christal.nl

Website:https://www.christal.nl/
Upvotes ontvangen39
Downvotes ontvangen59
Karma:-21 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (15)

1

24   56

mob


Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer
Bron: christal.nl

2

3   2

moi


Melding Onterechte Incasso. Een geincasseerde kan bij de bank een Melding Onterechte Incasso doen. Als incassant moet u kunnen aantonen dat de incasso volgens de regels is verlopen. Kunt u dat niet, dan zal het geincasseerde bedrag door de bank teruggestort worden. MT940
Bron: christal.nl

3

2   0

ecb


Europese Centrale Bank.
Bron: christal.nl

4

2   0

eu


Europese Unie
Bron: christal.nl

5

1   0

camt053


Net als MT940 een bestandsformaat om financiƫle banktransacties te exporteren. Banken bieden een export aan van de banktransacties in CAMT053 formaat. De opbouw hiervan is vanuit elke bank hetzelfde. Naar verwachting gaan partijen meer van CAMT053 gebruik maken omdat dit volledig gestructureerd is. CLIEOP
Bron: christal.nl

6

1   0

dnb


De Nederlandsche Bank. Zij vervult een spilfunctie in de migratie naar SEPA in Nederland. Zowel van het Nationaal Forum SEPA Migratie en de Task Force SEPA is DNB de voorzitter. Ook monitort zij de voortgang van de SEPA-migratie onder bedrijven en overheidsinstanties.
Bron: christal.nl

7

1   0

ec


Europese Commissie, de bedenken en initiator van SEPA.
Bron: christal.nl

8

1   1

epc


European Payments Council. Het besluitvormende en coordinerende orgaan rondom SEPA in Europa, waarin alle Europese banken verenigd zijn. Het SEPA-rulebook is opgesteld door het EPC.
Bron: christal.nl

9

1   0

erp


Enterprise Resource Planning
Bron: christal.nl

10

1   0

iban


International Bank Account Number. Het nieuwe rekeningnummer zoals dat binnen SEPA gebruikt wordt. Het bestaat uit 18-34 karakters, en is als volgt opgebouwd.
Bron: christal.nl


Login in om alle 15 betekenissen te bekijken