Betekenis Allochtoon
Wat betekent Allochtoon? Hieronder vind je 18 betekenissen van het woord Allochtoon. Je kunt ook zelf een definitie van Allochtoon toevoegen.

1

17   4

Allochtoon


Met allochtoon bedoelt men over het algemeen een vreemdeling, iemand die een sterke familieband heeft men een ander land.

Over de precieze definitie van het woord bestaan onenigheid. Sommige mensen definiëren een allochtoon als iemand die minstens één ouder heeft die is geboren in een ander land; anderen zijn van mening dat enkel wie zelf in een ander land is geboren dan waar hij leeft, een allochtoon heeft.

In Nederland en België bestaan er verschillende, grote allochtone gemeenschappen; deze gemeenschappen ontstonden in de jaren 70, 80 en 90, toen (vnl. Italiaanse, Turkse en Marokkaanse) immigranten als gastarbeider in onze landen kwamen werken.

Het tegenovergestelde van een allochtoon is een autochtoon.


Geert Wilders heeft het niet zo op zijn allochtone medeburgers begrepen, en roept daarom op tot een totale immigratiestop.
martijnver - 4 november 2018

2

11   5

Allochtoon


Een allochtoon is iemand die in een ander land geboren is dan waar hij woont. Vaak worden ook mensen waarvan beide ouders uit een ander land komen ook allochtonen genoemd. Wanneer zij echter geboren zijn in het land waar ze wonen en deze nationaliteit hebben, is dat niet echt correct.
katrien - 3 september 2011

3

5   1

Allochtoon


Een buitenlander.
hey - 23 juni 2013

4

3   1

Allochtoon


van oorsprong buitenlands, met buitenlandse ouders
Bron: scholieren.com

5

2   1

Allochtoon


(bijv.nw) immigrant, non Dutch (allochtone leerlingen: pupils/students from a non-Dutch background, immigrant pupils/students, ethnic minority pupils/students)
Bron: cviweblog.nl

6

2   2

Allochtoon


Iemand, herkenbaar aan een eigen cultuur, die geboren en opgegroeid is in het buitenland of waarvan minstens een van de ouders in het buitenland geboren is
Bron: scholieren.com

7

1   1

Allochtoon


‘vreemdeling’, kan op alle schaalniveaus worden gebruikt. In engere zin vaak gebruikt voor personen die in het buitenland zijn geboren of van wie minstens één ouder in het buitenland is geboren, w [..]
Bron: scholieren.com

8

1   1

Allochtoon


Persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren.
Bron: cbs.nl

9

1   1

Allochtoon


iemand van wie een of beide ouders in het buitenland zijn geboren
Bron: scholieren.com

10

1   1

Allochtoon


Het woord allochtoon betekent letterlijk "van een andere aarde/gebied" (Oudgrieks: ἀλλος=ander, vreemd; en χθων=aarde,). Tegenover het begrip allochtoon staat de term autochtoon, dat letterl [..]
Bron: nl.wikipedia.org

11

1   1

Allochtoon


Persoon die woonachtig is in Nederland en van wie tenminste één ouder is geboren in het buitenland. Wie zelf in het buitenland is geboren hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren h [..]
Bron: forum.nl

12

1   1

Allochtoon


Persoon die zelf naar België immigreerde of waarvan (één van de) voorouders naar België immigreerde.
Bron: onderwijskiezer.be

13

1   1

Allochtoon


In Nederland, vaak al geruime tijd, verblijvende persoon die afkomstig is uit een ander land. In de meeste gevallen gaat het om een vreemdeling, maar het kan ook een Nederlander zijn die geboren en opgegroeid is in een ander land. Zo is een in Nederland levende Fransman of een Chinees een allochtoon.
Bron: collegenet.nl

14

1   2

Allochtoon


bijvoeglijk naamwoord - afkomstig uit een ander land
Voor [..]
Bron: www.muiswerk.nl

15

1   2

Allochtoon


iemand die afkomstig is uit een ander land
Voorbeeld: in [..]
Bron: www.muiswerk.nl

16

1   2

Allochtoon


 • ( sociologie ) iemand die niet afkomstig is van het land waar hij woont Mijn buur komt oorspronkelijk niet uit Nederland, dus hij is een allochtoon .
 • ( sociologie ) uit een ander [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  17

  1   2

  Allochtoon


  daarvan is één ouder in het buitenland geboren.
  Bron: scholieren.com

  18

  1   2

  Allochtoon


  Met allochtoon werd in de structurele geologie voor de ontwikkeling van de platentektoniek bedoeld dat gesteenten of terreinen bovenop liggen bij een grote overschuiving. Tegenwoordig wordt er al het [..]
  Bron: nl.wikipedia.org

  Betekenis van Allochtoon toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << alkaloïde ALL >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen