Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   2

tille


Hy ik ben tille ik heb lang niet geweten wat men naam was en wat dat eigenlijk betekend mijn naam tille komt eigenlijk uit Friesland het betekend de machtige strijdster strijd in macht het komt van de naam mathilde het kan ook zijn dat je bent genoemt naar de revier in frankrijk die noemt ook tille de baam zelf n het fries vetekend plank
Tille - 22 juni 2021

0   1

Revolutie


Door omstandigheden beëindigde noodzakelijk - geestelijke evolutie opende kortgeleden door een dan toe geblokkeerde mogelijkheid na mijn geopende vrijheid van denken en van doen al mijn deurtjes die tot dan toe latent/gesloten waren.
Kan ik mijn omstandigheid heden beschouwen als een Geestelijke Revolutie?
anoniem - 22 juni 2021

0   1

Heterofobie


Het, al dan niet, individueel, of in groepsverband, uitsluiten van de overlevering van de mensheid op basis van niet adequate zienswijzen gevoed door egoïsme en identiteitsgemis.
De Hetero mens heeft als functie een leven te leiden waarin uiteindelijk voortplanting de mensheid zal onderhouden cq. prolongeren.
Henri - 22 juni 2021

0   2

tjappie


Zelfs mensen die nooit lezen, weinig tot geen studie volgen hebben behoefte aan ontwikkeling van hun vocabulaire. Door in eigen kring woorden te introduceren kunnen mensen zich beter uiten en begrijpt men elkaar beter. Dit is een interessante eigenschap van mensen die vooral opvalt in minder ontwikkelde groepen. Bij ontwikkelde mensen vindt men dit gedrag als vanzelfsprekend, maar het komt juist voor bij alle mensen. Een andere vergelijkbaar gedrag is “rap”. In plaats van een boek of artikel schrijven of een complexer muziekstuk met tekst te componeren uiten mensen zich op deze manier.
Ali - 22 juni 2021

0   1

semi periferie


Land of gebied dat ontwikkeld is de afgelopen tijd of aan het ontwikkelen is. Brazilië is een voorbeeld van een semi periferie.
NERD - 22 juni 2021

0   1

Sil


Sil betekend beschermer van het volk. Volgens mij Is het de mooiste naam ter wereld maar dat komt ook omdat ik zelf zo heet
Sil - 22 juni 2021

0   2

shit


dat betekent ''poep'', bijvoorbeeld: ''Hey ik ga even shit(ten).'' Het woord wordt gebruikt ook in Engels.
guest - 22 juni 2021

0   1

amen corner


Er is ook weleens gezegd dat de plek, net buiten de kerk, waar veelal jongere kerkgangers, zich verzamelden voordat de misviering ten einde was. Zij konden daar
-vaak al rokend- het einde van de kerkdienst horen en hun kerkgang voltooien met een luidkeels ‘amen’, terwijl de kerkdeuren al open stonden.
CGM Veldt - 22 juni 2021

0   1

ASA


A.S.A. is de betekenis van het gedeponeerde en dus eigen fietsenmerk van rijwielhandelaar Arend Schoppert te Almelo.
De rijwielzaak was tot de jaren 60 gevestigd in de Oranjestraat 26-28 in Almelo.
A. Schoppert - 22 juni 2021

0   0

Sederschotel


De gerechten die worden gegeten op de Sederavond. Matse is daar een van en staat voor het overhaast vertrekken uit Egypte zonder dat ze tijd hadden om het brood te laten rijzen. Er zit ook charoset op dat staat voor het geluk na de bevrijding de andere moet je lekker zelf opzoeken, want daar heb ik geen zin
anoniem - 22 juni 2021

0   1

Aponia


Wij zijn onze voorouders en die zijn weg! Wij zijn nazaten, net als onze voorouders! Onbewust ooit voor ons geleefd te hebben en verdwijnen in het niets meer weten ooit geleefd te hebben! Het elkaar later terug zien is onzin!
Vermeulen JG Mathene - 22 juni 2021

0   1

liefdesrelatie


Een connectie hebben met elkaar, op elk gebied.
Het delen van belevenissen zal het eerste worden gedaan met deze partner. Hij/zij is immers het eerste waar je aandenkt wanneer je opstaat en het laatste waar je aandenkt wanneer je naar bed gaat.
No one - 22 juni 2021

0   1

museaal


Historisch object, kunst, antiek ,een niet te vervangen stuk ( bv schilderij, keramiek, glas in lood raam, beeldhouw werk ect.
Fred - 22 juni 2021

0   1

Ruimtegebruik


Stront is juicy queen rules queens have a great Christmas egg sale in a few days but it’s okay to be a nice girl to see ur friends or friends who love ur life so you don’t know how much they life are so adorable in this
Queen - 22 juni 2021

4   6

wappie


WAP = Waarheidsontkennend Asociaal Persoon
Een Wappie wil de realiteit niet zien en zorgt ervoor dat een ander het probleem wel oplost.
Fruitje - 22 juni 2021

0   1

sporkel


Sporkel is een gender-identiteit die mensen zich kunnen toe-eigenen die zich identificeren als non-binair.

Anderen kunnen dit dan gebruiken als aanspreekvorm. Ook in meervoud kan men een gemengde groep aanspreken met ‘sporkels’, in plaats van ‘jongens’.
Robin Bruisje - 22 juni 2021

1   2

sporkel


Sporkel is een gender-identiteit die mensen zich kunnen toe-eigenen die zich identificeren als non-binair.

Anderen kunnen dit dan gebruiken als aanspreekvorm. Ook in meervoud kan men een gemengde groep aanspreken met ‘sporkels’, in plaats van ‘jongens’.
Robin Bruisje - 15 juni 2021

0   1

kasboek


Een huishoudboekje (kasboek) is een overzicht waarin je kunt zien hoeveel geld je maandelijks binnen krijgt aan inkomsten en ook wat er uit gaat aan uitgaven.
Ritschl - 15 juni 2021

0   3

Teek


Vervelende persoon die zich aan je vast wil klampen tegen je zin. Je afpersen of afdwingen om vast te klampen en bang is om alleen te zijn of te leven zielig zo'n persoon is een teek ziek persoon ook wel een teek genoemd. Teek zoekt zuigt ook bloed.
Chefara - 15 juni 2021

1   1

passief


Passief zijn betekend het niet actief meewerken aan iets: Ik was passief toen ik geen zin hed om mee te doen.
Geen moed hebben om actie te ondernemen
Jeff - 15 juni 2021

0   1

Maria Paulowna van Rusland


Maria Paulowna van Rusland (1854-1920) was de echtgenote van Wladimir Alexandrowitsj van Rusland (1847-1909) en een dochter van Friedrich Franz II (1823-1883) groothertog van Mecklenburg-(Schwerin)
A.P. van Nienes - 15 juni 2021

0   1

Fietsendief


Een scheldnaam voor iemand van Duitse komaf.
'Ga terug naar je eigen braadworsten tent, Fietsendief!'
Sjahieb Al-Bigman - 15 juni 2021

0   2

HCB


Hcb is een high class bitch: iemand die zich beter voelt dan andere
De letterlijke vertaling is : hoge klassen teef
Anti jumanji - 15 juni 2021

0   1

BSC


Behandeling Symptomen en Complicaties (bijvoorbeeld bij een palliatieve situatie waarin niet meer actief word behandeld)
Heidy - 15 juni 2021

0   0

Lakia


betekent lief, knap,verzorgt meisje die soms hoor kracht moet laten tonen. en niet banghoef te zijn voor anderen.
lakia - 15 juni 2021

0   1

Bff


iemand van wie je houd
je missen is moeilijk
je vergeten is onmogelijk
doe vaak dingengen samen als je haar niet vertrouwd vertel een geheim die je verzonnen heb als de hele klas het weet kan je haar niet vetrouwen
anoniem - 15 juni 2021

0   1

machtsmisbruik


De kracht van verworven afhankelijkheid valselijk en vooral doelbewust te gaan bespelen waarmee je vertrouwen van een medemens zeer in diskrediet brengt. De mens die deze fout tegen komt kan lering trekken uit goede voorbeelden die werkelijke liefde voorstaan, zoals bijvoorbeeld Mattheus 4:8-10
Hans de Groot - 15 juni 2021

1   1

mens


Wezen waarvan het DNA voor minstens 99,3 % overeen stemt met het genoom gevonden en bepaald met het Human Genome Project. Dat wezen is in leven vanaf het ogenblik dat diens celdeling start tot op het ogenblik dat de celdeling in alle vitale organen volledig stopt.
Freddy Warmoes - 15 juni 2021

0   1

harry styles


De knapste man die je ooit zult zien maar bon . Hij deed in 2010 mee aan The - Factor en vormde daar samen met Niall Horan Liam Payne Louis Tomlinson en Zayn Malik de band One Direction . Zo werd hij wereldberoemd . Vanaf 2017 maakt hij solo muziek . Zijn beste vriend in de band was Niall iedereen hoopt op een come back !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1D_Break - 15 juni 2021

0   1

One Direction


One direction is een Britse/Ierse boysband . Met leden Harry Styles , Louis Tomlinson , Niall Horan en Liam Payn . Je hebt ook een ex-lid namelijk Zayn Malik . Je kent hun liedjes : Story of my life , Drag me down , one way or another , perfect , you&I , magic , Kiss You , History , ...... vast wel ( zo niet luister je echt GEEN muziek ) . Ze zijn gevormd in 2010 op de show : The X-factor door S!mon Cowel ( HAAT hem ) . In 2011 kwam hun eerste lied uit . In 2015 verlied Zayn ( Zain ) de band terwijl ze op tour waren . In 2016 ging one direction ( zogezegd ) op een break van 18 maanden ondertussen is dit al 5 a 6 jaar maar ok . En niemand praat over wat met Niall is gebeurt in Japan dus begin er ook niet over AUB .
1D_Break - 15 juni 2021

0   1

Irrigatielandbouw


Irrigatielandbouw is een soort landbouw waar ze aan deden in het oude-Egypte . Bij deze landbouw maken mensen zelf kanalen aan ( putten ) waar ze water in kunnen bewaren als de Nijl is overgelopen .
Irrigatielandbouw - 15 juni 2021

0   1

grondhouding


Grondhouding is het persoonlijk fundament van houding en gedrag vanuit intrinsieke normen en waarden, het persoonlijk referentiekader en basisprincipes. Dit vormt tezamen de onderlegger van hoe iemand keuzes maakt, overtuigingen vormt en richting bepaalt.
Maartje Vermeer - 15 juni 2021

0   2

period


Wanneer je iets wil zeggen dat zodanig waar is dat er geen andere optie mogelijk is, en je wil dat statement kracht bijvoegen. Een manier om uit te drukken dat jij vindt dat iets 100% waar is.
Femke - 15 juni 2021

0   0

Kroondomein


Het deel van het land dat onder direct gezag van de koning staat en niet in leen is gegeven aan een graaf of een hertog
Abx - 15 juni 2021

0   0

Wiske


Wiske, (spreek uit Wieske), is een heel gebruikelijke naam in Antwerpen en wijde omgeving. De naam is afgeleid van Aloysia de vrouwelijke vorm van Aloysius. Suske (spreek uit Suuske) is net als Ciske afgeleid van Franciscus.
- 15 juni 2021

0   0

klimaat


Het klimaat is de gemiddelde toestand van de atmosfeer over een lange periode (30 jaar) en voor een groot gebied.
We kunnen het klimaat indelen in verschillende klimaatzones; op basis van neerslag en temperatuur.

- Neerslag: Te verklaren door; de afstand tot de zee & de
hoogteligging
- Droog klimaat: Klimaat met een Nj < 400mm
- Nat klimaat: Klimaat met een Nj > 400mm

- Temperatuur: Te verklaren door; de hoogteligging & de
breedteligging
- Warm klimaat: Klimaat met een Tk ≥ 18°C
- Gematigd klimaat: Klimaat met een Tw ≥ 10°C & Tk < 18°C
- Warm gematigd klimaat: ≥4 Tm ≥ 10°C & Tw ≥ 22°C
- Koel gematigd klimaat: ≥4 Tm ≥ 10°C & Tw < 22°C
- Koud gematigd klimaat: <4 Tm ≥ 10°C
- Koud klimaat: Klimaat met een Tw < 10°C
Definitie-weter - 15 juni 2021

2   0

hallo


Hallo is een informele (of vriendschappelijke) begroeting. Hoi en hey zijn verwant en zijn dus ook informele begroetingen. Deze begroeting wordt gebruikt in een aantal talen van de Germaanse woordfamilie, waaronder het Nederlands.
Definitie-weter - 15 juni 2021

4   4

wappie


Een wappie is iemand die voor complexe problemen een simpele, maar absurde oplossing verzint of (meestal) overneemt van andere wappies. Daarna bijten ze zich vast in die absurde theorie en staan niet open voor argumenten en nog minder voor feiten. Sterker nog, ze honen de realiteit weg met woorden als: “fake-news!”
Frans Haar - 15 juni 2021

0   1

shawty


Hey shawty, hey darling

Shawty is like a melody in my head
Got me singin na-na-na na every day
Ikhebgeenleven - 15 juni 2021

0   0

lirf


Lirf betekenis een persoon man/vrouw die heel fanatiek en obsessief bezig is met andere culturen en met geweld probeert die cultuur te of denkwijze te ondermijnen en tegen te werken. Geldt niet alleen voor witte maar ook donkere personen ook en andere kleuren mensen zijn soms lirfen.
Chefara - 15 juni 2021

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10