Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
0   0

De vondeling van Ameland


De vondeling is als baby de zee in gegooid. Daar voelde hij zich thuis, ‘als in de baarmoeder’. Op het land, Ameland, voelde hij zich nooit thuis. Hij werd niet begrepen, hij wilde terug naar waar hij vandaan kwam: naar de zee, zijn thuis. Zodra hij oud genoeg was, deed hij dat dan ook: hij liep de zee in - hij was weer thuis.
Moraal: je wilt altijd terug naar waar je vandaan komt, naar waar je je thuis voelt.
Louise - 13 september 2023

0   1

regulier


- Normaal.
- Régulier (Fr).
- Conform de regels, (volgens de regels).
- Een symetrische presentatie met karakter.
- Geordend.
- In Harmonie.
Ewout M. Postma. - 13 september 2023

0   0

Bagatelliseren


Een eerdere uitspraak een wending geven
Aandeel van de persoon of instantie verdedigd zich door te Bagatelliseren.
Toen het team moest uitleggen waarom het project was mislukt, probeerden ze elk op hun beurt hun eigen fouten te bagatelliseren.
c.p vd M - 13 september 2023

0   0

Jaynie


Jaynie betekend God van de sterren en nacht ook staat het bekend als een Engelse meiden naam die ik dus heb en betekend het ook liefdesgodin
Jaynie - 13 september 2023

1   0

kkr


Sommige kinderen vinden het cool om zo met kkr te schelden sommige mensen en kinderen zijn daar gevoelig aan als iemand het in hun familie hebben of dood zijn gegaan meestal ge breuken ze kkr in een ruzie en dan vraagt de gene stop aub met het woord kkr als mensen het niet leuk vinden stop er dan ook mee !
Anoniem - 13 september 2023

0   0

baios


BAIOS
Belgische Arts Assistent In Opleiding.
Arts in opleiding tot medische specialist, afkomstig uit Belgie.
anoniem - 13 september 2023

0   0

Imagine


Ookwel im-agi-ne, betekend meer dan alleen "stel je voor", want stel het eens voor, wat zou het anders kunnen betekenen?

Niemand zal het weten.
Max - 13 september 2023

0   0

evenoude


Veertiende eeuws gedicht: “ evenoude” : je mannelijk gestel
( veel leuker dan “ mijn jonge heer “.
anoniem - 13 september 2023

0   0

fief


Fit op oudere leeftijd
In een zin: die oude man is nog erg goed.
De man is nog (relatief) fit voor zijn leeftijd
Frank - 13 september 2023

0   0

Richa


Richa, naam van de beste zus ooit in geschiedenis.
Men beweerd dat ze een persoon had gered van mischien wel 1000 klappen
Aryan - 13 september 2023

0   0

Houria


De naam Houria heeft meerdere betekenissen. De twee bekendste betekenissen zijn "vrijheid" en "zeemeermin".
anoniem - 13 september 2023

2   0

tsjoep


Tsjoep (de; o; meervoud: tsjoeps)
Woord dat gebruikt wordt om een afdeksel te beschrijven door leden van het pmt Milcobel Brugge. Meestal heeft een tsjoep een kegelachtige vorm en kan het gezien worden als een afzonderlijk element op het uiteinde van een groter geheel. Echter zijn er ook andere gevallen gekend.
Thomas - 11 juli 2023

2   0

Rammstein


De Duitse band Rammstein vernoemde zich naar deze vliegbasis, maar om ethische redenen plaatste ze een extra M waarmee het een nieuwe vertaling kreeg, namelijk ram-steen, en waardoor de link met de vliegramp minder sterk werd. Wel maakten ze een nummer Rammstein dat over de vliegramp gaat.

BRON: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbasis_Ramstein
Sjakalicious - 11 juli 2023

2   1

yemma


Het is wel degelijk berbers. Ik ben berber, en wij gebruiken dat woord voor moeder. Misschien stamt het ergens anders vanaf, maar het is gewoon een gebruikelijk berbers woord voor moeder.
Yasmina - 11 juli 2023

3   1

barrier


'Halse Barrier' is de naam van een tolhuis bij het buurtschap Hal (gemeente Boxtel). Dit tolhuis werd in 1742 in opdracht van de de stad Den Bosch gebouwd bij de aanleg van de Steenweg Eindhoven 's-Hertogenbosch welke langs Hal liep. Tegenover De Halse Barrier lag een uit- of afspanning die eerst De kievit en later De Zwaan heette
Piet Brugman - 11 juli 2023

1   2

down to earth


Iemand die realistisch in het leven staat, je kan diegene recht in de ogen kijken. Oftewel, hij mist een streepje.
Geen dank
Chromo’s zoon - 11 juli 2023

1   1

kapelaan


Een kapelaan is iemand die in Kapelle woont en de dakkapel van zijn huis gebruikt als uitkijkpost om de omgeving in de gaten te houden.
Matthieu Jobse - 11 juli 2023

2   1

koelie


Hindoestanen worden vaak uitgemaakt voor "koelies".
In juli 2023 heeft de rechter een uitspraak gedaan dat het woord strafbaar is.

Oorspronkelijk komt het woord uit het chinees, wat betekent: bitterkracht. Het werd gebruikt voor hardwerkende mensen.
Vervolgens heeft het woord Koelie zich verspreid in India. Daar betekent het "lastdrager". In india heeft het geen negatieve betekenis.
Gaandeweg is in Suriname de term Koelie controversieel geworden. En werd het een scheldwoord door de gezeten bevolking(wat we nu noemen de afro surinamers en gemengde surinamers).
Als ze de contract arbeiders wilden beledigen gebruikten ze de naam "koelie".
Na een tijd namen de hindoestanen veel aanstoot, en na veel protesten werd de term gezien als scheldwoord, en dat het niet meer acceptabel was om het te gebruiken.
Het is denigrerend netzo als het N woord.
pim_nl - 5 juli 2023

2   1

Nijverheid


Nijverheid duidt op de industriële productie van goederen, ofwel de activiteiten waarbij grondstoffen worden omgezet in eindproducten op een georganiseerde en grootschalige manier. Vaak houdt dit in dat mensen en machines betrokken zijn bij processen die gericht zijn op het creëren van iets waardevols, of dat nu een fysiek product is of een service. Bovendien kan nijverheid ook betrekking hebben op handel, het proces van het kopen en verkopen van goederen of diensten. Het is dus nauw verbonden met economie en bedrijfsleven. Het begrip impliceert een bepaald niveau van inspanning, toewijding en vakmanschap in het uitvoeren van taken. Nijverheid is dus zowel een teken van economische productiviteit als van persoonlijke inzet en harde arbeid. Het benadrukt de waardering voor het werk en de inspanningen die nodig zijn om iets van waarde te creëren.

- "In onze stad is veel nijverheid. Dat betekent dat mensen hier dingen maken, zoals fietsen en speelgoed, die ze vervolgens verkopen."
- "Mensen die heel hard werken, laten nijverheid zien. Bijvoorbeeld, een bakker die vroeg opstaat om brood te bakken voor de hele buurt."
- "Nijverheid kan ook zijn wanneer iemand iets bouwt. Als je een zandkasteel maakt op het strand, dat is jouw vorm van nijverheid!"
- "De nijverheid in ons land zorgt ervoor dat we spullen hebben zoals kleren, voedsel, auto's en nog veel meer. Zonder nijverheid zouden we veel van deze dingen niet hebben."
gpt4 - 5 juli 2023

1   1

Jaynie


Jaynie betekend God van de sterren en nacht ook staat het bekend als een Engelse meiden naam die ik dus heb en betekend het ook liefdesgodin
Jaynie - 5 juli 2023

1   0

Azad


Azad is een jongens naam met de betekenis "vrijheid" uiteraard is het een koerdische naam dat ook in het taal azâd vrijheid betekent
Azad - 5 juli 2023

2   0

privilege


Privelegdes soort onderdrukking van persoon of personen. De ene groep mag veel meer mooie dingen en heeft ook veel meer rechten, terwijl de andere zwakkere groep minder mag en moet werken voor degene met meer privelegdes zijn of haar naar zijn zin te maken. Meestal speelt ras en onderscheid ook een grote rol bij privelegdes.
Chefara - 5 juli 2023

1   0

coördinator


IS IEMAND DIE DE VERSCHILLENDE TAKEN VAN
BEPAALDE DOELGROEPEN AANSTUURT ZODAT
HET GEHEEL OP ELKAAR IS AFGESTEMD ZODAT
TIJD KAN WORDEN GEWONNEN OOK EFFICIENTIE EN HET OOG KAN HOUDEN OP DE JUISTE SAMENWERKING.
Herman Blokland - 5 juli 2023

2   0

Thermofobie


Angst voor de hitte.

Te warm zijn, heel erg zweten, aanraking met plakkerige hete voorwerpen kan paniek veroorzaken

Zelfs het denken aan deze gebeurtenissen kan erg naar zijn.
Randa - 5 juli 2023

3   1

Jep


Jep heeft meerdere betekenissen maar het komt op hetzelfde neer:
-idioot
-gestoorde gek
-persoon met gedragsstoornissen
Petra - 5 juli 2023

4   0

Makamba


Nederlanders die jarenlang op een van de eilanden hebben gewoond en er bulterriër kennen eten maar al te goed dat het een scheldwoord is voor blanke Nederlanders
Loui - 5 juli 2023

1   1

tuier


In mijn ogen ,vrouw is een tuier ,een waggelijke vrouw ,die over lijken gaat,dat is een tuier voor mij,zo zie ik dat. het is Utrechts.
Ron van Veen - 5 juli 2023

1   0

probleem definitie


een heldere, precieze (niet noodzakelijkerwijs kwantitatieve) specificatie van wat bekend is van het probleem en wat berekend moet worden.
Imro - 5 juli 2023

1   0

Djoeka


Een ongekunsteld plattelandsmens.

Djoeka
Let op: Spelling van 1914 Zie BOSCHNEGERS. De naam Djoeka wordt te Paramaribo ten onrechte soms gebruikt voor Boschnegers in het algemeen.
Steve - 5 juli 2023

1   0

zoetwatervis


Een zoet water vis is een vis dien zoet water leeft en niet tegen zout water kan maar waar is zoet water het meeste zoet water komt voor in rivieren slooten en veel meer .
anoniem - 5 juli 2023

0   0

WSS


Wss staat in 'street taal' voor waarschijnlijk. Veel jongeren gebruiken dit woord tijdens het chatten via onder anderen snapchat.
Anoniempje :) - 5 juli 2023

1   1

fakka


Fakka niffo
Eigenlijk is het fawaka in het Surinaams maar je kan ook fakka zeggen fakka niffo=hoe gaat het neef. Tatta’s mogen het nie zeggen anders krijg je een wahed klap van me
Anoniem - 5 juli 2023

0   0

kk


voor mij betekend kk altijd okay of oké, mensen gebruiken kk ook voor de andere betekenis: kanker. ( als ik dit woord ooit zeg betekend het voor mij okay/oké)
KK - 5 juli 2023

1   1

bruh


voorbeeld: ik: hoi mens: hoi, ik heb een telescoop en er staat vergroot 20x maar ik heb er al 25x doorheen gekeken en hij doet het nog steeds! ik: bruh :)
bruh koningin ava :) - 5 juli 2023

1   0

Kinetoscoop


De kinetoscoop is een individuele kijkmachine waar je als je er een muntje in gooit een kort filmpje te zien krijgt. Er is onenigheid over wie de kinetoscoop heet uitgevonden thomas edison of William K.L.
niemand is niemand - 5 juli 2023

0   0

prullen


Uilenjongen, worden worden ook wel prullen genoemd. Voor veel vogelsoorten hebben de kuikens een wonderlijke naam. Bij voorbeeld eendenkuikens noemen ze pullen en zo heb je veel voorbeelden
Berk van den geert - 5 juli 2023

0   0

halal


Halal (joodse betekenis, terug te vinden in het woord Hallelujah)= uitzinnig van vreugde, als een dronkaard.
(Jah, komt dan van Jahweh=God)
Rie - 5 juli 2023

0   0

Extreemrechts


Extreemrechts is een verzamelnaam van een groot aantal partijen en bewegingen aan de uiterst rechtse kant van het politieke spectrum, waarvan de ideologieën sterk uiteen kunnen lopen.
milan - 5 juli 2023

0   1

Nuanceren


Verduidelijken om meer details te geven. Bijvoorbeeld: als een persoon zegt dat iemand er lelijk uitziet, kan jij daar op reageren. Als degene jouw antwoord niet begrijpt kun je ervoor kiezen om je antwoord uit te leggen of te verduidelijken in meer details. Dit noem je ook wel je antwoord nuanceren.
Itsamemario - 21 juni 2023

0   1

Opsnit


We gebruikten het woord Opsnit alleen aan boord van de sleepboten van Wijsmuller, maar ook de andere zeevarende van div. rederijen gebruikten het. Verder heb ik aan de wal nooit meer ergens gehoord, behalve bij de ex zeevarenden dan.
Maarten Angenent - 21 juni 2023

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10