Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
1   1

Psychose, debiliteits


Onvermogen lichaam spraak intelligentie gedrag toe te passen op ongewenste momenten. Debiel. Spastisch. Motorisch. Als moeilijk ervaart normaal over te komen, ook al doet hij zijn best. Bij bepaalde te hoge druk falen in uitstraling expressie. Rond hoof schedel. Ogen. Domme uitdrukking hebben. Gedragsproblemen. Toch niet geheel achterlijk maar soms briljant. Afz. Verschikkelijke ikke
Henk - 29 juli 2022

0   1

S'Jacob


Middeleeuws Nederlands; de S' is later St. geworden.
(en was/is een afkorting voor: sint ).

Is in schrift ongewijzigd in stand gebleven door de geslacht/familienaam S'Jacob ; welke word uitgesproken als: Sint Jacob.
==============================================
* Niet te verwarren met toponiemen die aanvangen met; 's-

=de afkorting voor "des" = de(.....)zijn+eigendom
bijv. -de (graaf) zijn Haage- of -de(Heere)zijn berg-
's-Gravenhage / 's-Heerenberg etc.
John W van Wijk - 29 juli 2022

0   1

Filosofie van de geest


Filosofie van de geest heeft geen betekenis; de relatie psyche (immaterieel) en lichaam (soma), materieel is onoverbrugbaar en daardoor onoplosbaar. Er zijn eindeloos veel relaties waarvoor dat ook geldt, bijvoorbeeld tussen een schemerlamp en een bloempot. Hooguit is er een relatie op moleculair en atomair niveau. Dat kun je niet zeggen van de relatie tussen soma en psyche, soma is nog wel te herleiden tot op moleculair en atomair niveau, maar wat is daarvan nog de betekenis? Dat kun je niet zeggen van psyche; psyche is moleculair en atomair vrij.
T.A. de bruin - 29 juli 2022

0   1

LHR


“Lite Hash Rate” GPU’s zijn voor gamers
In de hoop het voor gamers gemakkelijker en goedkoper te maken om hun rigs te upgraden voor de nieuwste AAA-titels, heeft NVIDIA nieuwe “lite hash rate” (LHR) -versies van bestaande RTX GPU’s uitgebracht. Deze kaarten zijn ontworpen om het moeilijker te maken om cryptocurrency te minen zonder de spelprestaties te verminderen.
Hanne Arnold - 29 juli 2022

0   1

mosso


Muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis (Mus musculus), maar ook vele andere soorten, vooral knaagdieren. In de taxonomie worden muizen en ratten niet als aparte groepen gezien, hoewel ze wel vaak zo ingedeeld worden. Over het algemeen wordt de naam Muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis (Mus musculus), maar ook vele andere soorten, vooral knaagdieren. In de taxonomie worden muizen en ratten niet als aparte groepen gezien, hoewel ze wel vaak zo ingedeeld worden. Over het algemeen wordt de naam gebruikt voor kleinere d gebruikt voor kleinere dieren met een lange staart.
Niet bram - 29 juli 2022

2   2

non grada


Het is non grada het is niet gewenst als er iets gebeurt dat niet ,niet geliefd is is non grada.iemand dat niet geliefd is een non grada persoon als heb je het liever niet dan is het nongradaiets gebeurt dat je niet wilt dan is het non grada.
Sven - 28 juni 2022

1   1

prutlip


Iemand met te veel vetweefsel onder de bovenlip. Dit kan dan naar buiten uitpuilen.
Is een aangeboren afwijking. Vroeger werd je er mee gepest, tegenwoordig kan het met een kleine ingreep verholpen worden,
Annet Notmeijer - 28 juni 2022

0   1

consulent


mag een consulente mij al doorgeven dat de operatie niet vergoed word ,zonder dat ik de intake gesprek gehad heb met de chirurg waar ik zat op te wachten.
angela - 28 juni 2022

0   2

RWL


Er zijn in de duistere dichtheid

Van het onzalige woud

Plekken gelukkige lichtheid

Waar een glazige klaarte blauwt:
anoniem - 28 juni 2022

1   1

Germ


Germ wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt in plaats van het oorspronkelijke “och arme”; in Brabant uitgesproken als ochèrm(e) > germ. Het wordt dus gezegd van iemand die zielig is
Hans Vermeulen - 28 juni 2022

2   1

danisha


Danisha is een meisjes naam. Ik heet Danisha, dus ik zou het fijn vinden als jullie die definitie van mijn naam kunnen veranderen naar iets anders dan lelijk en harteloos. Ik geef het toe ik ben lelijk maar dit haalt mijn zelfvertrouwen nog meer naar beneden. En ik ben niet harteloos dus beter veranderen jullie het maar.
Danisha - 28 juni 2022

0   1

Positietoewijzing


Verwijst naar maatschappelijke oorzaken waardoor een persoon of groep op een bepaald positie
terecht komt en minder mogelijkheden heeft om te stijgen op de sociale ladder. Het gebeurd buiten
de betrokken om waardoor iemand er nauwelijks invloed op heeft:
- Mannen verdienen meer dan vrouwen (gelijke banen)
- Mensen met een bepaald leeftijd 50+ komen moeilijker aan een baan.
- Kinderen van laagopgeleide ouders krijgen soms lager schooladvies.
- Kinderen in arme gezinnen kunnen minder makkelijk bijles betalen.
... - 28 juni 2022

1   0

A87


A87 = code die RDW gebruikt voor voertuigen waarbij iets mis is. De politie gebruikt dezelfde codes wanneer zo'n voertuig wordt herkend middels ANPR camera's. In dezelfde sfeerkomen voor: A33 = kenteken is vervangen; A34 = ongeldig artikel 17 RKR, documentatie voor kentekenbewijs niet ingeleverd; A51 = demontage door erkend bedrijf; A52 = voertuig is geëxporteerd; A53 = gebruik buiten openbare weg; A54 = belastingplicht op voertuig geschorst; A61 = ongeldigverklaring rijden op openbare weg; A91 = vervangend kenteken en A93 = kenteken vervallen
Anton - 28 juni 2022

0   1

derp


"Derp", zo noemen de autochtone bewoners van Egmond aan Zee hun woonplaats. Ze wonen "op Derp" en zijn Derpers; ze praten dialect, het Derps. Mensen die van elders in Egmond aan Zee zijn komen wonen worden nooit Derpers; ze blijven Boite-ripsgaste.
Chiel Zwaanswijk - 28 juni 2022

0   2

saka saka boy


Saka saka zakken zakken het is een word dat word gebruik bij minachting
Die saka saka boy. Of terwijl die lage lage boy het zijn verkleinwoorden.
Oompie - 28 juni 2022

1   1

witwassen


De term witwassen moet je in relatie zien tot zwart geld. Zwart geld is vaak contant geld, dat nergens officieel (dus in de fiscale boekhouding) geregistreerd staat. Zwart geld kun je gewoon uitgeven, maar het probleem zit bij de herkomst, die in grondbeginsel crimineel van aard is (zoals bij drugs, heling en (illegale) handel (uiteraard allemaal zonder factuur)). Als de hoeveelheid zwart geld aanzienlijk is, dan ontstaat de behoefte om dat geld weer officieel in de economie te brengen. Dat laatste proces heet witwassen, waarbij zwart, fiscaal niet-geregistreerd geld officieel of legaal (wit) gemaakt wordt, dus fiscaal wel geregistreerd.
anoniem - 23 juni 2022

0   4

Shyam


It means blue ...in the Hindi langwitch it means letterly sunset, they mean the colors in the sky..
Its also the second name of lord Shiva..
My name is
Shyam
Shyam - 22 juni 2022

0   3

Sj


een afkorting van jaarschommeling bij de temperatuur
je berekend het door: Tw (de gemiddelde temperatuur van de warmste maand) - Tk (de gemiddelde temperatuur van de koudste maand)
leen - 22 juni 2022

0   1

sos


sos
1) Een afkorting die staat voor "Save Our Souls" (letterlijk: red onze zielen) en gebruikt wordt als noodsignaal om aan te geven dat men (levensbedreigende) moeilijkheden ervaart en hulp nodig heeft.

2) In België: dysfemisme en afkorting voor "socialist".


Het laatste signaal dat we van het vermiste vliegtuig ontvingen was "sos", wat niet veel goeds kan betekenen.
mens - 22 juni 2022

0   1

Mergus


Mergus betekent letterlijk uit het latijn vertaald: VERDRONKEN. Belangrijk want het woord werd in katholieke kerkregisters gebruikt om met name aan te geven wanneer kinderen verdronken waren. ( zie bv luctor et eMERGo)
Marc Appels - 22 juni 2022

0   2

Historiciteit


De doorgaande, alzijdige ontwikkeling van de werkelijkheid als een vierdimensionale reeks waarbij niets verloren gaat en toch al haar eigenschappen, elk moment opnieuw, veranderen louter als gevolg van de aard van de tijd.
Nico van Velzen - 22 juni 2022

0   1

Aino


Een woord wat je gebruikt achter elke zin. Vaak hoor je het onder de Antillianen en Nederlanders die aandacht willen.
Het woord word door jongens met een noodleskapsel.
anoniem - 22 juni 2022

0   1

lap


een lap stof een stuk stof
Amy - 22 juni 2022

0   1

nasa


Misleiden ‘to decieve’
De rode Tong door nasa is van de Slang. (De Satan ofwel tegenstander)
Voeg de T van Tong bij nasa en je hebt het woord Satan.
Marnix - 22 juni 2022

0   3

Afton


Family of the Five nights at freddy's experience. Family names:
William afton
Clara Afton
Mike Afton
Elizabeth Afton
Chris Afton (C.C)
IT'S YO FNAF BOY - 22 juni 2022

0   1

warmtewisselaar


Een warmtewisselaar draagt energie (lucht, vloeistof of gas) over in de vorm van warmte van het ene medium naar het andere. Hiermee wordt warmteterugwinning gerealiseerd, ofwel duurzame energie op basis van warmte terugwinning.
Jur - 22 juni 2022

0   2

Type 56


Wapen misdaad stoppen voorgoed. Leven laten leven, Overval op aarde door staal. Staal in de lucht mens in gevaar. corona. Wapengeweld. Aarde vrij van stalen daad moet zijn.
Astra - 22 juni 2022

1   1

PoE


Pept oew eiguh
Brabantse uitdrukking dat "je het kunt bekijken" vaak gebruikt in het Tilburgs dialect. Algemeen bekend onder kruikenzeikers
Ferry van der Zaande - 22 juni 2022

0   1

Potentiaalvrije contacten


Bij een potentiaal vrij contact is de uitgaande spanning van de schakeling nog niet bepaald. Door het aansluiten van de fase of plus draad vanuit een externe voeding kan er met een andere spanning geschakeld worden dan waar het het apparaat zelf op werkt.
JSDKKER - 22 juni 2022

0   1

Zuurstofkringloop


De zuurstofkringloop verwijst naar de beweging van zuurstof (O2) door de atmosfeer.
Bij fotosynthese wordt er CO2 verbruikt en O2 gevormd.
Bij celademhaling wordt er O2 verbruikt en CO2 gevormd.
Ari - 22 juni 2022

0   1

pre-send


Van te voren verzonden.
Het Nu, zoals we het onvolledig waarnemen,is in de Engelse vertaling Present.
Het Nu, is een van tevoren verzonden presentje/cadeautje van onszelf naar onszelf...........................................
anoniem - 22 juni 2022

4   1

balderen


Balderen, baldadig doen, alles en iedereen irriteren, 'ik ga even een rondje balderen'. Zodra je hebt gebaldeerd kan je spreken van een baldage.
Mark Beemer - 22 juni 2022

0   1

Jolo


JE BENT PRACHTIG EN of heel erg mooi maar kan ook iets anders betekene dit is wat ik denk dat het betekent als je slim bent ga dan naar een andere website om te weten wat jolo betekend want alles is hier nep. smilie
ROOIA - 22 juni 2022

0   1

Thoth


1. Zijn attributen zijn de schrijftafel en de griffel, omdat hij volgens de mythologie het schrift had uitgevonden en die kennis doorgegeven aan de mensheid. Hij wordt ook beschouwd als de officiële schrijver van de goden.
Jos - 22 juni 2022

0   2

Snek


Dat is ook in de film Willy Wonka het is een boot van ongeveer 30 centimeter het heeft een krul van voor en het is een schip van de Middeleeuwen het was heel blankrijk voor de Noormannen.
ANONIEM - 22 juni 2022

0   1

onderworpen


onderdwang/ met druk/ geforceerd

voorbeeld: De friezen gingen pas definitief tot het christendom over nadat Karel Martel hen had onderworpen
Mart - 22 juni 2022

0   1

Diabetogeen


Stoffen die diabetogeen zijn zorgen voor insuline resistentie. Hierdoor worden cellen minder gevoelig voor insuline, waardoor deze minder goed werkt. Dit leidt tot een stijging van het bloedsuikergehalte. Vandaar dat deze stoffen diabetes veroorzakend zijn.
Lotte664 - 22 juni 2022

0   1

sapiens


De neanderthalers worden inmiddels ook als wijs gezien, en dus zijn de wetenschappelijke name van hen en onszelf aangepast.
Wij heten nu Homo Sapiens Sapiens, en onze verloren neven heten Homo Sapiens Neanderthalensis
Marjolein K - 22 juni 2022

0   1

roebel


Roebel is de munteenheid van Rusland. In Europa hebben we bijvoorbeeld de euro en in Amerika dollar. Maar in Rusland is het roebel. (goed uitgelegd hé
ploppocoolo - 22 juni 2022

0   1

PPO


PPO kan staan voor: Persoonlijke professionele ontwikkeling. En zoals de naam als zegt gaat dat over de ontwikkeling van het individu op professioneel gebied.
Sam - 22 juni 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10