Betekenis Utopia
Wat betekent Utopia? Hieronder vind je 19 betekenissen van het woord Utopia. Je kunt ook zelf een definitie van Utopia toevoegen.

1

26   4

Utopia


Een utopia of een utopie, een woord afgeleid van de gelijknamige roman van Thomas More, verwijst naar een onbereikbare, denkbeeldige en ideale wereld.

'Utopia' komt uit het Grieks en betekent letterlijk 'nergensland'. Meer in het algemeen bedoelt men met een utopia/utopie vaak een onbereikbaar doel, een veel te rooskleurige toekomstvisie, een paradijselijke wereld waarin alles altijd perfect loopt.


Jij gelooft dat een wereld zonder geld mogelijk is, maar dat is niet meer dan een naïeve utopia.
martijnver - 15 maart 2019

2

15   7

Utopia


Utopia is een Droomland. Een land van niets tot iets. Alles moet er ge realiseert worden tot werkelijkheid
Jan Ferwerda - 12 februari 2014

3

9   2

Utopia


Utopia (De Optimo Reipublicae Statu deque Nova Insula Utopia) is een boek van de Engelse humanist Thomas More uit 1516, waarin hij een ideale staat beschrijft. More schreef het boek in het Latijn. De [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

6   1

Utopia


Boven op 1 staat mijn visie beschreven. Maar deze tv Utopia is een Universeel beginsel waaraan een aantal mensen zich in moeten begeven. Hun leven moeten zij met elkander Universeel samenstellen zo ieder zijn bijdrage kan geven aan een samenleving. Universeel moet alles op elkaar in spelen. Zij moeten een markt van samengestelde goederen creëren om die aan de markt te brengen zo men weet dat hun goederen hun levenshandel is waar zij van moeten leven. Dan kan dit Utopia een leerschool zijn voor een groot aantal volkeren die nu nog niet weten hoe goed de mens elkaar universeel bij kan staan in een leven zonder armoe. Dit tv Utopia zie ik dat niet doen daarvoor legen deze mensen met hun denkwijzen teveel uitelkander. Ieder van hen streeft naar hun eigen denken daaruit willen zij hun eigen Utopia creëren. Dat is geen universeel samenwerking
Jan Ferwerda - 13 mei 2014

5

8   5

Utopia


Utopia is voor mij een maatschappij waarin iedereen vrijwillig zijn talenten wil benutten en zich met plezier inzet om een samenleving proberen te scheppen, helpt op de akkers om zo genoeg eten te hebben, elkaar liefde geeft en gelukkig maakt en er geen jaloezie heerst en elkaar alles gunt. Zelf kleding te maakt en geld geen waarde heeft.
anoniem - 7 april 2014

6

8   5

Utopia


Utopia zou de naam zijn van een land met een volmaakte maatschappij, waar alles perfect is en iedereen gelukkig en welvarend is; een utopie. Deze perfecte wereld is een droom die nooit verwezenlijkt kan worden.
barbara - 6 april 2014

7

4   2

Utopia


Utopia is de eerste single van Within Temptation's zesde studioalbum An Acoustic Night at the Theatre. Het lied is samen met Chris Jones, een Britse zanger, gezongen. Jones heeft ook al een keer een b [..]
Bron: nl.wikipedia.org

8

10   8

Utopia


De naam Utopia is afkomster van de eerste Terpen in Friesland en Groningen. Die Terpen werden door Drenten Saksen en Engelsen vissers op zandbanken gebouwd. Zij werden de Angolezen genoemd Zij bouwden daar hun toekomst op. Daar is Friesland en Groningen door ontstaan. Zo moet ook Utopia ontstaan.

Fries historisch Centrum Leeuwarden
Jan Ferwerda - 12 februari 2014

9

2   1

Utopia


Nergensland
Bron: complete-encyclopedie.nl

10

3   2

Utopia


Utopia is een online tekstgebaseerd MMORPG, gemaakt door het in Texas gevestigde bedrijf Swirve. Utopia werd gelanceerd in de herfst van 1998 en draait nu nog steeds. Utopia heeft in 2002 en 2003 de P [..]
Bron: nl.wikipedia.org

11

3   2

Utopia


Het land van Utopeia staat beschreven in Bloemlezing uit de gedichten van Albrecht Rodenbach uitgegeven door L. J. Veen Amsterdam in 1905.Op bladzijde102 staat de bloemlezing uit het zangspel:"Ar nold" In het land van Utopeia groent en blauwt eene eeuwige mei,glanst eene eeuwige lentezonne, enz In het land van Utopeia draagt elk herder vurige min enz. Och het land van Utopeia ! Hoe gewillig het lief ook zij, trilt haar luchtige volmaaktheid des verliefden greep voorbij; enz.
Jan timmers - 19 januari 2014

12

2   1

Utopia


Een utopia is precies het tegenovergestelde van wat het televisieprogramm laat zien. Het zou moeten dienen als voorbeeld voor de echte wereld .Er zou met respect voor elkaar en met normen en waarden in een hoog vaandel geleefd moeten worden. Dit programma laat een afspiegeling van de huidige maatschappij zien en doet zijn naam dus geen eer aan. Hebzucht, afgunst, liegen, roddelen en schijnheligheid vieren er hoogtij. Als het kan relaties verbreken en voor de tv met elkaar het bed induiken. Met de naam Utopia slaan ze de plank bij SBS6 dus volledig mis en ik hoop dan ook dat Utopia 2 van een ander niveau zal zijn.
mari - 24 mei 2018

13

1   1

Utopia


Utopia is een naam die gegeven wordt aan iemand of een dier (bvb paard) die prestaties levert die onbereikbaar is voor anderen.
Galle Eddy - 15 mei 2020

14

4   4

Utopia


Utopia is een filosofische term die verwijst naar een ideale wereld of plaats. Het wordt ook wel eens de onmogelijke werkelijkheid genoemd. Utopia is een mythische locatie waar alles perfect verloopt en gaat zoals jij het wil. Het is logisch dat utopia voor elke persoon een andere invulling zou krijgen. In utopia zou zich een perfectie samenleving bevinden, iedereen zou er gelukkig zijn en alles is er eerlijk verdeeld.
Het gegeven utopia is door verschillende schrijvers en filosofen beschreven en uitgespit. De schrijver Thomas More is de eerste die met het woord utopia op de proppen kwam. Hij is de bedenker en schreef een boek over een plaats met de naam Utopia. Dankzij dit boek ontstond het woord en meteen de betekenis zoals wij ze vandaag de dag kennen.
Ondertussen is het woord heel bekend en vaak gebruikt. In de Verenigde Staten zijn er stadjes die de naam Utopia dragen. Op Antarctica is er een gletsjer die Utopia heet. De term komt regelmatig voor in titels van boeken, videospellen en muziekbands.
turelinckx - 5 april 2014

15

1   2

Utopia


Utopia (71° 51′ ZB, 68° 16′ WL ) is een gletsjer op Antarctica op Alexandereiland. De gletsjer is vernoemd naar Utopia Planitia op Mars, de landingsplaats van de NASA Viking 2-lander op 3 septem [..]
Bron: nl.wikipedia.org

16

1   2

Utopia


Utopia is een techno-thriller en sciencefictionroman van Lincoln Child uit 2002.
Bron: nl.wikipedia.org

17

1   2

Utopia


Let op: Spelling van 1858 utopie, Fr., de naam van een verdicht land, welks inwoners hun leven in wellustige en vadsige ledigheid doorbrengen; het zoogenaamde Luilekkerland. Utopisch, utopiaansch, nergenshuizig; ingebeeld, verdicht. Utopist, een Luilekkerlander, nergensthuis
anoniem - 17 februari 2016

18

3   6

Utopia


Utopia is een samenleving waar alles en iedereen gelijk is.
Waar je leeft in overvloed aan liefde , geluk, geld en, gezondheid .
Een samenleving waarin je samenwerkt om in alle levensbehoeften te voorzien.
Een leven waar liiefde, geluk en plezier centraal staat en werken bijzaak is.
Mirke - 30 augustus 2017

19

0   6

Utopia


Plek waarin ik mij momenteel bevind**
Bron: volkabulaire.nl

Betekenis van Utopia toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< user vagina >>