Betekenis stigmatisering
Wat betekent stigmatisering? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord stigmatisering. Je kunt ook zelf een definitie van stigmatisering toevoegen.

1

35 Thumbs up   5 Thumbs down

stigmatisering


Het toeschrijven van een bepaald negatief kenmerk aan een individu of groep.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

2

15 Thumbs up   7 Thumbs down

stigmatisering


Stigmatisering betekent het toekennen van een stigma (zie hierboven), een negatief etiket, aan een bepaalde groep (etikettering), wat tot sociale uitsluiting kan leiden.
Bron: ipopinfo.wordpress.com

3

1 Thumbs up   0 Thumbs down

stigmatisering


7 Stigmatiseren; iemand is verbaal sterk; door iemand anders kan dit dan gestigmatiseerd worden als zijnde; "hij praat teveel"; zo wordt door een iemand daarmee begonnen en anderen nemen dit soms over; kan als gevolg hebben sociaal isolement. De positieve eigenschap; 'verbaal sterk zijn' wordt dan uit jaloersheid/afgunst gemaakt tot een negatieve eigenschap middels het stigmatiseren hiervan. Men doet dit vaak ook om zijn eigen positie in de groep te verbeteren (populisme) door iemand anders negatief neer te zetten d.m.v. stigmatiseren.
G.G.M. Weyden - 31 oktober 2022

4

10 Thumbs up   14 Thumbs down

stigmatisering


mensen met een laag iq worden gestigmatiseerd als verstandelijk beperkt terwijl er spraken is van andere oorzaken waardoor ze de testen niet kunnen maken
gerrit van de berkt - 6 december 2016

5

1 Thumbs up   8 Thumbs down

stigmatisering


iemand ervaart zoveel druk door de verwachtingen uit het verleden bij bepaalde gedragingen, dat diegene zich ook zo zal gaan gedragen
anoniem - 9 juni 2018

6

7 Thumbs up   14 Thumbs down

stigmatisering


Het toeschrijven van een bepaald negatief kenmerk aan een individu of groep.Stigmatisering betekent het toekennen van een stigma (zie hierboven), een negatief etiket, aan een bepaalde groep (etikettering), wat tot sociale uitsluiting kan leiden.mensen met een laag iq worden gestigmatiseerd als verstandelijk beperkt terwijl er spraken is van andere oorzaken waardoor ze de testen niet kunnen makenLabel die een persoon of een groep slecht eiketen voor buiten werld.
anoniem - 28 februari 2018

7

4 Thumbs up   14 Thumbs down

stigmatisering


Label die een persoon of een groep slecht eiketen voor buiten werld.
S.A. Shaikh - 5 september 2014

<< stigma Stigols >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen