globetrotter.nl

Website:https://globetrotter.nl/
Upvotes ontvangen18
Downvotes ontvangen9
Karma:8 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (33)

1

6 Thumbs up   1 Thumbs down

fermentatie


Bacteriën zetten suikers die in stoffen zitten om in stoffen die voor ons lichaam gemakkelijker zijn op te nemen. Dit wordt o.a. toegepast bij de productie van Tofu en Tempeh uit sojabonen.
Bron: globetrotter.nl (offline)

2

3 Thumbs up   0 Thumbs down

sojalecithine


Wordt gebruikt als emulgator (zorgt voor goede vermenging van de ingrediënten). Wordt gewonnen uit sojabonen.
Bron: globetrotter.nl (offline)

3

2 Thumbs up   2 Thumbs down

sulfiet


Remt de bacteriegroei en wordt gebruikt als conserveermiddel. Sulfiet wordt omgezet in sulfaat en wordt afgevoerd via de urine. Sulfiet breekt vitamine D en B1 af. Maakt ook histamine vrij waardoor mensen met overgevoeligheid van het immuunsysteem problemen kunnen ondervinden (oproepen van astma-aanval, oedeem, rode striemen).
Bron: globetrotter.nl (offline)

4

1 Thumbs up   2 Thumbs down

additieven


Stoffen die niet van nature in een product aanwezig zijn en die met een bepaald doel worden toegevoegd aan het voedsel. Dit doel is bijvoorbeeld: het verlengen van de houdbaarheid (conserveermiddelen), het gemakkelijk kunnen oplossen (emulgatoren, stabilisatoren), het toevoegen van kleur, geur of smaak, of het verbeteren van de consistentie (anti-k [..]
Bron: globetrotter.nl (offline)

5

1 Thumbs up   0 Thumbs down

gla


Engelse afkorting voor gamma linoleenzuur (Gamma Linoleic Acid). Het menselijk lichaam kan dit essentiële vetzuur zelf maken uit linolzuur. In sommige omstandigheden gebeurt dit echter te weinig, zoals bij een tekort aan vitamine B6, zink, magnesium, biotine of calcium, bij een hoge alcoholinname of bij overdadig gebruik van verzadigd vet.&nbs [..]
Bron: globetrotter.nl (offline)

6

1 Thumbs up   0 Thumbs down

koninginnegelei


Wordt aangemaakt door de speekselklieren van werkbijen, om de groei en ontwikkeling van hun koningin te bevorderen. Wordt (vooral in Aziatische landen) al eeuwen gebruikt vanwege de vermeende gezonde en verjongende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines, aminozuren en mineralen.  De gelei heeft een geelwitte kleur en smaakt een beetje zuur. [..]
Bron: globetrotter.nl (offline)

7

1 Thumbs up   0 Thumbs down

lecithine


Behoort tot de vetachtige stoffen. Komt voor in eierdooier, zaden, kiemen en sojabonen. Het gehalte choline en het gehalte van essentiële vetzuren in lecithine is van belang in de beoordeling van het belang van lecithine. Sojalecithine heeft een hoge kwaliteit omdat het gehalte aan deze vetzuren en choline hoog is. 
Bron: globetrotter.nl (offline)

8

1 Thumbs up   0 Thumbs down

maltodextrine


Gemodificeerd zetmeel. Wordt gebruikt om producten meer volume te geven, is van natuurlijke oorsprong en bevat geen dierlijke ingrediënten.
Bron: globetrotter.nl (offline)

9

1 Thumbs up   1 Thumbs down

mrl


Staat voor: maximale residu level. Betekent het maximale gehalte van een contaminant (vervuiler, stof ontstaan door gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddel), dat in een product aanwezig mag zijn op het moment van verkoop. Wordt gecontroleerd door de Keuringsdienst van Waren.
Bron: globetrotter.nl (offline)

10

1 Thumbs up   0 Thumbs down

voedselallergie


Zie op deze site de bladzijde voedselallergie Voor lezers die meer willen weten over dit onderwerp: onderstaande externe links kunnen je op weg helpen:                                &nbs [..]
Bron: globetrotter.nl (offline)


Login in om alle 33 betekenissen te bekijken