heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen167
Downvotes ontvangen178
Karma:-10 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

26 Thumbs up   33 Thumbs down

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

2

13 Thumbs up   4 Thumbs down

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

3

12 Thumbs up   10 Thumbs down

Fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

4

11 Thumbs up   9 Thumbs down

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

5

6 Thumbs up   5 Thumbs down

monteren


Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

6

6 Thumbs up   7 Thumbs down

Paneren


Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

7

4 Thumbs up   4 Thumbs down

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

8

3 Thumbs up   3 Thumbs down

farce


Fijngehakte ingrediƫnten voor het vullen van bv. wild.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

9

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

10

2 Thumbs up   0 Thumbs down

pareren


Het wegsnijden, vooral bij wild, van vliezen en andere niet-eetbare bestanddelen.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken