Betekenis stratificatie
Wat betekent stratificatie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord stratificatie. Je kunt ook zelf een definitie van stratificatie toevoegen.

1

10   2

stratificatie


Bij stratificatie verdeelt men een onderzoekspopulatie in één of meerdere subcategorieën volgens bepaalde criteria, zoals leeftijd, geslacht, sociale status, etc. Deze techniek wordt toegepast om de invloed van confoun­ders of verstorende variabelen op te vangen. Zie ook con­founders.
Bron: minerva-ebm.be

2

4   1

stratificatie


Stratificatie wil zeggen dat er meerdere lagen in de samenleving zijn. Dit is een tamelijk klassieke verdeling. De verdeling wordt gemaakt op basis van 3 typen:
Bron: leerwiki.nl

3

1   1

stratificatie


Het proces van het verdelen van onderdelen van een data populatie in homogene subgroepen, voordat hieruit een sample wordt genomen.
Bron: plusdelta.nl

4

1   2

stratificatie


Een gestratificeerde steekproef is samengesteld uit deelsteekproeven, die ieder aselect uit een deelpopulatie met een bepaald kenmerk zijn getrokken.
Bron: wynneconsult.com

5

0   2

stratificatie


het voorkomen of de vorming van duidelijke, onderling gescheiden lagen in een waterbekken, gekarakteriseerd door temperatuur- en dichtheidsverschillen over de waterkolom. In de bovenlaag overheersen o [..]
Bron: aquo.nl

6

0   2

stratificatie


Gelaadheid
Bron: complete-encyclopedie.nl

7

0   3

stratificatie


Sommige zaden hebben een stratificatie nodig alvorens ze kunnen kiemen. De volgende soorten stratificatie worden onderscheiden:
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van stratificatie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< stempels Stemplicht >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen