1 |
additievenStoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd ter verbetering van smaak, geur, kleur of houdbaarheid.
|
2 |
additievenToevoegingen Additieven zijn hulpstoffen die toegevoegd worden om de eigenschappen van een product te veranderen/ verbeteren.
|
3 |
additievenmiddelen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze beter houdbaar, lekkerder of aantrekkelijker te maken; zie ook emulgatoren, antioxydanten, kleurstoffen
|
4 |
additievenEen additief is een stof die aan een product wordt toegevoegd, met de bedoeling de eigenschappen of de werking ervan te veranderen. Voorbeelden van additieven in de voeding zijn kleurstoffen, enzymen, [..]
|
5 |
additievenEen additief is een stof die aan een product wordt toegevoegd, met de bedoeling de eigenschappen of de werking ervan te veranderen. Voorbeelden van additieven in de voeding zijn kleurstoffen, enzymen, [..]
|
6 |
additievenStoffen die niet van nature in een product aanwezig zijn en die met een bepaald doel worden toegevoegd aan het voedsel. Dit doel is bijvoorbeeld: het verlengen van de houdbaarheid (conserveermiddelen), het gemakkelijk kunnen oplossen (emulgatoren, stabilisatoren), het toevoegen van kleur, geur of smaak, of het verbeteren van de consistentie (anti-k [..]
|
7 |
additievenen rol van de additieven Additieven, eveneens hulpstoffen genoemd, verlenen aan de film of de verf diverse eigenschappen. Ze dragen ondermeer bij tot de homogeniteit en de stabiliteit van de verf. Additieven worden in kleine hoeveelheden aan de verf toegevoegd (minder dan 1 % totaal gewicht), maar ze spelen dikwijls een essentiƫle rol. More
|
8 |
additievenmeervoud van het zelfstandig naamwoord additief
|
<< conditionering | afgevaardigde >> |