Betekenis interferentie
Wat betekent interferentie? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord interferentie. Je kunt ook zelf een definitie van interferentie toevoegen.

1

7   3

interferentie


Storing, ook wel de samen- of tegenwerking van bepaalde golven op dezelfde plaats en tijd. Interferentie kan ontstaan bij geluidsgolven, watergolven, elektromagnetische golven etc. Het is ook mogelijk dat interferentie optreedt bij licht.
Loraine - 4 augustus 2011

2

10   7

interferentie


In de taalkunde is interferentie het verschijnsel dat een taalgebruiker bepaalde regels van een bepaalde taal gaat toepassen op een andere taal. Het gaat hier dan wel om het veelvuldige en onjuiste toepassen.


Je ziet interferentie vaak optreden tussen het Nederlands en het Engels. Iemand die de zin 'Ik ben gisteren naar het zwembad geweest' wil vertalen naar het Engels, doet dit dan bijvoorbeeld door te zeggen 'I went yesterday to the pool', terwijl het eigenlijk moet zijn 'Yesterday I went to the pool'.
Loraine - 8 augustus 2011

3

4   3

interferentie


verstoring
Bron: collegenet.nl

4

2   3

interferentie


gelijktijdige werking van twee bewegingen die elkaar belemmeren of versterken, vooral van trillingen of golfbewegingen.
Bron: aquo.nl

5

1   4

interferentie


Ongewenst patroon dat onstaat door vermenging van ongelijke rasters. Ontstaat onder andere wanneer het drukraster van een foto uit een tijdschrift reageert op het raster van een scanner (interferentie [..]
Bron: gianottenprintedmedia.nl

6

2   5

interferentie


Als 2 signalen elkaar in de weg zitten onstaat er interferentie, waarbij de orginele signalen worden vervormd en nieuwe signalen ontstaan. Hierdoor zijn de signalen vaak niet meer te herkennen en gaat de informatie verloren Synonym met: Interfereren
Bron: icer.nl

7

4   8

interferentie


Een interferentie is een inmenging of tussenkomst. Wanneer bij een onenigheid iemand tussen beiden komt, voert hij een interferentie uit.
katrien - 26 augustus 2011

8

1   5

interferentie


(Engels: Interference) verstoring
Bron: ziekenhuis.nl

9

0   4

interferentie


verstoring
Bron: medisch-woordenboek.nl

10

0   4

interferentie


Het verschijnsel dat golven uit verschillende richtingen elkaar versterken of uitdoven. Dit komt bijvoorbeeld voor bij lichtgolven en bij golven op een wateroppervlak.
Bron: home.kpn.nl/neele050/

11

0   4

interferentie


Interferentie (letterlijk storing) is de samen- of tegenwerking van verscheidene golven op dezelfde tijd en plaats. Er kunnen zich verschillende verschijnselen voordoen, afhankelijk van de frequentie, [..]
Bron: nl.wikipedia.org

12

0   4

interferentie


Interferentie is in de taalkunde het verschijnsel dat de taalgebruiker bepaalde regels die bij een bepaalde taal behoren, ten onrechte en veelal onbewust toepast op een andere taal. Het taalgebruik ui [..]
Bron: nl.wikipedia.org

13

2   6

interferentie


Interferentie is in de leerpsychologie het verschijnsel dat een leerling elementen uit het ene leersysteem ten onrechte toepast in het andere.
Bron: nl.wikipedia.org

14

0   5

interferentie


 • ( medisch ) verstoring
 • ( taalkunde ) het tenonrechte toepassen van bepaalde regels op een taal die bij een andere taal behoren
 • ( natuurkunde ) de gezamenlijke werking van meerdere g [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  Betekenis van interferentie toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << Ingemar ingenieurs >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen