GuidoL

Website:https://koopgids.net
Geboortedatum:1990-03-16
Woonplaats:Amsterdam
Upvotes ontvangen21
Downvotes ontvangen7
Karma:13 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (4)

1

7   2

ram


RAM staat voor Random-Access Memory, en is het ‘werkgeheugen’ van je computer. In het RAM wordt data tijdelijk beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van functies binnen programma’s, of voor het aanpassen van deze bestanden. Wanneer je computer een programma of bestand van de harde schijf laadt, wordt deze tijdelijk geopend in het RAM geheugen voor gebruik.
GuidoL - 28 februari 2019

2

5   1

cpu


CPU is een afkorting van de Engelse term "Central Processing Unit", vertaald naar het Nederlands dus ‘Centrale Verwerkingseenheid’. Een synoniem voor CPU is de 'processor'.
De CPU is een component die je onder andere kunt vinden in computers, laptops, smartphones en tablets. De CPU is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de instructies uit de programmacode van software. Hoe sneller de processor, hoe sneller programma’s op je computer zullen draaien.
GuidoL - 28 februari 2019

3

5   2

ssd


SSD staat voor Solid State Drive (SSD). Dit zijn geheugenchips voor bestandopslag in computers en laptops. Met 'Solid State' wordt aangegeven dat er geen bewegende delen zijn, zoals bij een traditionele HDD (Hard Disk Drive). SSD's zijn nagenoeg altijd sneller met het laden van bestanden dan HDD's.
GuidoL - 28 februari 2019

4

4   2

sshd


SSHD is een Engelstalig afkorting voor "Solid State Hybrid Drive". Een SSHD is een combinatie van een harde schijf (HDD - Hard Disk Drive) met flashgeheugen. Het snellere flashgeheugen wordt gebruikt om bestanden die je recent gebruikt hebt tijdelijk op te slaan (cache). Hierdoor is een SSHD vaak sneller dan een HDD.
GuidoL - 28 februari 2019