Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

Feniks


De feniks is een mythische vogel die sterft in het vuur en dan herboren wordt.

Die lijkt op een reiger of ooievaar met lange kuif, en misschien is dat de reden dat dit duizendjarige symbool bij ons gebruikt wordt om een geboorte te verkondigen.

Het is een geliefd tattoo symbool voor iemand wiens leven erg bergaf gegaan is en die zich herpakt heeft.

Op het etiket van Grimbergen abdijbier staat een feniks afgebeeld omdat deze abdij verschillende keren in zijn lange geschiedenis afgebrand geweest is, maar steeds weer heropgebouwd.

Een variant hierop is in Game of Thrones. Daenerys en haar drakeneieren, een heks en de gestorven Drogo worden verbrand op een enorme brandstapel. Daenerys overleeft én er zijn drie draakjes geboren, uit het vuur.

Een andere variatie in het Nederlands is Fenix. In het Engels is dit Phoenix, tevens een stad in Arizona.
Livinus - 19 oktober 2021

0   0

AMK


AMK is een afkorting voor de Turkse uitdrukking "amina koyum" dat letterlijk betekent ik leg/zet hem in de/je kut. Wordt gebruikt wanneer men boos is op iemand of wanneer iemand gefrustreert is. Dus als je zegt amina koyum naar iemand toe is het ik leg/zet hem in "jouw" kut. Maar als je het zegt bijvoorbeeld in een zin als: "Mijn fiets is weer stuk, "amina koyum". Dan bedoel je mijn fiets is stuk "kutzooi".

Sorry voor mijn scheldtaal. maar het is nou eenmaal scheldtaal AMK!
Tamer - 19 oktober 2021

0   0

Hugo Danckaert


Hugo was een van de belangrijkste acteurs en regisseurs van het
Fakkelteater in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hij regisseerde o.a. stukken als 'Wanneer zag voor 't laatst mijn moeder' (eerste stuk over homoproblematiek in Vlaanderen) en
'De verloren eer van Katharina Blum' en in het Meirteater o.a.
Samen met zijn vrouw Ria Verschaeren speelde hij komedies van Dimitri Frenkel Frank en Mimicry
'Richards Houtepoot' van Brendan Behan.
walter groener - 19 oktober 2021

4   4

Montero


Montero is de echte naam van Lil Nas X.
Het is een Spaanse naam met de betekenis: "berg" of "heuvel".

Lil Nas is door zijn ouders vernoemd naar de auto "Mitsubishi Montero".
anoniem - 17 september 2021

1   3

lettervormen


vorm van een druk of schrijfletter (A b c d e f) kun je allemaal anders zetten bijvorbeel a als hoofletter dat is dan de lettervorm van de letter A of neem b c d e f dat zijn kleine letters dus dat is een lettervorm en zo kun je nog veel meer doen
Elise - 17 september 2021

4   10

nigga


Amerikaanse getinte mensen zeggen dat nu als scheldwoord tegen de blanken om zelf nu te discrimeneren en je uit te lokken om ruzie te maken. ze zeiden dat nigga tegenwoordig pink trash betekend...
mazearc - 17 september 2021

2   1

avenue


De betekenis van avenues is wegen dat heb ik geleerd van google translate dat is denk ik de beste site om woorden dat je niet weet wat het betekend op te zoeken.
Ik moest het op zoeken voor school voor een aardrijkskundige opdracht als jij dat ook moet of hebt zoek dan op google translate Engels Nederlands avenues is namelijk een Engels woord. Je moet natuurlijk wel eerst aan je leraar/ouders of klasgenoot of wie dan ook vragen wat het betekent want een mens zelf kan het het beste uit leggen voor een ander persoon zo niet kijk hier of op google translate .
Riva wierenga - 17 september 2021

2   2

wappie


Een persoon met mannelijke geslachtskenmerken welke zich heeft bekwaamd in zelfbevrediging door middel van de zogenoemde "helikopter" techniek. De term wappie verwijst hier naar het kenmerkende geluid van roterende wieken. Wap Wap Wap
Olaf P. - 17 september 2021

0   2

Baton Rouge


De Fransen voeren de rivier de mississippi op en zagen allerlei bloederige dode dieren aan palen in het oorspronkelijk Indianen gebied en noemden dit "Baton Rouge ( spreek uit als: Bato"n rouchee). Toen de Engelsen dit gebied op de Fransen heroverden werd het Frans vervangen voor het Engels en werd de naam veranderd in Bat'n Rouge.
Heine Hut - 17 september 2021

-1   4

fossiel


Restanten van ooit levend materiaal, de restanten van een 200 jaar oude schuur, de restanten uit een geruimd graf zijn ook fossielen.
Nog levenden van 100+ oud worden ook fossiel genoemd.
''Fossiele'' brandstof is een door druk en temperatuur ontstane reactie dus niets meer van een fossiel resterend resterend, een diamant is op dezelfde manier gevormd.
A Wolbers - 17 september 2021

1   2

schreiboom


Etymologische verklaring van de naam: een lokaliteit bij driesprong met boom, in de volkssage geassocieerd met de boom nabij de galg van Sint-Pieters waaronder de familieleden van de veroordeelden kwamen schreien.
Bronnen :
• DAEM M. 1975: Votiefschilderijen en mirakelboek van het Kapelletje Schreiboom te Gent, Gent.
• DE POTTER F. 1870: Hebberechtsgodshuis, gewoonlijk Schreiboom genaamd, Bijdragen tot de geschiedenis der stad Gent nummer II, Brussel, 1-31.
• ELAUT L. 1976: Gentse ziekenhuizen, Gent, 39-40.
• VAN LOKEREN L. 1870: Hospice Schreiboom, Messager des sciences historiques, Gent, 231 -235.
Patrick Caenen - 17 september 2021

0   3

Safina


Safina is een arabisch woord. Het betekent schip of ark. Safina wordt vaak verwezen naar de Ark van Nooh Alaihi Salaam. Safina E Nooh. Het is een islamitische naam. Safina staat voor redder of redster. Een bloem met zoete geuren
anoniem - 17 september 2021

2   1

Suzie


je kan op haar vertrouwen en alles wat ze doet bedoeld ze goed maar soms als je stom of vervelend doet slaat\trapt ze je.(Suzie is een naam het betekend ook lelie en dat is een bloem en dat betekend dat je het liefste meisje van de hele wereld bent.
Noëlla - 17 september 2021

1   3

schematisch


schematisch - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: sche-ma-ties 1. in grote lijnen ♢ hij schetste schematisch hoe het plan in elkaar zat Bijvoeglijk naamwoord: sche-ma-ties


ohja abboneer op djsovjet op youtube
djsovjet - 17 september 2021

1   2

sonne


Het betekent de zon in het Duits dus ja dat is leuk en dat betekent het Echt en nu ben ik stoer door datum dat weet en ik heet zelf ook Sonne wat heel erg leuk en gangster is en ja ik weet niet wat ik nog meer moet vertellen want dit moet minimaal 50 woorden hebben
Sonne - 17 september 2021

0   5

Esoterie


Werken in het verborgene alleen door een select groepje ingewijden bekend. Elitair en waarom zou je alles verborgen moeten houden. Ze willen een unieke status hebben als goeroe en entertainer en kijken op het volk neer als dom publiek en klapvee en klootjesvolk waar zij zich ver boven verheven voelen. Waarom niet aan iedereen bekend maken zoals in de bijbel staat zoals apostel Paulus die heidenapostel.wordt genoemd . Geef mij maar transparant doorzichtig als een Anbi boekhouding waar niets achterover wordt gedrukt maar wat helder en transparant is en iedereen gelijk maakt. wat voor het volk is. Magie en tovenarij en occultisme esoterie en werken in het verborgene en spelen met machten zoals hekserij wichelarij kaartlezen pseudowetenschap astrologie en witte en zwarte magie om macht te hebben over mensen en situaties. Het schuurt tegen het satanisme aan en jagen zielen in het verderf en doen anderen veel leed aan. Het zijn geesteszieke misdadigers Macht en aandacht en gaan met mensen om alsof het dingen zijn zonder enige consideratie voor de gevolgen en willen zich nergens voor verantwoorden. Ze willen mensen een slecht gevoel geven om zelf van hun frustraties af te zijn. Ze erkennen geen macht boven zich zoals ene god dat is en willen gewichtig en interessant doen. Het is alsof zij god over andere mensen willen zijn. Gevoel almacht te hebben en je kunt er ook mensen mee uit de weg ruimen met voorspellende astrologie en hebben geen burgerplicht ,mensen die er mee in nood komen te helpen of maken dat zo iemand die dat doet verdwijnt of een strafrechtelijk proces en onafhankelijk onderzoek komt naar hun levenswandel en wandaden .Het zijn geboren leugenaars en bedriegers lasteraars en de naam diabolos zou letterlijk wel op hun van toepassing zijn. Het zijn gewoontemisdadigers en karaktercriminelen. Het zijn verlakkers en opscheppers en zwendelaars hypocrieten. Het zijn geroutineerde oplichters en hielenlikkers. Het is een klassieke diabolos met leugen en bedrog die de ziel van anderen schaadt. Er is geen geweten en gevoel . .
T. Huisman - 17 september 2021

1   2

LBG


LBG is de verkorte naam van Landschapsbeheer Groesbeek en is een onderdeel van de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek, waarin vooral praktisch werk wordt verricht op het gebied van onderhoud en beheer van het landschap.
Gijs Looijen - 17 september 2021

2   8

wappie


Een Wappie is iemand die zich bewust is geworden dat hij of zij zich eerst in een normale maatschappij woonde die zich door de regering en de regulier media heeft omgevormd in een Coviaanse Cultus via een wetenschappelijk hersenspoelings proces ontworpen door de elite die via dit programma een werelddictatuur invoeren waarin de Wappie hij of zij zich nu in een minderheid bevindt.
Raymundus - 17 september 2021

2   2

tokkie


Laagopgeleid, niet al te best vocabulaire schriftelijk en mondeling, vaak voormalige pvda stemmers, maar omdat links de autochtone Nederlanders met deze kenmerken genegeerd heeft, stemmen zij nu op de PVV omdat Geert zegt wat zij denken, en ook uitvoeren wat Geert zegt.
Alex - 17 september 2021

1   3

Ouweneel


Werkwoord ouwenelen, in enge zin gebruikt voor kletsen, in brede zin veelal vriendelijke maar sarcastische connotatie: slappe praat, uit je nek kletsen, sterke verhalen vertellen, kroegpraat, lullen.
anoniem - 17 september 2021

4   1

Wasabi


Voor de persoon die zei dat marokanen dit zeggen als 'ey wasabi alles goed jong .' Je bent zeker een tata. Wat jij bedoelt is ewa sahbi niet ey wasabi. Ewa is hoi en sahbi is vriend. Dont get it twisted
StreetKnowledge - 17 september 2021

0   1

Abstracte kunst


Abstracte kunst is een verzamelnaam voor een aantal kunststromingen van de 20e eeuw die na 1900 verschenen. Abstracte of non-figuratieve kunst is een overkoepelende term voor elk schilderij of beeldhouwwerk dat geen herkenbare objecten of taferelen uitbeeldt.
(Jules Grandgagnage in ENSIE)
Jules Grandgagnage - 17 september 2021

1   7

wappie


Een wappie is iemand die zich bewust is geworden dat hij of zij leeft in een maatschappij die is omgekeerd in een covidiaanse cultus waarin hij of zij zich nu in de minderheid bevindt. Deze covidiaanse cultus bestaat uit miljoenen mensen blijven zich gedragen als leden van een enorme doodscultus, lopen in het openbaar rond met medisch uitziende maskers, herhalen robotachtig nietszeggende gemeenplaatsen, martelen kinderen, ouderen, de invalide, eiste dat iedereen zich zou onderwerpen aan een injectie met gevaarlijke experimentele 'vaccins', en zich over het algemeen met een gewoon waanvoorstellingen en psychotisch gedragen.
Raymond - 17 september 2021

3   2

Poststructuralisme


Poststructuralisme is een intellectuele beweging die zich in Europa ontwikkelde aan het begin van de tweede helft van de twintigste eeuw, vooral in Frankrijk in de jaren 60 en 70. Poststructuralisme kwam naar voren als een tegenwicht voor het structuralisme.
(Jules Grandgagnage in ENSIE)
Jules Grandgagnage - 27 augustus 2021

13   7

wappie


Ontkenners van bepaalde (complexe) onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het Coronavirus, en de klimaatverandering. Gaat vaak samen met nepnieuws verspreiden, bedreigingen, discriminatie, oplichting, en sektes.
Anoniempke - 27 augustus 2021

2   5

Ashwin


Wat is tekening ster, vriend der goden. Ik heet ashwin. Ik wil tattoo tekening : STER,VRIEND DER GODEN. Weet jij welke goede tattoo tekening is. Ik zie geen tekening van STER,vriend der goden.
Tiger cobra - 27 augustus 2021

4   1

ur


Ur is misschien afkorting van Urim, wat Licht betekent. De Babylonische Chaldeeërs waren volgens de geschiedschrijver Berossos, wereldberoemde Astronomen. Zij deelden onze weekdagen. Hemel Zieners die licht en sterrenbeelden bestudeerden vanuit Ziggurat.
Ur, Urta en Urim komen dikwijls voor in Cuneiform oa bij de held Nin'urta in AnZu mythe.
Nin betekent vrouw of vrouwelijk, Ninhil is moedergodin vrouw van Enhil. 'En' betekent Grote Heer of God. Enhil (Ellil) was God van Lucht en Wind als symbool voor Geest van mens. De " Goddelijke Vonk" in Sumerisch.
Desmet Philippe - 27 augustus 2021

3   1

gram


(arch.) boos, ontstemd, vijandig gezind
(zoals in het kinderlied Kereweerom reuze reuze: "de reus is gram"). Denk ook aan 'grimmig' en aan 'gramschap'.
Bron: Etymologisch woordenboek Franck-Van Wijk Van Haeringen
Charles Engels - 27 augustus 2021

2   1

generiek


Een zelfstandig naamwoord dat wordt gebruikt om een hele groep aan te duiden. Dit generieke gebruik bestaat uit het zelfstandig naamwoord zonder lidwoord. In andere talen is het lidwoord juist verplicht. Brood is goed voor elk. Fransen eten vooral stokbrood.
Tim Nacht - 27 augustus 2021

1   2

coauteur


Samen met iemand boek hebben geschreven/ en of boek namens iemand geschreven dat noem ik soort coauteur soms met zeer fors vergoeding voor de echte auteur die het boek schrijft voor ...de z.g coauteur en liefhebber van boeken.
Chefara - 27 augustus 2021

3   1

Alfred


De naam Alfred kan eveneens een afleiding zijn van Alfried. Beide namen komen reeds is de 9e eeuw voor. Alfried, als germaanse naam, is samengesteld uit All en Friede. Bij Alfried gaat het dus om het in alles en overal bewaren en realiseren van vrede.
Alfred E. Dekker - 27 augustus 2021

1   4

Makamba


Makamba betekent toerisme en dus inkomsten voor de economie op Curaçao:-)

Maar goed ik ben in zowel Nederland als Curaçao opgegroeid en heb nooit een negatieve lading aan het woord makamba gegeven.

Leven en laten leven
Francisco - 27 augustus 2021

1   0

Boh


Boh – het is een van die Italiaanse woorden die wij ook in Nederland het meest gebruiken. Het is immers een perfect antwoord op een vraag waarop je het antwoord eigenlijk niet weet. Wat is dat daar? Boh! Hoe ging je gesprek gisteren? Boh… Wat ga je straks doen? Boh. Denk je dat het droog blijft? Boh!
Marroosje - 27 augustus 2021

-1   2

Unox


Uno X is een keten van onbemande brandstofstations in Skandinavië. Zij hebben ook een wielerploeg bij de heren en de dames en een jongerenploeg waar de beste Noren deel van uitmaken. Die domineren momenteel de Ronde van de Toekomst waar zij overheersen in de meeste ritten met Tobias Johannesen als leider.
De Boever Roger - 27 augustus 2021

0   1

wammes


Een Wammes:
Iemand die zelfs te lui is om LUI voor wammes uit te spreken of op te schrijven
& ik heb mijn kat ook zo genoemd, Maar dat is weer een heel ander verhaal.
FonsAmsterdam - 27 augustus 2021

2   0

27 januari


27 januari. Dat is de datum waarop de meest leuke kinderen zijn geboren, vooral veel leuke meisjes. De meest voorkomende naam die toen uitkwam is Naomi. Naomi betekent: heel knap, intelligent, en behulpzaam. 27 januari is daarom een heel belangrijke datum, ook toen is de eerste koningin bekroond, dat was in het jaar 0325.
maud - 27 augustus 2021

0   2

De bloemetjes buitenzetten


de bloemetjes buiten zetten:
Dat doe je als je op vakantie gaat.
En vakantie, dat is (tegenwoordig) :
vrij zijn, blij zijn, losbandig zijn . uit de band springen.
guus schilder - 27 augustus 2021

1   1

Babboe


babboe is afkomstig uit de tijd dat Nederland zichtbaar koloniseerde een Indonesische drager werd babboe genoemd deze dragers werden slecht betaald en behandeld door de Nederlanders, de slavernij in de Oost is niet veel over bekend. maar ook daar was een baboe een slaaf
marvin - 27 augustus 2021

7   5

wappie


Een wappie is een persoon die leeft in een andere werkelijkheid dan de realiteit. Deze beleefde werkelijkheid is mede mogelijk gemaakt door Social Media(met name FB en YT), Google en clickbait websites en hier zit een lucratief verdien model achter door alle advertentie inkomsten. De inhoud is vaak gebaseerd op onderbuikgevoelens, angst en sensatie. Een wappie beticht de niet wappie van het niet kritisch kunnen nadenken en alles voor waar aan te nemen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Daarnaast staat voor een wappie een avond Googlen gelijk aan, of is beter dan, een wetenschappelijk onderzoek. Over het algemeen hebben wappies weinig vertrouwen in instituties, de media en de overheid. Hypocrisie is hen niet vreemd en ze zitten vaak helemaal vast in hun denkbeelden en zijn hierin de nuance kwijt. Als laatste zijn zij vaak egocentrisch en zo overtuigd van hun gelijk en 'de waarheid' dat een open gesprek moeilijk te voeren is. Dit alles vergroot de polarisatie in de samenleving.
Gin - 27 augustus 2021

1   1

kies


kies (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: kieser, overtreffende trap: meest kies)
1fijngevoelig
2van een fijn gevoel blijk gevend; = fatsoenlijk
3een fijn gevoel vereisend; = delicaat
TheoU - 27 augustus 2021

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10