1 |
lecithineLecithine is een mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden. In de biochemie wordt er echter een specifieke verbinding mee bedoeld, fosfatidylcholine, een fosfolipide die de hoofdmoot ui [..]
|
2 |
lecithine(engels: lecithin) Een vetachtige substantie die voorkomt in eidooiers en andere dierlijke en plantaardige stoffen; wordt onder andere gebruikt als een emulgator in caseïneverf en om de viscositeit van drukinkt te reguleren.
|
3 |
lecithineBehoort tot de vetachtige stoffen. Komt voor in eierdooier, zaden, kiemen en sojabonen. Het gehalte choline en het gehalte van essentiële vetzuren in lecithine is van belang in de beoordeling van het belang van lecithine. Sojalecithine heeft een hoge kwaliteit omdat het gehalte aan deze vetzuren en choline hoog is.
|
4 |
lecithineEen vetachtige stof die we in zo goed als alle dierlijke en plantaardige cellen aantreffen.
|
5 |
lecithinebelangrijkste stof in de eierdooier is Lecithine, essentieel voor een aantal stofwisselingsprocessen zoals distributie van gevaarlijke vetafzettingen en cholestrol. Eieren bevatten de gezonde voedings [..]
|
6 |
lecithineLecithine is een specifieke vetachtige stof (fosfolipide), die voorkomt in eierdooier of sojabonen. Deze wordt veelgebruikt als emulgator: een stof die helpt bij het beter mengen van andere stoffen, bijvoorbeeld in voedingsmiddelen. Lecithine is ook als voedingssupplement te verkrijgen, maar het lichaam maakt de stof ook zelf aan.
|
<< lebetes | lecti >> |