hcr-automatisering.nl

Upvotes ontvangen9
Downvotes ontvangen14
Karma:-4 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (9)

1

6   6

spam


Spam of spamming is de hoeveelheid ongevraagde e-mails met bijv. reclame (te vergelijken met ongeadresseerd drukwerk in de postbus en brievenbus) en kan soms zo omvangrijk zijn dat het een groot deel van de beschikbare ruimte opslokt en het lezen van de 'echte' post hindert.
Bron: hcr-automatisering.nl

2

2   2

hoax


Een hoax is een internetterm voor een loze of valse waarschuwing of een verzonnen verhaal over virussen en gratis te verkrijgen artikelen. Eindeloos verspreid door goedbedoelde internetgebruikers, waardoor een hoax zich min of meer hetzelfde gedraagt als een virus. Van origine is een hoax een misverstand of slechte grap.
Bron: hcr-automatisering.nl

3

1   1

glasvezel


Een kabel gemaakt van glasvezels. Deze is te gebruiken voor het verzenden en ontvangen van gegevens. Doordat deze met licht in plaats van elektriciteit werkt is deze over zeer lange afstanden (er zijn honderden kilometers zonder versterking gehaald) te gebruiken en is supersnel. (tientallen Gbit/s)
Bron: hcr-automatisering.nl

4

0   0

adsl


Afkorting van Asymmetric Digital Subscriber Line. Een technologie die snelle gegevensoverdracht mogelijk maakt via normale telefoonlijnen. Bij een standaard 56K-modem is de snelheidsverbetering een factor 10 tot 20.
Bron: hcr-automatisering.nl

5

0   1

adware


Bron: hcr-automatisering.nl   NSFW / 18+

6

0   1

isp


Een Internet Service Provider (of kortweg Service Provider) verleent toegang tot internet en de daarbij behorende services zoals e-mail en computerruimte voor internetsites.
Bron: hcr-automatisering.nl

7

0   0

nas


Network Attached Storage, een opslagmedium op een netwerk (meestal een harde schijf) die vanaf elke computer aan dat netwerk (mits die de juiste rechten heeft) kan worden aangesproken
Bron: hcr-automatisering.nl

8

0   2

server


Een server is een computer die, of een programma dat diensten verleent aan clients. In de eerste betekenis wordt met server de fysieke computer aangeduid waarop een programma draait dat deze diensten verleent.
Bron: hcr-automatisering.nl

9

0   1

url


Elke computer die verbinding maakt met internet moet een adres hebben, waar hij te bereiken is, vergelijkbaar met een telefoonnummer voor een verbinding tussen twee telefoons. Dit nummer wordt de U(inform) R(esource) L(ocator), het webadres, genoemd.
Bron: hcr-automatisering.nl