Betekenis Kwaliteit
Wat betekent Kwaliteit? Hieronder vind je 17 betekenissen van het woord Kwaliteit. Je kunt ook zelf een definitie van Kwaliteit toevoegen.

1

17   10

Kwaliteit


erg goed
Voorbeeld: dit is de beste kwaliteit sinaasappe [..]
Bron: www.muiswerk.nl

2

14   8

Kwaliteit


Het geheel van eigenschappen en kenmerken van een product of dienst dat van belang is voor het voldoen aan gestelde eisen of behoeften.
Bron: handreikingarcheologie.sikb.nl

3

8   5

Kwaliteit


Voldoen aan de eisen en wensen van de klant. Essentieel is dat kwaliteit vanuit de perceptie van de klant moet worden bezien.
Bron: plusdelta.nl

4

7   7

Kwaliteit


Het geheel aan eigenschappen en kenmerken van een product, proces of dienst dat van belang is voor het voldoen aan vastgestelde of vanzelfsprekende behoeften.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

5

3   4

Kwaliteit


1. Het totaal aan kenmerken en karakteristieken van een product of dienst die ervoor zorgen dat het aan vastgelegde of impliciete behoeften voldoet. Ook wel gedefinieerd als ‘fitness for purpose’ of ‘ [..]
Bron: kennisconsult.nl

6

3   4

Kwaliteit


Kwaliteit is een woord dat is afgeleid uit het Latijn. Het betekent 'eigenschap'. Het omvat de eigenschappen die een object bezit. Dat object kan verscheidene dingen zijn, zoals een ding, een persoon of een activiteit.
De kwaliteit van iets kan in de nauwere zin van het woord, duiden op een positieve eigenschap. Op die manier kan een object van goede of slechte kwaliteit zijn.Het begrip wordt vaak gebruikt om de geschiktheid voor een bepaald gebruikt te beschrijven.
turelinckx - 8 april 2014

7

6   8

Kwaliteit


(engels: quality) Tegebruiken in verband met het esthetische oordeel over het idee van inherente verdienste, innerlijke waarde of uitmuntheid in iets. Gebruik 'kwaliteitsbeheersing' om kwaliteitsnormen voor een project te selecteren en het afgeleverde werk te controleren om er zeker van te zijn dat aan deze normen is voldaan.
Bron: aat-ned.nl

8

5   7

Kwaliteit


het geheel van eigenschappen en kenmerken van een product of dienst dat van belang is voor het voldoen aan vastgestelde of vanzelfsprekende behoeften
Bron: cementenbeton.nl

9

5   7

Kwaliteit


hoedanigheid van een product m.b.t. het gebruik dat ervan gemaakt moet worden deugdelijkheid)
Bron: aquo.nl

10

3   5

Kwaliteit


Geheel van kenmerken van een entiteit dat betrekking heeft op het vermogen van die entiteit om kenbaar gemaakte en vanzelfsprekende behoeften te bevredigen.
Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

11

3   5

Kwaliteit


De kwaliteit van munten en bankbiljetten (conditie) zijn de kwaliteitsbenamingen die de slijtage van een munt of bankbiljet willen beschrijven. Slijtage is een continu proces en kwaliteit wordt beschr [..]
Bron: nl.wikipedia.org

12

3   5

Kwaliteit


Een digitaal bestand kan worden opgeslagen met verschillende kwaliteitsinstellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. Maar bestanden met lage kwaliteit zien er minder goed uit wanneer [..]
Bron: communities.zeelandnet.nl

13

4   7

Kwaliteit


 • een peil van uitmuntendheid WikiWoordenboek is nog niet van hoge kwaliteit , maar er wordt gestaag aan gewerkt.
 • een eigenschap of functie die onderscheidend is In zijn kwaliteit al [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  14

  2   5

  Kwaliteit


  De kwaliteit is in het schaakspel het verschil in waarde tussen een toren en een licht stuk (een loper of paard). De kleine kwaliteit is het verschil tussen twee lichte stukken en een toren. Normaal [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  15

  2   5

  Kwaliteit


  Kwaliteit betekent "hoedanigheid" of, meer toegespitst, "eigenschap": het woord is in die betekenissen ontleend aan het Latijnse qualitas. Een definitie van kwaliteit is: het geheel van eigenschappen [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  16

  2   5

  Kwaliteit


  Een digitaal bestand kan worden opgeslagen met verschillende kwaliteitsinstellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. Maar bestanden met lage kwaliteit zien er minder goed uit wanneer je ze bekijkt of afdrukt.
  Bron: shoot.be

  17

  3   7

  Kwaliteit


  cabessa = hoofd, bariga = buik, pee = voet. In de handelsplaatsen van Zuid-Azië algemeen gebruikt ter aanduiding van respectievelijk eerste, tweede en derde soort. Een enkele maal kwamen ook de Maleise namen dezer lichaamsdelen als kwaliteitsaanduiding voor, namelijk kapala, awa of perut, en kaki [zie ook: coetchiaal].
  Bron: historici.nl

  Betekenis van Kwaliteit toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << kwalitatief onderzoek kwestieus >>