Betekenis CPU
Wat betekent CPU? Hieronder vind je 16 betekenissen van het woord CPU. Je kunt ook zelf een definitie van CPU toevoegen.

1

8   0

CPU


De afkorting "CPU" betekent "Central Processing Unit, in games vaak gebruikt om een computer gestuurde speler aan te duiden".
anoniem - 6 december 2009

2

5   1

CPU


CPU is een afkorting van de Engelse term "Central Processing Unit", vertaald naar het Nederlands dus ‘Centrale Verwerkingseenheid’. Een synoniem voor CPU is de 'processor'.
De CPU is een component die je onder andere kunt vinden in computers, laptops, smartphones en tablets. De CPU is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de instructies uit de programmacode van software. Hoe sneller de processor, hoe sneller programma’s op je computer zullen draaien.
GuidoL - 28 februari 2019

3

4   1

CPU


(Central Processing Unit, CVE, Centrale Verwerkings Eenheid) de centrale chip die al het rekenwerk doet, het hart van de computer.
Bron: emazing.nl

4

3   1

CPU


Central Processing Unit, microprocessor chip; zie PC Advisor feb 99
Bron: ming-automatisering.nl

5

2   1

CPU


Central Processing Unit, Zie ook: microprocessor
Bron: icer.nl

6

1   1

CPU


Central Processing Unit. Dit is het hart van de computer. Deze bestaat uit twee delen: de processorkern en het input/output-deel (I/O). De processor doet niks anders dan alsmaar berekeningen maken, terwijl de I/O communiceert met de overige onderdelen van de computer.
Bron: elektro.be

7

1   1

CPU


Central Processing Unit Main processing chip of a computer.
Bron: eu-energystar.org

8

1   1

CPU


Zie centrale processor.
Bron: allecomputerwinkels.nl

9

1   2

CPU


Central Processing Unit Ander woord voor microprocessor. Bestaat uit hoofdzakelijk uit de ALU en een aantal registers.
Bron: 4umi.com

10

0   1

CPU


De chip die het meeste rekenwerk in een computer doet. Meestal wordt de processor als het belangrijkste onderdeel van de computer gezien Is een synoniem van Processor Zie ook: een foto, de tutorial hardware/hoe_werkt_een_computer
Bron: icer.nl

11

0   1

CPU


(Central Processing Unit, CVE, Centrale Verwerkings Eenheid) de centrale chip die al het rekenwerk doet, het hart van de computer. De chips die op dit moment veel gebruikt worden zijn chips van Intel en AMD.
Bron: wafvallen-met-sonja.nl

12

0   1

CPU


De afkorting van Central Processing Unit. Hiermee worden de microprocessor en het geheugen van een PC aangeduid. Het is de centrale eenheid van de computer en bevat het logische circuit dat de opdrachten van computerprogramma's uitvoert.
Bron: sony.be

13

0   1

CPU


(Central Processing Unit, CVE, Centrale Verwerkings Eenheid) de centrale chip die al het rekenwerk doet, het hart van de computer. De chips die op dit moment veel gebruikt worden zijn chips van Intel [..]
Bron: compucor-pcdokter.nl

14

0   1

CPU


(Central Processing Unit, CVE, Centrale Verwerkings Eenheid) de centrale chip die al het rekenwerk doet, het hart van de computer. De PC heeft verschillende chips: 80386, 80486, Pentium en Pentium II.
Bron: netadvies.nl

15

0   1

CPU


Je kunt de CPU zien als het brein van jouw computer (niet dat dit intelligentie suggereerd, maar goed). De meeste mensen denken bij CPU's aan Intel (Pentium, StrongARM), AMD (Athlon/Duron), Motorola (68xxx, PowerPC), of IBM (also PowerPC). In het Nederlands ook wel CVE genoemd (Centrale Verwekings Eenheid).
anoniem - 17 februari 2016

16

0   1

CPU


De centrale processor, in het Engels `Central Processor Unit` genoemd. Dit elektronische apparaat is het hart van uw PC en heeft miljoenen en miljoenen piepkleine elektronische onderdelen voor het uitvoeren van allerlei standaard rekenkundige en besturingsfuncties. Een CPU kan twee getallen optellen of aftrekken, getallen van het ene geheugen naar het andere verplaatsen of een extern apparaat besturen. Alle handelingen van een CPU worden ingegeven door instructie. Dit zijn de machinecode instructies die door software-ontwikkelaars worden gebruikt voor het ontwerpen van software-programma`s.De kracht van een CPU wordt ook bepaald door de mogelijkheden die hij heeft voor het verwerken van gegevens. Een 32-bit CPU kan 32 bits tegelijk optellen, aftrekken of manipuleren. Een 16-bit processor verwerkt gegevens die 16-bits breed zijn. Dit betekent dat zo`n processor er twee maal zo lang over doet als een 32-bits processor.Er zijn twee grote CPU-families. De met Intel ontwikkelde reeks CPU`s bestaat uit de 80386, 80486 en Pentium die in PC`s worden gebruikt. De tweede grote familie is de 68000 en PowerPC reeks die door Motorola wordt geproduceerd. Deze processors worden in Apple Macintosh computers gebruikt en zijn niet rechtstreeks compatibel met de Intel machines. (zie ook Numerieke Coprocessor).
anoniem - 17 februari 2016

Betekenis van CPU toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< CPSR Cp >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen