|
globetrotter.nl
|
0 verdiende Badges Geen badges gevonden.
Betekenissen (33)
1 |
6
1
fermentatie
Bacteriën zetten suikers die in stoffen zitten om in stoffen die voor ons lichaam gemakkelijker zijn op te nemen. Dit wordt o.a. toegepast bij de productie van Tofu en Tempeh uit sojabonen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
2 |
3
0
sojalecithine
Wordt gebruikt als emulgator (zorgt voor goede vermenging van de ingrediënten). Wordt gewonnen uit sojabonen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
3 |
2
2
sulfiet
Remt de bacteriegroei en wordt gebruikt als conserveermiddel. Sulfiet wordt omgezet in sulfaat en wordt afgevoerd via de urine. Sulfiet breekt vitamine D en B1 af. Maakt ook histamine vrij waardoor mensen met overgevoeligheid van het immuunsysteem problemen kunnen ondervinden (oproepen van astma-aanval, oedeem, rode striemen).
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
4 |
1
2
additieven
Stoffen die niet van nature in een product aanwezig zijn en die met een bepaald doel worden toegevoegd aan het voedsel. Dit doel is bijvoorbeeld: het verlengen van de houdbaarheid (conserveermiddelen), het gemakkelijk kunnen oplossen (emulgatoren, stabilisatoren), het toevoegen van kleur, geur of smaak, of het verbeteren van de consistentie (anti-k [..]
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
5 |
1
0
gla
Engelse afkorting voor gamma linoleenzuur (Gamma Linoleic Acid). Het menselijk lichaam kan dit essentiële vetzuur zelf maken uit linolzuur. In sommige omstandigheden gebeurt dit echter te weinig, zoals bij een tekort aan vitamine B6, zink, magnesium, biotine of calcium, bij een hoge alcoholinname of bij overdadig gebruik van verzadigd vet.&nbs [..]
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
6 |
1
0
koninginnegelei
Wordt aangemaakt door de speekselklieren van werkbijen, om de groei en ontwikkeling van hun koningin te bevorderen. Wordt (vooral in Aziatische landen) al eeuwen gebruikt vanwege de vermeende gezonde en verjongende eigenschappen. Het is rijk aan vitamines, aminozuren en mineralen. De gelei heeft een geelwitte kleur en smaakt een beetje zuur. [..]
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
7 |
1
0
lecithine
Behoort tot de vetachtige stoffen. Komt voor in eierdooier, zaden, kiemen en sojabonen. Het gehalte choline en het gehalte van essentiële vetzuren in lecithine is van belang in de beoordeling van het belang van lecithine. Sojalecithine heeft een hoge kwaliteit omdat het gehalte aan deze vetzuren en choline hoog is.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
8 |
1
0
maltodextrine
Gemodificeerd zetmeel. Wordt gebruikt om producten meer volume te geven, is van natuurlijke oorsprong en bevat geen dierlijke ingrediënten.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
9 |
1
1
mrl
Staat voor: maximale residu level. Betekent het maximale gehalte van een contaminant (vervuiler, stof ontstaan door gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddel), dat in een product aanwezig mag zijn op het moment van verkoop. Wordt gecontroleerd door de Keuringsdienst van Waren.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
10 |
1
0
voedselallergie
Zie op deze site de bladzijde voedselallergie Voor lezers die meer willen weten over dit onderwerp: onderstaande externe links kunnen je op weg helpen: &nbs [..]
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
Login in om alle 33 betekenissen te bekijken