Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen

Nieuwste betekenissen
51 Thumbs up   15 Thumbs down

slay


Slay als in slay queen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slay what you Wanne slay and let the slay slout, slay soul sister slay my sister mister!
Uwu - 19 september 2022

2 Thumbs up   1 Thumbs down

gespecialiseerde voorzieningen


voorziening waarvan je de diensten of producten maar een enkele keer nodig hebt, of waarvan maar enkele mensen gebruikmaken
ruiter Bohemen - 10 september 2022

9 Thumbs up   6 Thumbs down

slay


Slay is een woord dat veel onder tieners word gebruikt. Maar de betekenis is eigenlijk doden. Verder schrijven veel meisjes het onder posts van beauty dingen enzo... Dat zeggen ze omdat ze iets mooi vinden.
Femke drol - 10 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

spm


Stappen Per Minuut, wordt gebruikt om hardlooptijden weer te geven, streven is 180 SPM, ook wel Cadans genoemd
Hans Nas - 10 september 2022

5 Thumbs up   0 Thumbs down

jop


Jop is afgeleid van Jacob. Jacob is een jongensnaam die uit het Hebreeuws komt, maar de precieze betekenis ervan is onzeker. Mogelijk is het 'hij zal beschermen'. Vanwege het verhaal van Jakob en Ezau in de Bijbel wordt de naam vaak verklaard als 'bedrieger, hielenlichter'. Mensen met de naam Jop vallen vaak op mensen met de naam 'Keb. Jop wordt vaak gegeven als jongensnaam. Hij Zal Beschermen, Bedrieger, Hielenlichter
BabyNamenNL - 9 september 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

bram


Bram is een Hebreeuwse naam en betekent 'vader van vele volken'. De jongensnaam is afgeleid van Abraham, een Hebreeuwse naam uit het Oude Testament. Volgens de Bijbel betekent de naam 'vader van vele volken', maar het kan ook 'de (goddelijke) vader is barmhartig' betekenen. Mensen die bram heten zijn volgens de bijbel ook 'gezonken in azijn'. Dit betekent dat ze vaak de neiging hebben om terwijl ze naar boer zoekt vrouw kijken 1 liter azijn te drinken.
BabyNamenNL - 9 september 2022

2 Thumbs up   0 Thumbs down

jup


Ander woord voor Jep, wat weer Ja betekent.
Met andere woorden, met Jup kun je dus ook iets bevestigen/accorderen
Roy van Schie - 7 september 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

one love


Me. van den Hogen
And BritneY Spears
The best in town; and forever young
And such delightful
Marcel van den hogen - 6 september 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

karma


oeroude wet van actie van uit je zelf en de reactie er op, waarbij positieve acties van uit je zelf positieve gevolgen geven en negatieve acties van uit je zelf vroeg of laat je negatieve reacties geven
Fernando - 3 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

quid


Als quid op zichtzelf staat met een vraagteken QUID?, is dit een vraag naar meer uitleg, maar ook "Wat gaan we ermee (hiermee) doen?"
Rudy - 3 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

yass


als je yasss zegt dan ben je heel blij met iets en yasss ik ook zoiets als ok en yeet en zo gewoon van zulke random uitspraken
linda - 3 september 2022

1 Thumbs up   1 Thumbs down

sang


Sang, puur.=
Zuiver bloed .want sangria
Betekent weer bloed , dan kom je volgens mij op puur sangria.
Hendrik Rinse De wit - 3 september 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

delta


In de formule 1 is delta de snelheid die de coureurs op hun steur te zien krijgen bij een virtual safety car. Deze waarde mogen ze niet overschrijden.
Marco - 3 september 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

xo


Xo betekent “hug&kiss” dus als iemand schrijft “xo” bedoelt hij/zij/het “knuffel en kus”
Gerda - 3 september 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

cob


In De Dikke van Dale editie 2022 is lemma cob opgenomen = 3x kleine letters, in de betekenis van centrale openbare bibliotheek.
Miek - 29 augustus 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

mystiek


Mystiek betekent: heel erg oud en niet echt verklaarbaar voor de mensheid, soms ook in goddelijk termen gebruikt. Een onverklaarbaar gebeuren in een andere eeuw of tijd ergens. Dat is mystiek het niet verklaarbaar hoe het heeft bestaan.
Chefara - 29 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

tijdperk


Tijd waarin iets voorkomt, in positieve maar, kan ook in negatieve zin gebruikt worden. Ook gedachtegoed, denkwijze en manier van leven horen bij een tijdperk in negatieve zin, en soms in positieve zin.
Chefara - 27 augustus 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

wappie


In de swingers wereld is wap "weekend adult party's. Een feestje waarbij partydrugs worden gebruikt en waar partnerruil plaatsvind in 1 ruimte.
Eddy - 23 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

wep


Werkervaringsplek ( WEP) kan ook zijn voor iemand die langere tijd niet in het arbeidsproces heeft meegedraaid en dit weer als een opstap ziet naar betaalde arbeid ☺ soms met of zonder vergoeding..
Berry Bücker - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

jesse


Gift van God
Dankbaar voor nieuw leven

Een nieuw leven
een klein wonder
Het klinkt zo gewoon
maar is heel bijzonder
Opa en Oma - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

limitatief


dit bedrag omvat alle lasten en kosten van het onroerend goed,
waaronder niet-limitatief begrepen alle kosten van de mede- eigendom, verzekeringspremies, nuts, ...........
j.Paulissen - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

nimmer


nimmer eindige belofte
anoniem - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

wollah


Wollah = dat je iets zweert op Allah. Het is niet goed om het te gebruiken, en al helemaal om er mee te zweren wanneer je liegt. Het is anders dan dat je zweert, dit is namelijk vanuit de koran.
anissa - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

smo


Special Military Operation. geheim codewoord in tekstberichten om de toestand in Oekraïne te benoemen en Russische censuur te ontwijken.
Robert D - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   1 Thumbs down

makamba


er is ook een vogel op curacao met hoge rode poten en die heet ook Makamba. Nederlander op het strand met verbrande benen maar Witte indringer heb ik vaker gehoord.
mary-anna molenbeek - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

modulariteit


De mate waarin een systeem is opgebouwd uit relatief onafhankelijke, maar op elkaar aansluitende, bouwblokken, die als variant van een functie uitgevoerd kunnen worden.
Kees de Groen - 22 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

cuckold


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Pieter - 8 augustus 2022   NSFW / 18+

0 Thumbs up   0 Thumbs down

nutbush city limits


Nutbush is de naam van de denkbeeldige locatie/dorpje in de Amerikaanse staat Tenessee, waar men zich dient te houden aan allerhande gewoonten en leefregels (de city limits). Op Tina Turner maakte die dwingelandij een nogal deprimerende indruk.
DE manier waarop ze hierover zingt is tegenovergesteld.
M. M. Benders - 8 augustus 2022

1 Thumbs up   0 Thumbs down

hh


ik ben h h.heel lang geleden mocht de naam hendrik alleen maargebruikt worden ,bij de hoge edelen.ik heb dit een paar dagen geleden nog gelezenbij elke dag berichten of zo iets?
hendrik havelaar. - 8 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

erica


De zware tropische cycloon Erica van maart 2003 was een krachtige cycloon die Nieuw-Caledonië ernstig trof en werd beschouwd als de ergste die het land heeft getroffen sinds de cycloon Beti. Het systeem was de achtste cycloon en de vijfde zware tropische cycloon van het cycloonseizoen 2002-2003 in de Stille Zuidzee. Wikipedia (Engels)
Erica - 8 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

impliceren


implcireren= dat iemand zegt dat je daar wel of geen toestemmimg voor zou hebben, terwijl het je recht is dat je vrije recht is b.v. als iemand zegt: "dat mag je allemaal zeggen, dat je antwoord: hoe durf je te impliceren dat ik dat níet zou mogen.
C. Ong - 8 augustus 2022

0 Thumbs up   0 Thumbs down

obsoleet


het is een medicijn tegen de eindeloze prietpraat in "onze" potcasts en geestdodende boodschappen van betweters die zich onderwerpen en ons ook aan een geestdodend status quo à la "zo hoort het",en dat was nu eenmaal de afspraak.
CLOPTEROP MARC - 8 augustus 2022

21 Thumbs up   17 Thumbs down

slay


Het woord slay betekent In het letterlijk doden. Maar het woord vooral gebruikt in een positive zin, je kan het vergelijken met het woord swag en dan kan je weer zien als leuk of deze emotie:
Diedeke - 8 augustus 2022

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10