shoot.be

Website:https://www.shoot.be
Upvotes ontvangen66
Downvotes ontvangen94
Karma:-27 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (57)

1

22 Thumbs up   36 Thumbs down

tele


Een telelens of tele is een lens met een lange brandpuntafstand. Dat levert een heel nauwe gezichtshoek, waardoor ze vooral geschikt is om onderwerpen te fotograferen die zich ver van je bevinden.
Bron: shoot.be (offline)

2

10 Thumbs up   2 Thumbs down

tegenlicht


Wanneer de belangrijkste bron van licht – bij buitenopnames is dat natuurlijk de zon – zich achter het onderwerp dat je wilt fotograferen bevindt, spreken we van tegenlicht.
Bron: shoot.be (offline)

3

7 Thumbs up   8 Thumbs down

beeldstabilisatie


Een systeem dat ervoor zorgt dat de beweging van de camera gecompenseerd wordt, zodat je foto’s scherp blijven. Sommige merken verwerken de beeldstabilisatie in de lens. Het voordeel daarvan is dat het beeld in de zoeker ook al gestabiliseerd is. Andere merken bouwen beeldstabilisatie rond de sensor, waardoor je er dus geen speciale lens voor [..]
Bron: shoot.be (offline)

4

6 Thumbs up   16 Thumbs down

objectief


Een correctere benaming voor de lens van een camera.
Bron: shoot.be (offline)

5

3 Thumbs up   3 Thumbs down

pixel


De term pixel (een samentrekking van picture en element) wordt gebruikt voor twee verschillende zaken. De lichtgevoelige puntjes op de beeldsensor worden pixel genoemd. Een sensor met vijf miljoen pixels heet dan een sensor met vijf megapixel. Een pixel kan ook verwijzen naar de blokjes waaruit een digitale foto is opgebouwd.
Bron: shoot.be (offline)

6

3 Thumbs up   2 Thumbs down

sleuf


Opening waarin een geheugenkaart past. Elk type kaart past maar in één sleuf, dus wees voorzichtig wanneer je een geheugenkaart in een lezer of camera plaatst.
Bron: shoot.be (offline)

7

3 Thumbs up   2 Thumbs down

zoom


Het systeem waarbij je de brandpuntafstand van de lens kunt veranderen. Een zoomlens heeft een bepaald bereik; men spreekt bijvoorbeeld van een drievoudige (3x) of vijfvoudige (5x) zoom. Het zoombereik drukt uit met welke factor je de brandpuntafstand vergroot. Bij een lens waarvan de brandpuntafstand kan variëren van 18 tot 55 mm is de zoomfa [..]
Bron: shoot.be (offline)

8

2 Thumbs up   5 Thumbs down

kwaliteit


Een digitaal bestand kan worden opgeslagen met verschillende kwaliteitsinstellingen. Hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner het bestand. Maar bestanden met lage kwaliteit zien er minder goed uit wanneer je ze bekijkt of afdrukt.
Bron: shoot.be (offline)

9

2 Thumbs up   4 Thumbs down

resolutie


Een maat voor de hoeveelheid detail die een camera kan vastleggen. Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail er zichtbaar is in de foto. De resolutie hangt af van het aantal pixels op de beeldsensor.
Bron: shoot.be (offline)

10

2 Thumbs up   3 Thumbs down

ruis


Ongewenste storingen in een beeld. Ruis is zichtbaar als puntjes van een andere kleur, meestal rood of groen. Ruis treedt vooral op bij lange sluitertijden en/of bij hoge gevoeligheden.  
Bron: shoot.be (offline)


Login in om alle 57 betekenissen te bekijken