Betekenis Kwaliteit
Wat betekent Kwaliteit? Hieronder vind je 17 betekenissen van het woord Kwaliteit. Je kunt ook zelf een definitie van Kwaliteit toevoegen.

1

17 Thumbs up   8 Thumbs down

Kwaliteit


Het geheel van eigenschappen en kenmerken van een product of dienst dat van belang is voor het voldoen aan gestelde eisen of behoeften.
Bron: handreikingarcheologie.sikb.nl

2

17 Thumbs up   12 Thumbs down

Kwaliteit


erg goed
Voorbeeld: dit is de beste kwaliteit sinaasappe [..]
Bron: www.muiswerk.nl

3

9 Thumbs up   6 Thumbs down

Kwaliteit


Voldoen aan de eisen en wensen van de klant. Essentieel is dat kwaliteit vanuit de perceptie van de klant moet worden bezien.
Bron: plusdelta.nl

4

8 Thumbs up   7 Thumbs down

Kwaliteit


Het geheel aan eigenschappen en kenmerken van een product, proces of dienst dat van belang is voor het voldoen aan vastgestelde of vanzelfsprekende behoeften.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

5

4 Thumbs up   4 Thumbs down

Kwaliteit


Kwaliteit is een woord dat is afgeleid uit het Latijn. Het betekent 'eigenschap'. Het omvat de eigenschappen die een object bezit. Dat object kan verscheidene dingen zijn, zoals een ding, een persoon of een activiteit.
De kwaliteit van iets kan in de nauwere zin van het woord, duiden op een positieve eigenschap. Op die manier kan een object van goede of slechte kwaliteit zijn.Het begrip wordt vaak gebruikt om de geschiktheid voor een bepaald gebruikt te beschrijven.
turelinckx - 8 april 2014

6

4 Thumbs up   5 Thumbs down

Kwaliteit


De kwaliteit van munten en bankbiljetten (conditie) zijn de kwaliteitsbenamingen die de slijtage van een munt of bankbiljet willen beschrijven. Slijtage is een continu proces en kwaliteit wordt beschr [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

4 Thumbs up   5 Thumbs down

Kwaliteit


1. Het totaal aan kenmerken en karakteristieken van een product of dienst die ervoor zorgen dat het aan vastgelegde of impliciete behoeften voldoet. Ook wel gedefinieerd als ‘fitness for purpose’ of ‘ [..]
Bron: kennisconsult.nl

8

5 Thumbs up   7 Thumbs down

Kwaliteit


 • een peil van uitmuntendheid WikiWoordenboek is nog niet van hoge kwaliteit , maar er wordt gestaag aan gewerkt.
 • een eigenschap of functie die onderscheidend is In zijn kwaliteit al [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  9

  6 Thumbs up   8 Thumbs down

  Kwaliteit


  (engels: quality) Tegebruiken in verband met het esthetische oordeel over het idee van inherente verdienste, innerlijke waarde of uitmuntheid in iets. Gebruik 'kwaliteitsbeheersing' om kwaliteitsnormen voor een project te selecteren en het afgeleverde werk te controleren om er zeker van te zijn dat aan deze normen is voldaan.
  Bron: aat-ned.nl

  10

  5 Thumbs up   7 Thumbs down

  Kwaliteit


  hoedanigheid van een product m.b.t. het gebruik dat ervan gemaakt moet worden deugdelijkheid)
  Bron: aquo.nl

  11

  3 Thumbs up   5 Thumbs down

  Kwaliteit


  Geheel van kenmerken van een entiteit dat betrekking heeft op het vermogen van die entiteit om kenbaar gemaakte en vanzelfsprekende behoeften te bevredigen.
  Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

  12

  5 Thumbs up   8 Thumbs down

  Kwaliteit


  het geheel van eigenschappen en kenmerken van een product of dienst dat van belang is voor het voldoen aan vastgestelde of vanzelfsprekende behoeften
  Bron: cementenbeton.nl

  13

  2 Thumbs up   5 Thumbs down

  Kwaliteit


  Kwaliteit betekent "hoedanigheid" of, meer toegespitst, "eigenschap": het woord is in die betekenissen ontleend aan het Latijnse qualitas. Een definitie van kwaliteit is: het geheel van eigenschappen [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  14

  2 Thumbs up   5 Thumbs down

  Kwaliteit


  Een digitaal bestand kan worden opgeslagen met verschillende kwaliteitsinstellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. Maar bestanden met lage kwaliteit zien er minder goed uit wanneer je ze bekijkt of afdrukt.
  Bron: shoot.be

  15

  3 Thumbs up   6 Thumbs down

  Kwaliteit


  Een digitaal bestand kan worden opgeslagen met verschillende kwaliteitsinstellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. Maar bestanden met lage kwaliteit zien er minder goed uit wanneer [..]
  Bron: communities.zeelandnet.nl

  16

  3 Thumbs up   7 Thumbs down

  Kwaliteit


  cabessa = hoofd, bariga = buik, pee = voet. In de handelsplaatsen van Zuid-Azië algemeen gebruikt ter aanduiding van respectievelijk eerste, tweede en derde soort. Een enkele maal kwamen ook de Maleise namen dezer lichaamsdelen als kwaliteitsaanduiding voor, namelijk kapala, awa of perut, en kaki [zie ook: coetchiaal].
  Bron: historici.nl

  17

  2 Thumbs up   6 Thumbs down

  Kwaliteit


  De kwaliteit is in het schaakspel het verschil in waarde tussen een toren en een licht stuk (een loper of paard). De kleine kwaliteit is het verschil tussen twee lichte stukken en een toren. Normaal [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  << kwalitatief onderzoek kwestieus >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen