wiewaswie.nl

Website:https://www.wiewaswie.nl/
Upvotes ontvangen95
Downvotes ontvangen153
Karma:-57 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (87)

1

19   20

stamvader


Een stamvader is de oudst bekende voorvader van een geslacht in rechte mannelijke lijn. De stamvader vormt het eindpunt van een stamreeks.
Bron: wiewaswie.nl

2

11   20

verwantschap


Een verwantschap is een relatie tussen personen. Bij stamboomonderzoek betreft het de verwantschap tussen familieleden, die aangeeft op welke manier zij met elkaar verbonden zijn. Dit kan via een bloedverwantschap of een aanverwantschap. De mate van verwantschap wordt uitgedrukt in verwantschapsgraden.
Bron: wiewaswie.nl

3

9   13

testament


Een testament is een notariƫle akte waarin de verdeling van de nalatenschap van een persoon is vastgelegd. In een testament staan de erfenis en de erfgenamen vermeld en wie de voogdij over de eventueel aanwezige kinderen krijgt. Bij het ontbreken van een testament valt de nalatenschap onder de regels van het erfrecht.
Bron: wiewaswie.nl

4

9   15

erfenis


Een erfenis is het geheel van bezittingen en schulden die een persoon (de erflater) na zijn overlijden achterlaat. De erfgenamen krijgen de erfenis toebedeeld. De erflater kan de verdeling van de erfe [..]
Bron: wiewaswie.nl

5

8   23

exact


Klik 'exact' aan achter een zoekveld om alleen op dat woord te zoeken. Als je ook (spellings)varianten in je zoekopdracht wilt meenemen, selecteer dan 'syn'.
Bron: wiewaswie.nl

6

6   6

geslachtsnaam


Een geslachtsnaam is de door de vorige generatie doorgegeven naam van een persoon. Een geslachtsnaam volgt op de voornaam van een persoon. De geslachtsnaam wordt door familieleden gedeeld en wordt ook wel achternaam of familienaam genoemd.
Bron: wiewaswie.nl

7

5   1

verwantschapsreeks


Een verwantschapsreeks laat zien langs welke weg twee of meer personen van een gemeenschappelijke voorouder afstammen. De reeks gaat in een opgaande lijn naar de gemeenschappelijke voorouder en in neerdalende lijn naar de verwante persoon.
Bron: wiewaswie.nl

8

4   6

dna


DNA is in de cellen van ons lichaam opgeslagen erfelijk en uniek materiaal. Met DNA onderzoek kan een biologisch verwantschap worden aangetoond.
Bron: wiewaswie.nl

9

4   10

bevat


Klik 'bevat' aan voor resultaten waarin de zoekterm als los woord voorkomt.
Bron: wiewaswie.nl

10

3   1

stamboom


Een stamboom is een overzicht van de verwantschap tussen personen in een familie. Er zijn verschillende vormen van stambomen, zoals een kwartierstaat, een stamreeks of een parenteel.
Bron: wiewaswie.nl


Login in om alle 87 betekenissen te bekijken