Betekenis erfenis
Wat betekent erfenis? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord erfenis. Je kunt ook zelf een definitie van erfenis toevoegen.

1

2 Thumbs up   3 Thumbs down

erfenis


Erfenis of nalatenschap is het vermogen van een persoon bestaande uit alle voor overgang vatbare goederen, rechten en schulden op het moment van overlijden. De juridische overdracht vindt in Nederland en België van rechtswege plaats direct van overledene op de bij wet of testament aangewezen personen, deze zijn niet verplicht de erfenis te aanvaarden.
Alliantie Erfgenamen - 28 september 2023

2

2 Thumbs up   6 Thumbs down

erfenis


het totaal aan bezittingen van de overledene die hij weggeeft aan familie of vrienden. de erfenis staat in de overledene zijn testament. deze maak je bij een notaris. er kan vaak onderlinge ruzie zijn over de erfenis van de overledene tussen familie en soms ook tussen de familie en vrienden.
mirriamka - 12 september 2019

3

14 Thumbs up   19 Thumbs down

erfenis


Onder een Erfenis verstaan we het geheel van bezittingen en schulden dat een overledene (die ook wel de erflater wordt genoemd) heeft nagelaten. De erfenis wordt ook wel genoemd boedel of nalatenschap genoemd.
Bron: the-web-library.com

4

13 Thumbs up   18 Thumbs down

erfenis


Een erfenis of nalatenschap is het geheel van bezittingen én schulden dat een overleden persoon achterlaat. De nalatenschap die het gezamenlijk vermogen van de erfgenamen vormt, wordt met de term boed [..]
Bron: degoedkoopstenotaris.nl

5

13 Thumbs up   19 Thumbs down

erfenis


Erfenis is het vierde en laatste boek in de epische fantasyserie Het Erfgoed van de Amerikaanse schrijver Christopher Paolini. Erfenis is het vervolg op Eragon, Oudste en Brisingr. Het Erfgoed was oo [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

9 Thumbs up   19 Thumbs down

erfenis


Een erfenis is het geheel van bezittingen en schulden die een persoon (de erflater) na zijn overlijden achterlaat. De erfgenamen krijgen de erfenis toebedeeld. De erflater kan de verdeling van de erfenis tijdens zijn leven laten vastleggen in een testament. Bij het ontbreken van een testament valt de nalatenschap onder de regels van het erfrecht.
Bron: wiewaswie.nl

7

9 Thumbs up   20 Thumbs down

erfenis


Het totaal aan bezittingen en geld dat een overledene naliet, waarin in principe alleen de zonen deelden. De eerstgeboren zoon had bijzondere rechten en plichten en kreeg een dubbel deel.
Bron: jongerenbijbel.nl

<< erfelijkheidsvoorlichting erwt >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen