kip.be

Upvotes ontvangen93
Downvotes ontvangen148
Karma:-56 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (226)

1

10 Thumbs up   27 Thumbs down

yusu


Yuzu is een kleine onregelmatige vrucht, die qua smaak enigszins lijkt op een citroen, maar ook de smaak van ander citrusfruit in zich heeft. De smaak van yuzu is minder hard en scherp dan van een Europese citroen.
Bron: kip.be (offline)

2

5 Thumbs up   9 Thumbs down

paneren


Eerst door losgeklopt eiwit, dan door paneermeel halen.
Bron: kip.be (offline)

3

5 Thumbs up   17 Thumbs down

wasabi


een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die vaak gebruikt wordt bij sushi- en andere visgerechten. De op mosterd gelijkende substantie wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia Japonica, die op de mierikswortel lijken maar een opvallend groene kleur hebben. Wasabi wordt onder meer in tubes en in poedervorm op de markt gebracht. De scherp [..]
Bron: kip.be (offline)

4

5 Thumbs up   1 Thumbs down

puree


gerecht van fijngestampte of gezeefde aardappelen
Bron: kip.be (offline)

5

4 Thumbs up   2 Thumbs down

kwartel


De kwartel (Coturnix coturnix) is het kleinste vederwild dat momenteel courant wordt gegeten. Tegenwoordig wordt de kwartel op grote schaal gekweekt, zowel voor het vlees als voor de kwarteleitjes.
Bron: kip.be (offline)

6

4 Thumbs up   7 Thumbs down

monteren


Een saus of soep binden met stukjes zeer koude boter.
Bron: kip.be (offline)

7

3 Thumbs up   1 Thumbs down

pocheren


Pocheren is garen in bijna kokend (lichtjes gezouten) water of bouillon. In ieder geval nooit laten koken.
Bron: kip.be (offline)

8

2 Thumbs up   1 Thumbs down

prakken


Met een vork fijnmaken en dooreenmengen.
Bron: kip.be (offline)

9

2 Thumbs up   3 Thumbs down

grilleren


Grilleren zal wel de oudste bereidingsmethode zijn. Een dubbel visrooster, waartussen de vis vastgeklemd zit, is handig om de vis te draaien. Ook in aluminiumfolie verpakt kan de vis geroosterd worden.
Bron: kip.be (offline)

10

2 Thumbs up   4 Thumbs down

glazig


Ingrediƫnten zonder verandering van vorm of kleur bakken of fruiten.
Bron: kip.be (offline)


Login in om alle 226 betekenissen te bekijken