heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen163
Downvotes ontvangen163
Karma:-1 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

26   37

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl

2

17   5

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl

3

13   11

fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl

4

11   8

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl

5

9   1

sudderen


Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Bron: heerlijktafelen.nl

6

8   7

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl

7

8   5

monteren


Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Bron: heerlijktafelen.nl

8

6   3

canneleren


Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Bron: heerlijktafelen.nl

9

6   8

paneren


Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Bron: heerlijktafelen.nl

10

5   4

essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken