Betekenis adrenaline
Wat betekent adrenaline? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord adrenaline. Je kunt ook zelf een definitie van adrenaline toevoegen.

1

9   8

adrenaline


Een hormoon dat op stressvolle momenten wordt geproduceerd en dat de hartslag, bloedcirculatie en andere functies van het lichaam beïnvloedt.
Bron: heartfailurematters.org

2

1   2

adrenaline


latijn: ad = bij, ren = nier dus: bijnier dus adrenaline betekent bijnier je hebt dan een bijnier als je adrenaline zegt
Nova - 4 maart 2022

3

5   7

adrenaline


Het 'fight or flight' hormoon van het bijniermerg. Wordt gemaakt als reactie op stress en zorgt voor verhoging van de bloeddruk. Een andere naam is epinefrine.
Bron: nvacp.nl

4

5   9

adrenaline


( medisch ) een hormoon en een neurotransmitter die wordt geproduceerd in de bijnieren en in sommige zenuwcellen en vrijkomt bij angst en stress, maar ook bij woede, kou, hitte, pijn en fysieke arbei [..]
Bron: nl.wiktionary.org

5

5   9

adrenaline


onder invloed van adrenaline wordt glucagon omgezet in glucose. Hierdoor verhoogd het glucosegehalte in het bloed en je hartklopping en je ademfrequentie verhoogd. Adrenaline stelt het lichaam in staa [..]
Bron: scholieren.com

6

3   7

adrenaline


Adrenaline (Latijn: ad = bij, ren = nier dus: bijnier) of epinefrine (Griekse benaming) is een hormoon en een neurotransmitter. Het is een catecholamine die wordt geproduceerd in het bijniermerg en in [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

4   8

adrenaline


Adrenaline, waarvan de titel is afgeleid van de stof adrenaline, is een Nederlands-Zuid-Afrikaanse thriller-speelfilm.
Bron: nl.wikipedia.org

8

4   8

adrenaline


Hormoon uit het bijniermerg.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

9

2   7

adrenaline


Hormoon aangemaakt in de bijnierschors. Adrenaline stimuleert onder andere de verhoging van het suikergehalte in het bloed en verhoogt de hartslag. Het levert als het ware een energieopstoot en is ook verantwoordelijk voor het rood aanlopen van het gelaat; het blozen.
Bron: nvn.nl

10

3   8

adrenaline


Adrenaline (Latijn: ad = bij, ren = nier dus: bijnier) is een hormoon en een neurotransmitter. Dit vlucht of vecht-hormoon wordt in de bijnier aangemaakt en in sommige zenuwcellen. Het komt vrij bij angst (verschrikken) en stress en bereidt, o.a. via het stimuleren van het sympatisch zenuwstelsel, het lichaam voor op actie.
Bron: newikis.com

11

4   9

adrenaline


verhoogt alertheid en geeft meer energie; overblijfsel van vecht- of vluchtreactie; o.a. bijnieren produceren adrenaline.
Bron: apneuvereniging.nl

12

4   10

adrenaline


hormoon uit het bijniermerg. Verhoogt (doorgaans) de bloedglucosewaarde. Adrenaline zorgt ervoor dat glucose door de lever aan de bloedbaan wordt afgestaan. Adrenaline heeft ook invloed op de hartslag (wordt sneller) en de bloeddruk (wordt hoger). Adrenaline komt vrij in stress-situaties.
Bron: bd.com

Betekenis van adrenaline toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< adrenalectomie adderen >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen