1 |
enzymenStoffen in het lichaam die een chemische reactie mogelijk maken en sneller doen verlopen.
|
2 |
enzymenstoffen die andere stoffen af kunnen breken, bijv. pancreasenzymen breken voeding af tot voor opname geschikte deeltjes.
|
3 |
enzymenEnzymen zijn eiwitten die in elke levende cel te vinden zijn. Ze maken allerlei omzettingen en reacties in het lichaam mogelijk en laten deze efficiënt verlopen. Voorbeelden van reacties waarbij enzym [..]
|
4 |
enzymenEnzymen helpen je lichaam om voedingsstoffen te verteren. Enkele voorbeelden van enzymen zijn: amylase, protease en lipase. Elk van deze enzymen kan zich via speciale aanhechtingspunten, receptoren genaamd, binden aan een bepaald type voedingsstof, waarna de voedingstoffen sneller verwerkt worden.
|
5 |
enzymenOrganisch product, natuurlijk of kunstmatig, dat chemische reacties bewerktstelligt. Enzymen worden onder andere gebruikt bij het bleken van pulp, de grondstof van papier. " />
|
6 |
enzymeneiwitten die noodzakelijk zijn voor de chemische processen binnen of buiten de cel; zij zorgen ervoor dat bepaalde processen die normaal bij hoge temperaturen plaatsvinden ook bij lichaamstemperatuur [..]
|
7 |
enzymenEen eiwit dat processen beïnvloed. In de gistcel zit zymase en zorgt het voor de alcoholische gisting. In fruit hebben ze een vervloeiende werking
|
8 |
enzymeneiwitten die de chemische processen in het lichaam beter en sneller doen verlopen. Ieder enzym heeft als regel een eigen chemische taak, bijvoorbeeld het bevorderen van de omzetting van zetmeel in glucose.
|
9 |
enzymenmeervoud van het zelfstandig naamwoord enzym
|
<< Enya | Eol >> |