Betekenis wappie
Wat betekent wappie? Hieronder vind je 72 betekenissen van het woord wappie. Je kunt ook zelf een definitie van wappie toevoegen.

1

184   78

wappie


Weldenkende, gezond-kritische mensen zijn op basis van feiten en nieuwe informatie bereid hun mening of wereldbeeld aan te passen. Ze staan niet te juichen als ze hun gelijk halen en jammeren niet als hun ongelijk wordt aangetoond.

Wappies zijn die nuance kwijt en volharden in hun paranoia, om ten koste van elke realiteitszin vast te houden aan het wereldbeeld dat ze voor zichzelf gecreëerd hebben.
Wapmaster - 25 november 2020

2

143   68

wappie


De volgers van Willem Engel van Viruswaanzin heten de virus-wappies of kortweg de wappies.
Louise - 24 augustus 2020

3

85   37

wappie


Iemand die alleen in de auto zit en een mondkapje op heeft.
Jusr0leet - 19 januari 2021

4

100   62

wappie


iemand die kritiekloos de meest bizarre complottheorieën als waarheid tot zich neemt, en deze ook nog eens hartstochtelijk uitdraagt naar de buitenwereld. Zaken als gedegen journalistiek, wetenschap en echte feiten worden intens gewantrouwd, alleen wat op social media in hun eigen bubbel te vinden is is waar. Hebben een misplaatst superioriteitsgevoel: wappies zijn "woke" en niet-wappies zijn volgzame domme schapen. Moeilijk mee te redeneren, beter om ze vriendelijk glimlachend le laten genieten van hun eigen gelijk.
Andrejschaap - 19 januari 2021

5

43   20

wappie


Komt van WAP = Wetenschappelijk Andersdenkende (Alternatieve) Persoonlijkheid. Wordt verbasterd tot de verkleinvorm 'wappie' om liefelijk en minder eng over te komen. Op deze manier kan men de 'afwijkende en alternatieve' denkbeelden van deze mensen verder ridiculiseren en ondermijnen zodat het eigen gedachtegoed niet moet bijgesteld worden maar als enige echte waarheid (dogma) kan blijven bestaan.
Danny - 25 maart 2021

6

75   60

wappie


Van de honderd lampen in de bovenkamer branden er een paar niet.
Niet het meest snuggere type
Miertje - 24 augustus 2020

7

49   34

wappie


Wappies zijn actieve mensen die prikkelende stellingen innemen waardoor de waarheid steeds meer boven de tafel komt en de machthebbers gedwongen worden hun ware gezicht te laten zien.
Tom Groot - 5 april 2021

8

74   60

wappie


Een wappie is iemand die niet zelf realistisch nadenkt
anoniem - 13 oktober 2020

9

50   37

wappie


Iemand die niet zelf dingen checkt maar klakkeloos aanneemt wat fijn voelt. Bevindt zich vaak in een echoput met andere wappies.
Peter - 19 januari 2021

10

49   36

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
pizzapapa - 2 juli 2017   NSFW / 18+

11

52   42

wappie


Las net dat iemand geschreven had Wakker, Anders, Persoonlijkheid, Pienter, Intelligent en Evenwichtig. I agree
Kimberley - 2 februari 2021

12

28   21

wappie


Een geuzennaam voor diegene, die zeer kritisch staan tegenover het Corona beleid van de regering (en internationale instituties).
Baardstaart - 5 april 2021

13

28   21

wappie


Wappie een woord om iemand te kleineren .tegenovergesteld van schaap kudde dier die zich laat onderdrukken
Simone - 5 april 2021

14

29   23

wappie


'Wappie' is een scheldwoord gegeven door het deel van de bevolking die alleen naar op emotie leeft, en niet kritisch nadenkt en alles voor waar aanneemt, wat hem/haar wordt voorgeschoteld aan de 'terecht kritische medemens' die vragen stelt, en onderzoekt pleegt naar hetgeen zich afspeelt op het ' wereldtoneel.
R. Sanders - 25 maart 2021

15

63   59

wappie


Een wappie stelt zijn eigen belang boven dat van de samenleving waarvan hij/zij deel uitmaakt.
J. Dijkstra - 5 oktober 2020

16

4   1

wappie


Wappie is een oude meisjes naam uit het Fries. In Friesland woont een vrouw van 77, Het woord bestaat dus al een paar jaar!...Wappie Gillebaard (77), born in Wjelsryp (Gemeente Waadhoeke).
H W Wagenaar - 24 juni 2021

17

6   5

wappie


Iemand die niet alles geloofd wat de overheid zegt , maar zelf op onderzoek gaat
Johan - 30 juli 2021

18

11   10

wappie


Wappie is op de tekst van flappie gezongen door Youp van 't Hek. Eind december in het tv programma Even Tot Hier
Ernst - 4 januari 2021

19

2   1

wappie


Wat een wappie is hangt af vanuit welk perspectief je ernaar kijkt. Wappies vinden anderen namelijk wappie maar nooit zichzelf. Dus eigenlijk is iedereen een wappie.
Ondanks dat de wappie op de lijst van bedreigde diersoorten staat denk ik dat de enige goeie wappie een dooie wappie is. Want ikzelf ben natuurlijk geen wappie (maar anderen denken daar anders over). Zo zie je maar, het is allemaal niet zo ingewikkeld.
De Regering - 30 juli 2021

20

14   13

wappie


Een wappie is geen tunnel kijker , maar heeft een veel breder gezichtsveld waardoor hij/zij de waar-
heid veel beter kan onderscheiden.
Er zijn er veel te weinig van waar door ze meestal niet veel bijval krijgen van mensen die als slacht-
schapen achter de slachter aan lopen met alle gevolgen van dien.
Deodubbelef - 18 mei 2021

21

0   0

wappie


Een persoon met mannelijke geslachtskenmerken welke zich heeft bekwaamd in zelfbevrediging door middel van de zogenoemde "helikopter" techniek. De term wappie verwijst hier naar het kenmerkende geluid van roterende wieken. Wap Wap Wap
Olaf P. - 17 september 2021

22

2   2

wappie


Een wappie is een persoon die leeft in een andere werkelijkheid dan de realiteit. Deze beleefde werkelijkheid is mede mogelijk gemaakt door Social Media(met name FB en YT), Google en clickbait websites en hier zit een lucratief verdien model achter door alle advertentie inkomsten. De inhoud is vaak gebaseerd op onderbuikgevoelens, angst en sensatie. Een wappie beticht de niet wappie van het niet kritisch kunnen nadenken en alles voor waar aan te nemen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Daarnaast staat voor een wappie een avond Googlen gelijk aan, of is beter dan, een wetenschappelijk onderzoek. Over het algemeen hebben wappies weinig vertrouwen in instituties, de media en de overheid. Hypocrisie is hen niet vreemd en ze zitten vaak helemaal vast in hun denkbeelden en zijn hierin de nuance kwijt. Als laatste zijn zij vaak egocentrisch en zo overtuigd van hun gelijk en 'de waarheid' dat een open gesprek moeilijk te voeren is. Dit alles vergroot de polarisatie in de samenleving.
Gin - 27 augustus 2021

23

6   6

wappie


Een wappie is iemand die met verbijstering toekijkt hoe de leugens en agressie van de main stream media bezit neemt van zijn medemens.
Groen - 30 juli 2021

24

1   1

wappie


Een volger van Carine Knapen (die niet bestaat). Gelooft in een wereldwijd coronacomplot, slikt youtubevideo’s als zoete koek en gelooft iets alleen “als het maar goed voelt”. Vindt dat de Verlichting best teruggedraaid wordt.
Willem Engel - 30 juli 2021

25

1   1

wappie


Iemand die selectief wetenschappelijke artikelen gebruikt om eigen angstige gelijk te bewijzen
Ton - 30 juli 2021

26

5   6

wappie


Een wappie is iemand die voor complexe problemen een simpele, maar absurde oplossing verzint of (meestal) overneemt van andere wappies. Daarna bijten ze zich vast in die absurde theorie en staan niet open voor argumenten en nog minder voor feiten. Sterker nog, ze honen de realiteit weg met woorden als: “fake-news!”
Frans Haar - 15 juni 2021

27

24   25

wappie


Persoon die zich verzet tegen een regering die de bevolking steeds strengere regels opdringt.
Willem - 19 januari 2021

28

37   38

wappie


iemand die zich kritisch uitlaat tav het corona beleid wordt een (virus)wappie genoemd door mensen die volgzaam/ blindelings overheidsregels opvolgen - door de wappies 'de schapen' of 'slapenden' genoemd.
Viruswappies baseren zich op wetenschappelijke documenten; andere wappies... ?
bert - 8 januari 2021

29

3   4

wappie


Ontkenners van bepaalde (complexe) onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het Coronavirus, en de klimaatverandering. Gaat vaak samen met nepnieuws verspreiden, bedreigingen, discriminatie, oplichting, en sektes.
Anoniempke - 27 augustus 2021

30

0   1

wappie


Een Wappie is iemand die zich bewust is geworden dat hij of zij zich eerst in een normale maatschappij woonde die zich door de regering en de regulier media heeft omgevormd in een Coviaanse Cultus via een wetenschappelijk hersenspoelings proces ontworpen door de elite die via dit programma een werelddictatuur invoeren waarin de Wappie hij of zij zich nu in een minderheid bevindt.
Raymundus - 17 september 2021

31

0   1

wappie


Een wappie is iemand die zich bewust is geworden dat hij of zij leeft in een maatschappij die is omgekeerd in een covidiaanse cultus waarin hij of zij zich nu in de minderheid bevindt. Deze covidiaanse cultus bestaat uit miljoenen mensen blijven zich gedragen als leden van een enorme doodscultus, lopen in het openbaar rond met medisch uitziende maskers, herhalen robotachtig nietszeggende gemeenplaatsen, martelen kinderen, ouderen, de invalide, eiste dat iedereen zich zou onderwerpen aan een injectie met gevaarlijke experimentele 'vaccins', en zich over het algemeen met een gewoon waanvoorstellingen en psychotisch gedragen.
Raymond - 17 september 2021

32

0   1

wappie


Iemand die denkt in termen van Wappies en Niet-Wappies
Joshua Maggid - 30 juli 2021

33

29   30

wappie


Mensen die vrijwel blindelings overheid, mainstream media, de witte jassen religie opvolgen en andere beschuldigen wappie te zijn wat niet in hun realiteitsbeeld past die gedeeld word door een overgrote meerderheid,(kuddegedrag) en in hun vertrouwen vast blijven haken in de verkeerde informatie "feiten".Technocratie en Scientism als religie hebben jullie. Het bedreigt deze mensen hun valse veilige gevoel gebaseerd hierop, en een minderheid die het verstoord word als "wappie" aangewezen. En iedereen met een andere mening dan "officieel" word als het kind met het badwater weg-geworpen.
Diepe denker - 4 februari 2021

34

21   22

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Jokko - 27 mei 2018   NSFW / 18+

35

2   4

wappie


Enkeling die wind waait tegen mainstream. Het kan fris zijn, stinken naar eigenbelang, hoeft niet. Kan in grote aantallen de wind doen omslaan waarna anderen en net zo goed dezelfden weer wappie kunnen worden. Nadeel is dat met meer wappies wapgressie ontstaat als een soort gevecht om wapleiderschap. Helaas brengt dat veelal volgers als klappies met zich mee.
M'N uitleg - 5 april 2021

36

2   4

wappie


Een wappie doet zijn boodschappen bij appie, met mondkappie.
Turturro - 30 juli 2021

37

20   22

wappie


Een wappie is degene, die een ander een wappie noemt
henk - 27 januari 2021

38

1   3

wappie


Een wappie is als een bepaalde groep mensen die denken te weten dat er nooit jodenvervolging is geweest, de tweede wereldoorlog een verzinsel was en dat Hitler een braaf en goed opgevoed jongetje was. Oogkleppen, dus.
eriK - 30 juli 2021

39

6   9

wappie


WAP = Waarheidsontkennend Asociaal Persoon
Een Wappie wil de realiteit niet zien en zorgt ervoor dat een ander het probleem wel oplost.
Fruitje - 22 juni 2021

40

27   30

wappie


Wappies zijn gedachteloze zakken vlees die enkel vorm krijgen door bijvoorbeeld naar het televisie journaal te kijken.
Marc W. - 4 januari 2021

41

0   3

wappie


Wappie stamt af uit de Hardcore muziek stijl. Stijf staan van de speed of extasy pillen. Helemaal wappie ben je dus als je je met onbekende drugs, medicijnen of injecties volpropt. Dat juist deze groot gebruikers, mensen die juist NIET al die rommel tot zich nemen wappies noemen spreekt dus voor zich. Alsof alcoholisten, mensen die niet drinken voor dronkenlap uitmaken!
Herrkenneth - 30 juli 2021

42

9   12

wappie


Wereldvreemd, agressief, psychotisch, peroonlijk, irritant, egoïstisch.
Het continue ‘onderzoek doen’ cq googlen om eigen bizarre ideeën bevestigd te krijgen.
Afschuwelijk soort - 4 mei 2021

43

26   31

wappie


Volgens mij is dit de omschrijving van een:
Wezenlijk Achterlijk Persoon Praktiserend In Eigenbelang.
Fred69 - 27 januari 2021

44

8   13

wappie


Een wappie is iemand die kritiekloos aanneemt wat er door de media en politici wordt voorgeschoteld.
Barend - 5 april 2021

45

44   49

wappie


Afgeleide van oelewapper, kneus
Lucas - 8 juni 2013

46

36   41

wappie


Als iets wappie is, is het een beetje gek/niet helemaal goed.
Voorbeeld: Na een grote controle blijkt het te zijn dat de oplooprem wat wappie is.
Kees - 5 januari 2015

47

4   10

wappie


Weird Antilogistic Person
Is meen ik de vertaling van WAP
T.Sunier - 27 januari 2021

48

34   40

wappie


Een wappie is een individu die verder kijkt dan z'n neus lang is en onderzoekt alle info die er via de media tot ons komt.
Marion - 4 januari 2021

49

0   6

wappie


das gewoon wappie
knoert - 27 januari 2021

50

2   9

wappie


w = waarheid zoekende
a = alert
p = precies
p= persoon
i = innerlijk
e =energiek
Anton Hompe - 15 juni 2021

51

37   44

wappie


Een wappie is iemand die niet zelf realistisch nadenkt en met de meute meeloopt.
Wordt veelvuldig gebruikt als linkse wappies.
m8rn1@msn.com - 9 juni 2020

52

9   16

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
tim lamboo - 29 juni 2018   NSFW / 18+

53

10   17

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Jenny - 23 juni 2018   NSFW / 18+

54

4   11

wappie


Een virus-wappie is niets anders dan een echte sjappie. Sjappie is ook een zonderling figuur
Anna - 27 januari 2021

55

5   14

wappie


Wappie is een niet erg snugger iemand daar is een hoek af.
Catweazle - 5 april 2021

56

12   22

wappie


Ontevreden mensen, die niet open staan voor andersmans mening, zich alleen laten informeren door sociale media en vooral bezig zijn met wat zij niet mogen en niet willen zien hoe goed wij het hebben en hoe bevoorrecht wij zijn om in Nederland geboren te zijn. De term verbeter de wereld begin bij jezelf kennen zij niet.
Ingrid - 16 februari 2021

57

5   16

wappie


Een wappie doen, iemand uitzwaaien.. Wapperen met je hand..
Piet Pado - 13 oktober 2020

58

4   15

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Anoniem - 15 maart 2019   NSFW / 18+

59

12   23

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
bart - 11 februari 2014   NSFW / 18+

60

14   26

wappie


Een wappie is de vrouwelijke versie van de wuppie.
En samen doen ze een wippie op hun skippie.
Wippie - 22 oktober 2020

61

2   14

wappie


Mensen die heel erg chagrijnig zijn en daar graag andere mensen van willen laten meegenieten!
Cornelia - 5 april 2021

62

7   19

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Willem1981@live.nl - 4 december 2017   NSFW / 18+

63

17   30

wappie


Een wappie is iemand die "gewaaid" is. Iemand die niet alles op een rijtje heeft. Iemand die een schroefje los heeft in zijn bovenkamer. Iemand wiens denkbeelden niet helemaal stroken met de werkelijkheid en zelf denkt dat hij het als enige bij het rechte eind heeft. Voorbeelden: Engel, Kaag en in iets mindere mate Halsema en Klaver.
Joep - 29 december 2020

64

10   26

wappie


Een beetje anders dan ik denk, maar toch zitten er zinnige dingen in een appie, waarvan je een beetje bang wordt. Heeft Wappie dan toch gelijk!
anoniem - 23 oktober 2019

65

2   20

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Renoir - 24 augustus 2017   NSFW / 18+

66

4   25

wappie


Druks druks druks druks= WAPPIE heb zelfs een appgroep die heet de wappies...
anoniem - 14 mei 2019

67

16   37

wappie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Ol - 4 februari 2014   NSFW / 18+

68

4   25

wappie


Wappie is een keukendoekje en wappen is iets schoonmaken met een keukendoekje wappie
anoniem - 4 december 2017

69

1   35

wappie


Volgens mij betekent dat overeenkomstig met : Meen je dat ? Kat kan ik moeilijk geloven ...
Maw, twijfelend roepwoord.
Race-Eendje - 19 juni 2017

70

9   46

wappie


Een wappie is een ander woord voor whatsappje

Voorbeeld: Ik denk dat je het beste even een wappie naar de klantenservice kan sturen
Lara - 20 januari 2019

71

19   58

wappie


Beetje gek maar toch schattig
anoniem - 11 juni 2014

72

10   73

wappie


jullie zijn echt super dom het betekent van slag ok begrepen stelletjes dombo's
bram - 6 juli 2016

Betekenis van wappie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< wankel wareloos >>