heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen167
Downvotes ontvangen178
Karma:-10 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

26   38

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl

2

17   6

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl

3

14   12

fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl

4

11   10

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

5

9   2

sudderen


Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Bron: heerlijktafelen.nl

6

8   8

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl

7

8   6

monteren


Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Bron: heerlijktafelen.nl

8

6   4

canneleren


Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Bron: heerlijktafelen.nl

9

6   9

paneren


Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Bron: heerlijktafelen.nl

10

5   5

essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken