet waarover ik spreek na meer dan 55 jaren werkervaring binnen diverse organisaties, op zowel management als op uitvoerend niveau . . . . . . .
Albert van Dalen - 21 juni 2023

0   1

bronsziekte


Spierpijn, duizelig zijn, down voelen, extreem moe, vergeetachtig, afgeleid, bij diarree en of overgeven. Heb je een addison crisis. Daar heb je een noodinjectie voor. Zo niet dan mort je zsm naar het ziekenhuis. Omdat het levensbedreigend kan zijn kan leiden tot coma of de dood.
Elly - 21 juni 2023

2   1

Ziener


Een ziener in Bijbelse betekenis in de hedendaagse tijd, ziet door gebeurtenissen heen het gevolg op termijn van gebeurtenissen die nu plaats vinden.Hij/zij schouwt in de toekomst en geeft hedendaagse gebeurtenissen een betekenis op termijn. Eerder dan anderen kan hij duiden waartoe iets leidt. Deze mensen zijn niet altijd populair omdat ze situaties bloot leggen, hetgeen niet altijd het belang van is van degenen die hier niet bij gebaat zijn.ze worden soms als lastig ervaren. Het zijn geen waarzeggers, maar door de Heilige Geest gedreven spreken zij.
Ronald Booij - 2 juni 2023

1   1

Hind


Hind is een Arabische vrouwelijke naam, was een bijnaam voor Arabische schoonheden. de duurste vrouw die je kan vergelijken met honderd kamelen en hind is genoemd naar India, omdat India ver is en vol zit met verassingen. het is een betekenis van honderd kamelen
Hind - 2 juni 2023

0   1

Nationalisme


Nationalisme is wanneer mensen heel trots zijn op hun eigen land. Ze vinden hun land het beste en willen het beschermen. Ze houden van de cultuur, geschiedenis en taal van hun land. Sommige mensen denken dat nationalisme goed is, maar anderen zeggen dat het problemen kan veroorzaken tussen verschillende landen.
Yassir - 2 juni 2023

0   2

HC


Het betekent gwn dat mensen jou egoïstisch vinden en dat je over jezelf praat, ik weet niet waarom ik zo genoemd word mr ja het kan ook gwn zijn dat ze het express zeggen om een commentaar van jou te krijgen
Idontneedit - 2 juni 2023

0   2

Hyperkinetisch syndroom


"Aandachtstekort", mogelijk, ik veaag veel van je dat klopt. Ongewilde, ploselinge en "nutteloze" bewegingen, door afwijkingen in de hersenen,. Ik ben geen dokter, hoewel de huisarts zegt, voor jou tempel, lichaam ben jezelf de beste dokter. Je voelt zelf en weet ook het best hoe je leeft. Kwa gezondheid heb je ook een beetje geluk nodig.
John Rodenburg - 2 juni 2023

0   1

SPOC


Een SPOC (Single Point Of Contact) fungeert als de centrale contactpersoon voor klanten en coördineert de communicatie met de betrokken personen en organisaties in verband met een specifieke service, activiteit of programma.
leansixsigmagroep.nl - 2 juni 2023

0   1

voorlichten


Hier een reactie van mij voor wat betreft het woord "voorlichten".
vroeger dacht ik altijd dat met het woord "voorlichten" de koplampen van een auto bedoeld werden. Immers aan de voorzijde zitten de voorlichten en aan de achterzijde zitten de achterlichten. Als kind begreep ik eigenlijk nooit waarom er in een boek over "voorlichten" foto's van blote kinderen stonden en geen enkele foto van de voorzijde van een auto.
Peter - 2 juni 2023

0   3

moverende redenen


Het gebruik van “…om voor hem/haar/… moverende redenen..” geeft aan dat geconstateerd is dat er door … een handeling is gepleegd - juist niet - maar dat de beweegredenen daarachter niet relevant zijn, binnen de context waarbinnen die constatering wordt genoemd.
Ronald Falke - 2 juni 2023

0   1

Sociaal Domein


Onder de term ‘sociaal domein’ verstaan we alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd, op basis van de volgende wetten:
Wmo 2015
Participatiewet
Jeugdwet
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Wet inburgering 2021
anoniem - 2 juni 2023

4   1

Object a


De titel 'Project a' - werken op papier| work on paper- van Anthonie Sas is een heimelijke verwijzing naar het Object a van Jacques Lacan. Citaat: "Het geheim is het samenvallen van de stof en de ander, het onstoffelijke, waardoor er zich een verschijnsel voordoet, dat alleen in dit bepaalde schilderij zo is geworden d.w.z. met steeds een iets andere verhouding tussen de kleuren van de verf." ( dagboekfragmenten blz. 42)
Anthonie Sas - 2 juni 2023

0   1

Anne


Als Friese jongensnaam heeft Anne de betekenis van arend of adelaar. De meisjesnaam Anne komt van het Hebreeuws Hannah en betekent genadig.
Ik heet Jan-Anne en word gelukkig ook Jan-Anne genoemd. Vooral Anne vind ik een hele mooie naam, waarop ik ook erg trots ben.
Jan-Anne - 2 juni 2023

0   1

bammen


Ik geef je een stootje vooruit! Ik bam jou. Ik heb de bam op ontsluiten klaargezet voor jou!
Bammen in gereedheid gebracht. Boterhammen gesmeerd en verpakt, pakketje voor onderweg. Jouw bammen zijn alweer de lekkerste deze maandag, ik eet mijn eigen brood wel, smeer jij de jouwe, laat de bam je smaken☕ bij koffie of de thee.
Brenda - 2 juni 2023

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10