|
devlamindepan.nl
Upvotes ontvangen | 351 |
Downvotes ontvangen | 462 |
Karma: | -110 (upvotes-downvotes) |
|
0 verdiende Badges Geen badges gevonden.
Betekenissen (371)
1 |
31
16
conserveren
Het beschermen van levensmiddelen tegen bederf. Dit kan gebeuren door drogen, roken, pasteuriscren, steriliseren en invriezen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
2 |
23
37
Bea
Vrij vastkokende aardappel
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
3 |
12
4
Charlotte
Warme of koude gelatinepudding, die bedekt en omgeven wordt door puddingbiscuits
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
4 |
11
7
Paneren
Een gerecht, b.v. vlees, bedekken met een dunne laag, waardoor het een bruin en krokant korstje krijgt. Gewoonlijk gebruikt men paneermeel, bloem of een mengsel van beide.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
5 |
11
4
Chantal
Vrij vastkokende aardappel.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
6 |
11
34
dresseren
Het schikken van spijzen op de schotels.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
7 |
9
40
accent
Vastkokende aardappel met een gele schil. Het gehele jaar verkrijgbaar. Geschikt als tafelaardappel, in ovenschotels en salades.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
8 |
8
9
gist
Een schimmel die suiker omzet in alcohol en koolzuur. In de keuken wordt gist gebruikt om deeg te laten rijzen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
9 |
7
4
bakken
Het in een open pan in heet vet of hete boter gaar en bruin laten worden van diverse spijzen
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
10 |
5
3
Singeren
Met bloem bestrooien (om te binden).
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
Login in om alle 371 betekenissen te bekijken