1 |
fermentatieBacteriën zetten suikers die in stoffen zitten om in stoffen die voor ons lichaam gemakkelijker zijn op te nemen. Dit wordt o.a. toegepast bij de productie van Tofu en Tempeh uit sojabonen.
|
2 |
fermentatieFermentatie is een gist proces Fermentatie is een proces waarbij schimmels, bacteriën en gisten worden gebruikt om een voedingsmiddel te maken. Het fermenteren zorgt ervoor dat de smaak, geur of het uiterlijk verandert. Bij veel verschillende levensmiddelen wordt er gebruik gemaakt van fermentatie, je kunt denken aan: bier, kaas, yoghurt, wijn [..]
|
3 |
fermentatieProces van de gisting, het vinificatieproces.
|
4 |
fermentatiegistingsproces
|
5 |
fermentatieHet vinificatieproces, oftewel het proces van de gisting
|
6 |
fermentatiegisting
|
7 |
fermentatieDef.: de omzetting van organisch materiaal in methaan, koolstofdioxide en andere moleculen door anaërobe bacteriën.
|
8 |
fermentatieFermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen (substraat) met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels. Hetzij in afwezigheid van zuurstof [..]
|
9 |
fermentatieEen door enzymen veroorzaakte gisting, ontleding of splitsing.
|
10 |
fermentatiede omzetting van organisch materiaal in methaan, koolstofdioxide en andere moleculen door anaërobe bacteriën.
|
11 |
fermentatiegisting.
|
12 |
fermentatie(Engels: Fermentation) gisting
|
<< femur | fenijn >> |