Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen

Nieuwste betekenissen
0 Thumbs up   0 Thumbs down

resoluut


een resoluut is een bijvoeglijk naamwoord en een bijvoeglijk naamwoord is iets dat meer iets zegt- B.V de grote auto

auto is het bijvoeglijk naamwoord
Nelson - 25 november 2022

1 Thumbs up   4 Thumbs down

slay


slay is eigenlijk gewoon een beetje hetzelfde als: "yOu KiLlEd It!!" Het betekent dan ook hetzelfde.
hii - 25 november 2022

7 Thumbs up   4 Thumbs down

slay


slay is iets heel goed doen, maar het heeft niks te maken met insta, meiden of doden
anoniem - 25 november 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

engel


Half vogel half mens dat is een engel, maar beschermt niet alleen mensen, maar ook weerloze vogels jonge en oude vogels die in gevaar verkeren op welke manier dan ook.
Chana - 25 november 2022

2 Thumbs up   5 Thumbs down

slay


you go girl, dat is hoe ik het altijd gebruik ik vind het erg verslavend
poep - 25 november 2022

10 Thumbs up   3 Thumbs down

one love


In de voetbalwereld komt nog steeds discriminatie voor.
Daarom is de voetbalwereld een One Love Campagne gestart.
De One Love aanvoerdersband is een speciale armband voor de aanvoerders van elftallen.
De band draagt uit de we vóór verbinding zijn, en tegen alle vormen van discriminatie.
De kleuren van het OneLove-logo symboliseren:
- ras en afkomst (rood/zwart/groen)
- gender identiteiten/seksuele geaardheden (roze/geel/blauw).

Op 26 september 2020 was de aftrap van deze campagne met een open brief die is ondertekend door ruim 60 partijen en clubs in het voetbal.
anoniem - 23 november 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

loog


Loog als jongensnaam komt voor in de familie Ten Broek uit Nijkerk/Scherpenzeel gld/Steenwijk. Te beginnen met Reijertje (Loogen) van de Pol, dochter van Loog Petersen van de Pol en Grietje Pol, zij huwt Nijkerk 09-05-1790 Wouter ten Broek (Scherpenzeel 1753-Scherpenzeel 1814). Hun 2e zoon heet ook Loog. Kan het een afkorting van Louis of Lodewijk zijn?
mw. J.A. Patijn - 23 november 2022

7 Thumbs up   8 Thumbs down

kkr


Het beeldt een ongeneeslijke ziekte uit die ook wel eens neoplasma wordt genoemd. Je krijgt een kwaadaardige tumor die uiteindelijk zo groeit dat je ervan sterft. Dit woord is onaanvaardbaar, daarom dat ik dit woord nu niet gemeld hebt. Je kunt "Neoplasma" opzoeken om tot het woord te komen.
Xavi - 23 november 2022

5 Thumbs up   0 Thumbs down

deku


Deku is een Japans woord dat “loser” of “nutteloze persoon” betekent.
In de manga/anime “My Hero Academia” wordt Izuku Midoriya “Deku” genoemd als een belediging. Nadat een vriendin van hem zegt dat ze het vindt klinken als het Japanse woord voor “doe je best” krijgt het woord voor Izuku een positieve betekenis en hij gebruikt het als een soort geuzennaam en later zelfs als zijn heldennaam.
Overthinker Owl - 23 november 2022

2 Thumbs up   1 Thumbs down

lief


dat je lief bent tegen iedereen bv je dier familie vrienden vreemden en niet zegt ( je bent lelijk ) nee je doet het op een lieve manier bv( je bent super lief maar ik vind jou trui niet zo mijn stijl is dat erg )
liene - 10 november 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

dialectiek


De wereld waarin wij wonen, waar alles zich in paren van tegenstelling voordoen,met elkaar verbonden zijn en,elkaar onafwendbaar voort brengen. Waardoor hier alles aan een voortdurende verandering,en vermaling, aan opgaan, blinken en verzinken onderworpen is. Door deze wetmatigheid is deze wereld een gebied van eindigheid,strijd, smart, verbreking en ziekte en dood
Maria Mesman - 10 november 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

universum


Alles wat de sterkste kijkers kunnen waarnemen en ook alles wat buiten hun bereik valt, de gehele onpeilbare ruimte, behoort tot het heelal des doods. Dat wil zeggen, tot een toestand waarin de natuurwetmatigheid, die wij kennen, geheel en al optreedt. Het is een opgaan, blinken en verzinken. Een toestand gekenmerkt door leven en dood, door onophoudelijke incidentele wisselingen.
Maria Mesman - 10 november 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

airborne


'Door de lucht verspreidend'. Bijvoorbeeld de virionen van honderden virussen, zoals van influenzavarianten en coronavarianten, verscheidene bacteriën zoals de bacterie die de Q-koorts veroorzaakt en ook diverse schimmelsoorten.
Peter de Kort - 10 november 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

overlast


De overlast is niet meer normaal .
De hele dag en nacht van helikopter een dat geluid is niet aan te horen.
Ik zit al de nacht en de dag met een bange hond te kijken
En aan onze nachtrust komen wij niet aan zo .
En ik kan u zeggen als mijn man zijn nachtrust niet krijgt dat hij dat niet vol houdt als hij dag op de vrachtwagen zitik zeg u er nu ook bij als er wat gebeurt dat ik jullie aansprakelijk hou .
Thea Romijnders - 10 november 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

plaats van uitgave


Plaats van uitgave (bij boeken)
Plaats van uitgave neem je over van (de titelpagina van) het boek. Gebruik de schrijfwijze zoals die in het boek wordt gehanteerd, dus bijvoorbeeld Firenze als er Firenze staat en Florence als er Florence staat.
Mels - 10 november 2022

3 Thumbs up   9 Thumbs down

fuck you


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem - 10 november 2022   NSFW / 18+

0 Thumbs up   0 Thumbs down

rack


Volgens mij zijn ‘racks’ rooitjes!?
Je hoort het vaak in Amerikaanse rap nummers terug, waarbij ze het hebben over een hoeveelheid ‘racks’ bij zich te hebben. (Want dat moet uiteraard vermeld worden
Chez - 10 november 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

incest


Gedwongen seksuele handelingen tussen kind en bloedverwanten of met andere volwassenen die een vertrouwde relatie met het kind hebben. Er is sprake van drievoudig machtsmisbruik, als volwassene, als oudere en fysiek sterker.
anoniem - 10 november 2022

8 Thumbs up   3 Thumbs down

dagoe


betekend letterlijk ''hond'
je kan het in verschillende contexten gebruiken, hier is een voorkomende vorm waarbij het wordt gebruikt

Persoon1 & persoon2
Persoon1 tegen persoon2: ''Haal mijn etui es''
Persoon2 doet het
Persoon1 ''als een dagoe''
Je zegt hierbij eigenlijk dat persoon2 een soort slaafje/hond van diegene is, het is natuurlijk een grapje. hierbij laat persoon1 ''zien'' dat hij iemand (persoon2) iets kan laten doen
lol
qwerty - 31 oktober 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

simp


Kort samengevat: vrouwen idealiseren mannen die vanuit eigen kracht en richting zelfvertrouwen uitstralen. Als je je plooit naar een vrouw, zal ze je nooit écht interessant vinden. Ook omdat vrouwen meestal niet goed weten wat zij nu precies willen. Een vrouw is scheppende chaos. Een man brengt daar orde in aan. Wees dus de rots waar zij tegenaan kan leunen. Je moet dus NIET als de vrouw worden, maar koersvast.

Mariska B. is zo'n vrouw. Zij verwacht dat ze haar liefde mentaal kan geselen als zij in de war is, maar ondertussen hoopt ze wel een Simp klaar te hebben staan staan die ze kan inzetten wanneer en hoe ze maar wil. Neen, een échte man stelt paal en perk aan dergelijk (zelf)destructief gedrag van de vrouw. Uiteraard vanuit respect en liefde. Dan, echt dan, wordt je woest aantrekkelijk. Het maakt vrouwen verslaafd aan je. Don't be a simp.
Be a Magtow!
Mieuwmieuw - 31 oktober 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

tattas


“Flow is zo ziek, beter belt iemand de ambulance.
Schuurmachine in de club want ik kan niet dansen.
Ik heb al ‘baby’s’ zonder dat ik zelf papa ben.
Discriminatie in de game omdat ik tatta ben!” Jebroer, Wintersessie 101Barz, 2011.
Jebroer refereert als Hollandse rapper in een overheersend gekleurde muziekscene naar zichzelf met het woord ‘tatta’ omdat kennelijk dat woord denigrerend wordt gebruikt binnen die rapperscene voor ‘blanke Hollander’. Hij eigent zichzelf echter het woord toe en geeft er zo een andere (positievere) culturele betekenis aan - een beetje wat verscheidene kleurlingen met het n-woord hebben gedaan (ook binnen diezelfde muziekscene).
Mr. Polska introduceert in diezelfde sessie Jebroer met: “Laat me jullie voorstellen aan de ‘white boy’ himself Jebroer, witter dan dit krijg je ‘t niet”. Later rappen ze beiden: “White boy ken mij, IDGAF” wat de bovenstaande betekenis van het woord ‘tatta’ bevestigd.
Henkie der Löwe - 31 oktober 2022

2 Thumbs up   0 Thumbs down

noob


Helaas klopt de uitleg van "Noob" niet, de eerste verschijning van een Noob was in de game Mortal Kombat, het was een geheim karakter die je kon unlocken als je een serie knoppen in moest drukken bij een actie in de game. Deed je dit correct dan kwam het karakter Noob Saibot tevoorschijn.

Noob Saibot was één van de game developers Tobias Boon, waar Noob Saibot omgedraaid voor stond.
Marcus - 31 oktober 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

wappie


ik zou het niet weten staat het in het woorden boek van 1959 volgens mij niet toen betekende homo (lat) betekend uit het latijn nog mens maar homo betekende later iets heel anders dus ik vermoed dat wappie over een tijdje ook een hele andere betekenis heeft ( taal verbastering ) en bastaard heb ik ook ooit in dat woordenboek van 1959 opgezocht betekenis vergeten
doet er niet toe - 31 oktober 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

stigmatisering


7 Stigmatiseren; iemand is verbaal sterk; door iemand anders kan dit dan gestigmatiseerd worden als zijnde; "hij praat teveel"; zo wordt door een iemand daarmee begonnen en anderen nemen dit soms over; kan als gevolg hebben sociaal isolement. De positieve eigenschap; 'verbaal sterk zijn' wordt dan uit jaloersheid/afgunst gemaakt tot een negatieve eigenschap middels het stigmatiseren hiervan. Men doet dit vaak ook om zijn eigen positie in de groep te verbeteren (populisme) door iemand anders negatief neer te zetten d.m.v. stigmatiseren.
G.G.M. Weyden - 31 oktober 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

resumé


Een samenvatting, een verkorte of beknopte versie (van een tekst, een gesprek, een verhaal,...) waarin de essentie van de inhoud kernachtig wordt weergegeven. Een resume herleidt iets tot zijn belangrijkste elementen, behoudt de kern van iets door alle bijzaken te schrappen.
Jenni - 31 oktober 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

griffioen


De Griffioen is een mythisch wezen. Met grote vleugels, kleine hoorns en grote klauwen is hij werkelijk eng. Een Griffioen is wel 4 meter hoog en 1 meter breed. De vleugels zijn als hij ze wijd doet ongeveer 7 meter breed. De klauwen zijn gigantisch en vergeleken met die van een adelaar, zijn die van de griffioen 7x zo groot! Als je kijkt naar de hele bouw van de griffioen, vallen de hoorns best wel mee. Die zijn namelijk maar 70 centimeter…
Griffioen - 31 oktober 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down


kathedraal: In de Capitool Compact gids Lissabon staat onder 'Bezienswaardigheden' naast kerk = igreja ook kathedraal = sé
Zou het kunnen dat het gebouw niet genoemd is naar de wijk, maar de wijk naar de kathedraal? En dat sé afgeleid is van 'sedes' net als kathedraal van 'kathedra', bisschopsstoel?
Kees Neeft - 31 oktober 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

compatible


Als iets aan iets anders gewaagd is, dat houd in dat als ze met elkaar kunnen praten dat ze dan opdrachten kunnen uitvoeren door middel van een soort wifi connectie, als de wifi niet compleet is dan kunnen ze ook geen informatie naar elkaar versturen. dat maakt dat het ene niet kan werken zonder het ander
henk banaar - 31 oktober 2022

5 Thumbs up   1 Thumbs down

transparante markt


Denk bijvoorbeeld aan de markt voor graan of suiker: dit zijn homogene producten die worden geproduceerd door veel verschillende boeren. De transparantie van de markt is hoog. Als één aanbieder een hogere prijs heeft dan een andere, is dat goed te zien voor de vragers.
N. - 31 oktober 2022

3 Thumbs up   4 Thumbs down

inspiratie


Zijn zoals je bent en je voelt in positieve zin
=Je dus niet anders voordoen
Dan je in het echt bent.
Cornellie - 22 september 2022

0 Thumbs up   3 Thumbs down

moordvrouw


Een vrouw, niet persé mooi, waar je een moord voor zou plegen, omdat ze bijzondere kwaliteiten heeft.
J. van der Linden - 20 september 2022

0 Thumbs up   4 Thumbs down

modereren


Censureren, dat zie je terug bij diverse discussiefora en het maakt de betreffende fora waardeloos.
H.Koning - 20 september 2022

3 Thumbs up   4 Thumbs down

twerken


Twerk is een term uit de tijd van de weverij-wereld, waarbij de draad op een bepaalde manier werd gedraaid.
Sjef Verstijnen - 20 september 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

stanza


bij bridge: een zitting, met als kenmerk dat alle boards die moeten worden gespeeld, volgens schema ook zijn gespeeld
J. Megens - 19 september 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

bikkel


Een Bikkel is een hamer waarmee je gaat bikkelen op steen bijv In de vorm van een soort pikhaak maar dan anders die loodrecht op een steel van hout zit. Dit is een oudgermaans woord en gebruik. Daarom wordt een sterk man hiermee vergeleken.
L. - 19 september 2022

2 Thumbs up   3 Thumbs down

dagoe


Betekenis van als m'n dagoe= als m'n hond
Dus als ik bijvoorbeeld tegen jantje als m'n dagoe dan zeg ik als m'n hond
hayleigh - 19 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

bk


BK wordt gebruikt als afkorting om de kleur van de zwarte inkt in de inktpatroon van een printer aan te duiden. In dit geval BK = BlacK.
Joël Massart - 19 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

stille armoede


En wat als de overheid u rechten ontneemt als slachtoffer van een verkeersongeval en u geen schadevergoeding toekende en ook niet kunt gaan werken en achteraf moet je leven van fod 750€ omdat je geen rechten krijg bij ziekenkas
Dadah farid - 19 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

ppg


Powered paragliding, gemotoriseerde parapente,waarbij door een propellor door een tweetakt benzinemotor of een elektromotor met batterij aangedreven voorwaartse snelheid gemaakt wordt en het parapentscherm zorg voor de opwaartse kracht, vliegen.
Hans Kuhlemaijer - 19 september 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

tokkie


Een tokkie is voor mij een persoon die heel de dag zijn hond maar laat blaffen zonder zich iets aan te trekken van zijn buren.
Anna brouwer. - 19 september 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10