Betekenis emolumenten
Wat betekent emolumenten? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord emolumenten. Je kunt ook zelf een definitie van emolumenten toevoegen.

1

25 Thumbs up   7 Thumbs down

emolumenten


Extra voordelen of inkomsten die deel uitmaken van het loonpakket.

Emolumenten zijn extra vergoedingen die al dan niet zijn opgenomen in het arbeidscontract van een werknemer. De werknemer heeft bijvoorbeeld recht op een bonus, vakantiegeld, gratis verblijf, maaltijdcheques, een verplaatsings- of onkostenvergoeding, een bedrijfswagen, ...

Aan deze voordelen kunnen voorwaarden verbonden zijn. Zo is het in de financiële sector de gewoonte om de bonus te koppelen aan de geboekte resultaten, al dan niet individueel of collectief.

Emolumenten waren vroeger vooral de voordelen waar een ambtenaar recht op had omdat zijn salaris relatief laag was. Tegenwoordig wordt het begrip echter ook gebruikt voor alle voordelen die in de privésector worden toegekend.

In Vlaanderen spreekt men vooral over "extralegale voordelen".


Hoewel zijn salaris niet bijster hoog lag, had hij wel een mooi pakket van emolumenten: een bedrijfswagen, een kerstbonus en maaltijdcheques.
martijnver - 22 augustus 2018

2

13 Thumbs up   5 Thumbs down

emolumenten


Emolumenten zijn werkgerelateerde beloningen die buiten je normale loon vallen. Emolumenten kun je regelmatig krijgen, maar het kan ook zo zijn dat je ze slechts incidenteel krijgt. Het hoeft hier niet altijd om geld te gaan, het kan ook gaan om producten die je krijgt.


Gratis maaltijden, goedkopere maaltijden, een mobiele telefoon van de zaak, een ambtswoning, personeelskorting als je iets koopt van je eigen bedrijf, laptop, auto van de zaak, tankpas etc.
Loraine - 3 augustus 2011

3

16 Thumbs up   12 Thumbs down

emolumenten


Vakantiegeld en verlofdagen
schipper - 14 maart 2014

4

5 Thumbs up   4 Thumbs down

emolumenten


Alle bonussen en extra financiële of materiële beloningen die je van je werkgever krijgt naast je loon, vallen onder de noemer emolumenten. Dit kan zowel op regelmatige als éénmalige of sporadische basis zijn. Wanneer je bijvoorbeeld op het einde van het jaar een geschenkenmand ontvangt, is dit een emolument.


De werkgever was erg bedreven in het uitdelen van emolumenten aan zijn werknemers.
katrien - 14 augustus 2011

5

2 Thumbs up   3 Thumbs down

emolumenten


bijverdiensten. Dankzij het extra baantje heeft hij wat emolumenten gekregen.
Bron: nl.wiktionary.org

6

2 Thumbs up   8 Thumbs down

emolumenten


emotionele monumenten
anoniem - 18 maart 2013

<< Emberlee emolliens >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen