webrichtlijnen.nl

Upvotes ontvangen72
Downvotes ontvangen190
Karma:-117 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (114)

1

13 Thumbs up   26 Thumbs down

lay-out


Met betrekking tot webpagina’s, de visuele plaatsing van pagina-elementen in het browservenster.
Bron: webrichtlijnen.nl

2

8 Thumbs up   14 Thumbs down

WWW


Afkorting voor World Wide Web. Onderdeel van het Internet waarbinnen webpagina’s met elkaar in verbinding staan via zogenaamde hyperlinks. Het WWW kan gebruikt worden via een webbrowser. Het WWW is in gebruik sinds 1991 en bedacht door Tim-Berners Lee. Eerst was alle informatie gebaseerd op tekst, later werden ook afbeeldingen, geluid en video moge [..]
Bron: webrichtlijnen.nl

3

7 Thumbs up   21 Thumbs down

lay-out


Met betrekking tot webpagina’s, de visuele plaatsing van pagina-elementen in het browservenster. Door webontwikkelaars worden veelal tabellen gebruikt voor het realiseren van de lay-out van een website. CSS is een gunstiger alternatief.
Bron: webrichtlijnen.nl

4

5 Thumbs up   6 Thumbs down

element


Bouwsteen van een markup taal. Een element bestaat uit tags – een begin- en sluit-tag – die de inhoud waarop het element is toegepast omsluiten. Bijvoorbeeld Let op!. In de markup taal HTML hebben sommige elementen slechts een begin-tag. Voor enkele andere elementen is het gebruik van de sluit-tag optioneel.
Bron: webrichtlijnen.nl

5

5 Thumbs up   4 Thumbs down

SPAM


Ongewenste, vaak commerciëel getinte e-mail. De officiële term is UCE (Unsollicited Commercial E-mail). Soms worden grote hoeveelheden e-mail op nieuwsgroepen geplaatst. De term spam is ontleend aan ingeblikt vlees, bestaande uit ham en varkensvlees: Shoulder Pork and Ham. Het was een vinding van G.A. Hormel (1860-1946) en werd vooral gebruikt door [..]
Bron: webrichtlijnen.nl

6

4 Thumbs up   7 Thumbs down

zip


Bron: webrichtlijnen.nl   NSFW / 18+

7

3 Thumbs up   12 Thumbs down

attribuut


Bouwsteen van een markup taal. Een attribuut wordt toegepast op de begin-tag van een element en bevat complementaire informatie voor het element. In de markup taal HTML zijn bepaalde attributen op sommige elementen verplicht te gebruiken.
Bron: webrichtlijnen.nl

8

3 Thumbs up   1 Thumbs down

tag


Fragment van een markup element. Tags omsluiten tekst en vormen daarmee samen een element. Voorbeelden van tags zijn <a>, </table> en <div>. Tags worden soms ook wel labels genoemd.
Bron: webrichtlijnen.nl

9

2 Thumbs up   28 Thumbs down

tag


Fragment van een markup element. Tags omsluiten tekst en vormen daarmee samen een element. Voorbeelden van tags zijn ,
en
. Tags worden soms ook wel labels genoemd.
Bron: webrichtlijnen.nl

10

2 Thumbs up   7 Thumbs down

mime


Afkorting voor Multipurpose Internet Mail Extensions. Het MIME-type van een bestand schrijft voor welk soort bestand het is. Op basis hiervan maakt een webbrowser een besluit over wat te doen tijdens en na het downloaden van het bestand. De gebruiker kan zijn browser instrueren wat te doen met bestanden van een bepaalde soort.
Bron: webrichtlijnen.nl


Login in om alle 114 betekenissen te bekijken