kip.be

Upvotes ontvangen93
Downvotes ontvangen148
Karma:-56 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (226)

1

10 Thumbs up   26 Thumbs down

Yusu


Yuzu is een kleine onregelmatige vrucht, die qua smaak enigszins lijkt op een citroen, maar ook de smaak van ander citrusfruit in zich heeft. De smaak van yuzu is minder hard en scherp dan van een Europese citroen.
Bron: kip.be (offline)

2

5 Thumbs up   7 Thumbs down

Paneren


Eerst door losgeklopt eiwit, dan door paneermeel halen.
Bron: kip.be (offline)

3

4 Thumbs up   16 Thumbs down

Wasabi


een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten. De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia Japonica, die op de mierikswortel lijken maar een opvallend groene kleur hebben. Wasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht. De scherp [..]
Bron: kip.be (offline)

4

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Pocheren


Pocheren is garen in bijna kokend (lichtjes gezouten) water of bouillon. In ieder geval nooit laten koken.
Bron: kip.be (offline)

5

2 Thumbs up   6 Thumbs down

monteren


Een saus of soep binden met stukjes zeer koude boter.
Bron: kip.be (offline)

6

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Deglaceren


De aromatische aanbaksels worden geblust met fumet, bouillon of wijn ( madeira, port, witte wijn) en daarna onder verwarmen losgeroerd van de bodem, waarna de saus bereid wordt.
Bron: kip.be (offline)

7

1 Thumbs up   0 Thumbs down

dragon


Dragon is een kruid dat tot 50 cm hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en speervormig en verspreiden een heel scherpe geur. Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes. Dragon is bekend onder vele volksnamen zoals drakekruid en slangenkruid. Deze namen verwijzen naar een oud volksgeloof dat dragon [..]
Bron: kip.be (offline)

8

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Beslag


Zie beignetdeeg.
Bron: kip.be (offline)

9

0 Thumbs up   0 Thumbs down

warmoes


ook gekend onder de naam snijbiet. Al naargelang de soort warmoes, wordt zowel het blad als de stelen gegeten.
Bron: kip.be (offline)

10

0 Thumbs up   4 Thumbs down

vijzel


zich naar boven verwijdend vat dat dient om er met een stamper iets in fijn te stampen
Bron: kip.be (offline)


Login in om alle 226 betekenissen te bekijken