|
heerlijktafelen.nl
Upvotes ontvangen | 167 |
Downvotes ontvangen | 178 |
Karma: | -10 (upvotes-downvotes) |
|
0 verdiende Badges Geen badges gevonden.
Betekenissen (142)
1 |
26
33
dresseren
Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
2 |
13
4
garnituur
Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
3 |
12
10
Fileren
Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
4 |
11
9
rul bakken
Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
5 |
6
5
monteren
Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
6 |
6
7
Paneren
Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
7 |
4
4
liaison
Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
8 |
3
3
farce
Fijngehakte ingrediƫnten voor het vullen van bv. wild.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
9 |
2
2
Essence
Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
10 |
2
0
pareren
Het wegsnijden, vooral bij wild, van vliezen en andere niet-eetbare bestanddelen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
Login in om alle 142 betekenissen te bekijken