 |
heerlijktafelen.nl
Upvotes ontvangen | 157 |
Downvotes ontvangen | 150 |
Karma: | 6 (upvotes-downvotes) |
|
0 verdiende Badges Geen badges gevonden.
Betekenissen (142)
1 |
24
35
dresseren
Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
2 |
17
4
garnituur
Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
3 |
13
10
fileren
Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
4 |
11
7
rul bakken
Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
5 |
9
0
sudderen
Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
6 |
8
6
liaison
Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
7 |
6
2
canneleren
Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
8 |
6
5
monteren
Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
9 |
6
7
paneren
Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
10 |
5
3
essence
Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
Login in om alle 142 betekenissen te bekijken