Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

kjel


kjel is een raar persoon het wordt vaak in gendt gebruikt door de lokale bevolking, Vooral onder de jongeren is het erg populair om het te gebruiken
anoniem - 17 januari 2022

0   0

Woke


Woke = Wakker.

Iemand die woke(wakker) is, is zich bewust van maatschappelijk onrecht, ongelijkheid, discriminatie van minderheden, en de polarisatie van de maatschappij.
Blijf alert, en geloof niet alles wat je leest.

Rond de black lives matter movement, was er een documentaire uit 2016 genaamd: "Stay woke", wat de uitspraak populariseerde.

Ben je WOKE? Dan ben je je bewust van wat er allemaal mis is in de maatschappij.

Sommige mensen zien Woke ondertussen als een elitair woord, voor bevoorrechte progressieve politiek correcte mensen, waarbij de politieke correctheid van amerika word geadopteerd in nederland, terwijl we hier niet dezelfde problemen hebben als in de US.
anoniem - 12 januari 2022

0   0

momboirs


Plaatsvervanger voor onmondige kinderen. (Voogd) We komen het ook in akten tegen met enige variaties: mommers, momers.
Afhankelijk van de schrijfwijzen. in de akten van het BHIC 7040-466-002. Voogd lijk mij ook correct.
Johannes de Pauw - 12 januari 2022

0   0

mergen


Mergen, is oud Nederlandse oppervlakte maat. Komt regelmatig voor in oude schepenen akten (zie: BHIC 7040-464-010)
In deze akte is sprake van 8 mergens. datering 14 juni 1603.
In sommige akten staat er soms morgens, maar dat heeft te maken met de oud Nederlandse schrijfwijze van letters.
Johannes de Pauw - 12 januari 2022

1   0

HJB


HJB wordt vooral gebruikt voor "Hilversum Jeugd Betogenis". Ik zelf gebruik het vaak. Als ik stoer probeer te doen zeg ik het altijd. Voorbeeld: Weet je wie je moeder ook heeft gedaan? Hilversum Jeugd Betogenis.
Je moeder - 12 januari 2022

0   0

q.v.


De afkorting van ''q.v.'' is ''quod vide'' het heeft iets met cv te maken en het heeft ook iets met economie te maken.
Tering joch - 12 januari 2022

0   0

Raj


Brits-Indië of de British Raj waren de Britse koloniën in Zuid-Azië, een gebied dat destijds India werd genoemd. Brits-Indië omvatte de huidige landen India, Pakistan, Bangladesh en delen van Myanmar en vormde het zwaartepunt van het Britse koloniale rijk.
Willem - 12 januari 2022

0   0

Moonchild


Een moon child is volgens de Urban Dictionary iemand die uniek is: een nieuwsgierige ziel, die altijd in eigen gedachten is verzonken en zich aangetrokken voelt tot de maan.
VolleMaanKalender.nl - 12 januari 2022

0   0

RAFF


Radio Als Flitsend Fenomeen (1985-1988)
Een illegaal radiostation uit Hilversum, elk weekend te horen op de 102 MHz FM-band. Daar werd o.a. de Holiday-rap, van M.C. Miker 'G' & DJ Sven als eerste in Nederland gedraaid en de jaarlijkse feesten in Long Beach Discoclub waren legendarisch.
Nooit opgepakt, maar de zender werd vrijwillig ingeleverd op het Politiebureau te Hilversum.
Roberto - 12 januari 2022

0   1

Hoele


De betekenis van hoele is ja hoor dat weet ik omdat in het liedje love nwatti Zegt de zanger ook hoele en volgens mij bedoelt hij dat hij dat meisje wil
Vera - 12 januari 2022

0   0

Op Roakeldais


Mijns inziens heeft Op roakeldais vooral te maken met een bepaalde kwaliteit van het ijs in de winte±r veel witte, luchtige plekken. luchtbellen. die niet goed zijn om te schaatsen, waardoor je grluk moet hebben overeind te blijven.
W.D.Slik - 12 januari 2022

0   0

Rippen


De betekenis van 'ripping' kan ook betekenen, ZAGEN. bv "When ripping ,the stand supports the board throughout the last half of de cut,"
Bij het (rippen) ZAGEN ondersteunt de standaard het (bord) hout/plank gedurende de laatste helft/deel van de snede, etc.,
Trochzetter - 12 januari 2022

0   0

Tijdgenoot


Uit een bepaalde tijd periode afkomstig of geboren persoon en of rond een jaartal die overeenkomt met jaartal van andere personen dat is tijdgenoot in mijn gedachten. Geboren rond dezelfde tijd.
Chana - 12 januari 2022

0   0

Tieren


Gestoord tekeer gaan en brullen en vette keel opzetten schelden. Schelden lawaai maken ruzie uitlokken brullen en zichzelf daarna troetelen met zieke geestelijke gedachten hoe lief zij of hij is geweest.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

verrijkingsdeel


verrijking Proces waarbij het gehalte van een chemisch element aan één van zijn isotopen verhoogd wordt. In het geval van uranium maakt dit proces het mogelijk, via diverse procédés Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het
sara - 12 januari 2022

0   0

kut


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem - 12 januari 2022   NSFW / 18+

0   0

Lerato


Lerato betekent in het sesotho liefde. Sesotho wordt gesproken in delen van zuid afrika en lesotho. Sesotho is een bantu taal. Het kan gebruikt worden voor zowel jongens en meisjes.
Angela - 12 januari 2022

0   0

Verpinken


Verpinken betekent volgens mij nalaten niet reageren maar nalaten om te reageren. Werkwoord is Verpinken. B.V. Je hebt verpinkt je hebt het nagelaten om het te doen.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

Verpieteren


Verpieteren betekent volgens mij: Veranderen in zout pilaar van eenzaamheid en ellendige bestaan. Verpieteren is ook wel scheldwoord voor eenzame oude man.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

DLC


Direct Lift Control. Automatisch lichtelijk verhogen of verlagen van de lift van een vliegtuigvleugel b.v. tijdens de laatste fase van de aanvliegroute voor de landing.
Jan G. Visser - 12 januari 2022

0   0

ottoman


Geen veraders . Echte. Ottomaanse Turken. Zijn mensen die niet bang zijn voor de dood. Oorlogshelden. Correct en eerlijk. Rechtvaardig. Leven. Voor. Land
Gokhan - 12 januari 2022

0   0

dimensie


Dimensie betekent volgens mij van een andere plaats soms leven mensen met ziekte dementie ook in een ruimte bewustzijn. Dimensie is een geheel ander ruimte.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

inwijden


1. officieel in gebruik nemen (Morgen gaan wij de nieuwe boot inwijden.)
2. iemand vertrouwd maken met, alles leren wat iemand moet weten (Iemand inwijden in de kookkunst.)
Robert Doyen - 12 januari 2022

0   0

Basi schijf


Kruising tussen een bami en een nasi schijf. Beide zijn bekend als frituursnack, bij twijfel is het makelijker een basi schijf te bestellen.
Das toch Super man
Da's toch Super man - 12 januari 2022

0   0

HC


Hc is de afkorting van highclass en dat betekend dat je vind dat je alles bent, dat je denkt dat je stoer bent of dat je denkt dat je alles beter kan dan andere mensen.
querineengbers - 12 januari 2022

0   0

Juliette


Betekent ook wel Jeugdig, Waardevol of Juweel. De naam komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd toen voornamelijk gegeven aan kinderen van adelijke afkomst.
Juliëtte - 12 januari 2022

0   0

Giga


het haten van een ander omdat hij of zij een ander geaardheid heeft dan jij zelf of vind dat die gene moet hebben. Dit word vaak gebruikt in het zogeheten straattaal
leon - 12 januari 2022

0   0

illusie


Elke illusie wordt door perceptie (persoonlijke beleving) "voor waar gehouden". Zoals geloof dat leert "Het leven bestaat uit Geloof, Hoop en Liefde.
Frans de Vries - 12 januari 2022

0   0

macro


Macro het eerste niveau van verkleinen. Naarmate we verder verkleinen, bereiken we micro. Voorbeeld, macro een microscoop die 2 maal vergroot. Micro, een microscoop die 1000 maal vergroot.
Wytse - 12 januari 2022

0   0

Pens


Scheldwoord voor een veel etende persoon. Persoon die heel veel eet wordt ook zo genoemd dat degeen dierlijk gedrag vertoont. Scheldwoord voor veelvraat.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

KS


ks = ks afkorting Koninklijke Schouwburg in Den Haag Cultuur Voorbeeld: `Eén van de belangrijkste speelplekken van het Nationale Toneel is de Koninklijke Schouwburg.
Angelo Witmus - 12 januari 2022

0   0

Sies


In sommige Limburgse plaatsen – zeker zo rond Venlo – betekent sies(ke) schat(je), terwijl het in andere plaatsen bepaald geen compliment is.
Jenna - 12 januari 2022

0   0

je moeder


dat is iemand die je heel mooi vindt en als je nog jong bent kun je bij haar in bed gaan slapen als je nachtmerries hebt gehad.
oudere mensen kruipen soms ook bij hun moeder in bed
nicolaas - 12 januari 2022

0   0

AMK


AMK staat voor als mensen boos zijn of iets dan zeggen ze (amina-codum) siktir jah dat is het dus niet al die andere shit geloven en doe niet zo moeilijk en geef gwn duimpje omhoog.❤❤
duimpje omhoog - 12 januari 2022

0   0

fuck you


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
bruh - 12 januari 2022   NSFW / 18+

0   0

representatief


representatief betekent; selectie die een goed beeld geeft van de hele groep vb: de prestaties van deze leerlingen zijn representatief voor de hele school
gerda - 12 januari 2022

0   0

rauw


Rauw betekenis zwaar en slecht, bloeddorstig b.v als een pesoon zegt haar lust ik rauw betekent heel veel wrok en haat en bloeddorstig in zijn haar geest.
Chefara - 12 januari 2022

0   0

terugspoelen


terugspoelen betekent terug gaan. Je kan bijvoorbeeld wanneer je een film of serie bekijkt terugspoelen, dan spoel je terug naar een scene die je al hebt gezien, maar nog eens wilt bekijken.
anoniem - 12 januari 2022

0   0

USG


United Services Group > USG people Een bedrijf wat groeide toen ze Start Uitzendbureau overnamen en daarna Solvus Resource Group. Daarna werd de naam: USG people
anoniem - 12 januari 2022

0   0

K1


K1 kan verwijzen naar Rapper Fabian1K
Snelle ingewikkelde flow en verfrissende rap sound van de toekomst

Zoek het even op youtube op
Als je niet begrijpt
Gerard joling - 12 januari 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10