Betekenis stratificatie
Wat betekent stratificatie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord stratificatie. Je kunt ook zelf een definitie van stratificatie toevoegen.

1

10 Thumbs up   2 Thumbs down

stratificatie


Bij stratificatie verdeelt men een onderzoekspopulatie in één of meerdere subcategorieën volgens bepaalde criteria, zoals leeftijd, geslacht, sociale status, etc. Deze techniek wordt toegepast om de invloed van confoun­ders of verstorende variabelen op te vangen. Zie ook con­founders.
Bron: minerva-ebm.be

2

4 Thumbs up   1 Thumbs down

stratificatie


Stratificatie wil zeggen dat er meerdere lagen in de samenleving zijn. Dit is een tamelijk klassieke verdeling. De verdeling wordt gemaakt op basis van 3 typen:
Bron: leerwiki.nl

3

1 Thumbs up   1 Thumbs down

stratificatie


Het proces van het verdelen van onderdelen van een data populatie in homogene subgroepen, voordat hieruit een sample wordt genomen.
Bron: plusdelta.nl

4

1 Thumbs up   2 Thumbs down

stratificatie


Een gestratificeerde steekproef is samengesteld uit deelsteekproeven, die ieder aselect uit een deelpopulatie met een bepaald kenmerk zijn getrokken.
Bron: wynneconsult.com

5

0 Thumbs up   2 Thumbs down

stratificatie


het voorkomen of de vorming van duidelijke, onderling gescheiden lagen in een waterbekken, gekarakteriseerd door temperatuur- en dichtheidsverschillen over de waterkolom. In de bovenlaag overheersen o [..]
Bron: aquo.nl

6

0 Thumbs up   2 Thumbs down

stratificatie


Gelaadheid
Bron: complete-encyclopedie.nl

7

0 Thumbs up   3 Thumbs down

stratificatie


Sommige zaden hebben een stratificatie nodig alvorens ze kunnen kiemen. De volgende soorten stratificatie worden onderscheiden:
Bron: nl.wikipedia.org

<< stempels Stemplicht >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen