1 |
glazuurGlazuur is: - het glasachtige, poriƫnvrije toplaagje op keramische producten (het "glaslaagje" op kleiproducten) - het "papje" dat na het bakken het doorzichtige glasachtige laagje [..]
|
2 |
glazuurGlazuur (ook wel suikerglazuur) is een substantie die vooral als versiering voor gebak wordt gebruikt. Het wordt gemaakt van poedersuiker, water, en vaak andere ingrediƫnten als eiwit, en roomboter. H [..]
|
3 |
glazuurGlazuur is een dunne glasachtige laag aangebracht op dakpannen, bakstenen, plavuizen, tegels en andere gebakken materialen om deze te beschermen dan wel te versieren of te verbeteren. Door het glazure [..]
|
4 |
glazuurglasachtige laag
|
5 |
glazuurAfdeklaag en/ of garnering ter verbetering van de smaak en verfraaiing van het uiterlijk. Men maakt glazuur van eiwit en poedersuiker, water en poedersuiker, maar ook van vruchtesappen. Voor hartige gerechten gebruikt men gelei als glazuur.
|
6 |
glazuurHet tandglazuur, soms tandemail, adamantine of substantia adamantina genoemd, is de buitenste laag van de tandkroon die rond de dentine gelegen is. Tandglazuur bestaat uit kristalvormig hydroxyapatiet [..]
|
7 |
glazuur(engels: glaze) Dun, meestal glanzend deklaagje.
|
8 |
glazuurGlazuur kan verwijzen naar:
Glazuur (aardewerk), een beschermlaag op aardewerk
Glazuur (gebak), een zoete glanzende laag op gebak
Glazuur (biologie), tandglazuur
|
<< gewelfd | Gotisch >> |