Betekenis empowerment
Wat betekent empowerment? Hieronder vind je 13 betekenissen van het woord empowerment. Je kunt ook zelf een definitie van empowerment toevoegen.

1

42   8

empowerment


Iemand in staat stellen eigenmachtig te beslissen en te handelen; ook methodieken gericht op individuen, groepen of organisaties om zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en positief zelfbeeld te vergroten.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

2

21   5

empowerment


Het versterken van cliënten door aan te sluiten bij hun eigen talenten, wensen, ambities en krachten.
Bron: apv-amstelveen.nl

3

14   3

empowerment


Het geven van medewerkers meer zelfwerkzaamheid, autoriteit en verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de dagelijkse processen en verbeteringen binnen hun werkterrein.
Bron: sixsigma.nl

4

6   1

empowerment


Het vinden, gebruiken en vergroten van de intrinsieke krachten, capaciteiten en talenten van een individu of team.
Paul Koppelmans - 13 maart 2019

5

11   6

empowerment


Het toekennen van grotere verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan medewerkers met de bedoeling meer zelfsturing en betrokkenheid tot stand te brengen.
Bron: kennisconsult.nl

6

12   8

empowerment


Dit Engelse woord, dat letterlijk betekent 'iemand tot iets in staat stellen' en dat in het Nederlands meestal onvertaald blijft, wordt veel gebruikt door ontwikkelingsorganisaties, vrouwenbeweging e.d. om aan te geven dat het streven is de doelgroep in staat te stellen zelf de problemen op te lossen en de vervulling van rechten en basic [..]
Bron: amnesty.nl

7

5   3

empowerment


Het proces waarbij individuen of groepen in staat worden gesteld beslissingsverantwoordelijkheid te nemen en met een zekere mate van autonomie te handelen.
Bron: bbest.be

8

9   9

empowerment


Empowerment Het delegeren van bevoegdheden naar het lagere kader en medewerkers.
Bron: floor.nl

9

4   4

empowerment


(bekrachtiging). Ieder proces dat een ander helpt de mogelijkheid te ontwikkelen om energie of een techniek te gebruiken. De Reiju techniek was een bekrachtiging die door Usui werd gebruikt om Reiki e [..]
Bron: biotherapie-praktijk.com

10

6   6

empowerment


(bekrachtiging) Ieder proces dat een ander helpt de mogelijkheid te ontwikkelen om energie of een techniek te gebruiken. De Reiju techniek was een bekrachtiging die door Usui werd gebruikt om Reiki energie over te dragen aan anderen.
Bron: helende-energie-delft.nl

11

6   7

empowerment


z.nw. mondigmaking, emancipatie
Bron: vindpunt.nl

12

4   6

empowerment


Empowerment verwijst naar het delen van macht en (schaarse) bestaansmiddelen, en de weloverwogen inspanningen van sociale groepen – en hun individuele leden – om hun eigen bestaan in handen te nemen en hun levensomstandigheden – gaande van individuele vaardigheden en zelfvertrouwen tot materiële welvaart en maatschappelijke en politieke part [..]
Bron: cjsm.vlaanderen.be

13

3   6

empowerment


– (bekrachtiging) Ieder proces dat een ander helpt de mogelijkheid te ontwikkelen om energie of een techniek te gebruiken. De Reiju techniek was een bekrachtiging die door Usui werd gebruikt om Reiki [..]
Bron: members.ziggo.nl

Betekenis van empowerment toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< emancipatiebeleid employability >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen