devlamindepan.nl

Upvotes ontvangen324
Downvotes ontvangen392
Karma:-67 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (371)

1

35   19

conserveren


Het beschermen van levensmiddelen tegen bederf. Dit kan gebeuren door drogen, roken, pasteuriscren, steriliseren en invriezen.
Bron: devlamindepan.nl

2

24   39

bea


Vrij vastkokende aardappel
Bron: devlamindepan.nl

3

15   45

accent


Vastkokende aardappel met een gele schil. Het gehele jaar verkrijgbaar. Geschikt als tafelaardappel, in ovenschotels en salades.
Bron: devlamindepan.nl

4

12   8

paneren


Een gerecht, b.v. vlees, bedekken met een dunne laag, waardoor het een bruin en krokant korstje krijgt. Gewoonlijk gebruikt men paneermeel, bloem of een mengsel van beide.
Bron: devlamindepan.nl

5

12   7

chantal


Vrij vastkokende aardappel.
Bron: devlamindepan.nl

6

12   4

charlotte


Warme of koude gelatinepudding, die bedekt en omgeven wordt door puddingbiscuits
Bron: devlamindepan.nl

7

12   37

dresseren


Het schikken van spijzen op de schotels.
Bron: devlamindepan.nl

8

8   8

gist


Een schimmel die suiker omzet in alcohol en koolzuur. In de keuken wordt gist gebruikt om deeg te laten rijzen.
Bron: devlamindepan.nl

9

6   3

bakken


Het in een open pan in heet vet of hete boter gaar en bruin laten worden van diverse spijzen
Bron: devlamindepan.nl

10

5   2

aanlengen


Het verdunnen van soepen, sauzen of vloeistoffen met een hoeveelheid vloeistof (bouillon, melk, water) om een te sterke smaak te verminderen (bij bouillon) of een te dikke saus of soep dunner te maken
Bron: devlamindepan.nl


Login in om alle 371 betekenissen te bekijken