Betekenis vezel
Wat betekent vezel? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord vezel. Je kunt ook zelf een definitie van vezel toevoegen.

1

3   4

vezel


Voedingsvezel is de verzamelnaam voor onverteerbare bestanddelen van plantaardige voedingsmiddelen, die van belang zijn voor de spijsvertering. Ze zorgen dat de ontlasting zacht blijft en ze stimuleren de werking van de darmen. Ze zitten bijvoorbeeld in volkorenbrood, zilvervliesrijst, aardappelen, groenten en peulvruchten.
Bron: kwfklachtadvies.nl

2

2   5

vezel


een vezel is een lang, dun filament waarvan de lengte ten minste drie keer groter is dan de doorsnede Sommige vezels zijn zo klein dat ze met het oog niet waar te nemen zijn.
Bron: nl.wiktionary.org

3

2   5

vezel


(engels: fiber) Materiaal dat wordt gevormd met natuurlijk of synthetisch filament of vezelmateriaal, dat wordt gekenmerkt door buigzaamheid, fijnheid en een hoge verhouding van lengte en breedte en w [..]
Bron: aat-ned.nl

4

2   5

vezel


Een vezel is een lang, dun filament waarvan de lengte ten minste drie keer groter is dan de doorsnede. Vezels kunnen onderscheiden worden in plantaardige, dierlijke en synthetische.
Bron: nl.wikipedia.org

5

1   5

vezel


Vezel, v. (-s), harig of dradig deel, - spiertje. *-ACHTIG, bn. (-er, -st), als vezels; dun, harig. -HEID, v. gmv. *-EN, ow. gel. (ik vezelde, heb gevezeld), fluisterende spreken; rafelen. *-GIPS, o. [..]
Bron: dbnl.org

6

1   6

vezel


Pees, Zeen; Draad
Bron: complete-encyclopedie.nl

Betekenis van vezel toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Vez Vezelonderzoek >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen