1 |
vezelEen vezel is een lang, dun filament waarvan de lengte ten minste drie keer groter is dan de doorsnede. Vezels kunnen onderscheiden worden in plantaardige, dierlijke en synthetische.
|
2 |
vezeleen vezel is een lang, dun filament waarvan de lengte ten minste drie keer groter is dan de doorsnede
Sommige vezels zijn zo klein dat ze met het oog niet waar te nemen zijn.
|
3 |
vezelPees, Zeen; Draad
|
4 |
vezelVoedingsvezel is de verzamelnaam voor onverteerbare bestanddelen van plantaardige voedingsmiddelen, die van belang zijn voor de spijsvertering. Ze zorgen dat de ontlasting zacht blijft en ze stimuleren de werking van de darmen. Ze zitten bijvoorbeeld in volkorenbrood, zilvervliesrijst, aardappelen, groenten en peulvruchten.
|
5 |
vezel(engels: fiber) Materiaal dat wordt gevormd met natuurlijk of synthetisch filament of vezelmateriaal, dat wordt gekenmerkt door buigzaamheid, fijnheid en een hoge verhouding van lengte en breedte en waarvan draad, touw of textiel kan worden gemaakt.
|
6 |
vezelVezel, v. (-s), harig of dradig deel, - spiertje. *-ACHTIG, bn. (-er, -st), als vezels; dun, harig. -HEID, v. gmv. *-EN, ow. gel. (ik vezelde, heb gevezeld), fluisterende spreken; rafelen. *-GIPS, o. [..]
|
<< Vexeren | vezels >> |