Betekenis ecotoerisme
Wat betekent ecotoerisme? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord ecotoerisme. Je kunt ook zelf een definitie van ecotoerisme toevoegen.

1

26 Thumbs up   18 Thumbs down

ecotoerisme


(ook wel duurzaam toerisme genoemd) Kleinschalig toerisme zodat ook volgende generatie op deze plek kunnen genieten, men maakt niets kapot en zorgt ervoor dat milieu, natuur en landschap niet aangetast worden. Ook de plaatselijke, autochtone bevolking profiteert er van, dus niet alleen de rijke elite.
Bron: collegenet.nl (offline)

2

20 Thumbs up   14 Thumbs down

ecotoerisme


kleinschalige vorm van toerisme naar natuurgebieden, zonder dat er door de toerist aan de natuur schade wordt toegebracht en waarbij de toerist aandacht heeft voor de lokale gebruiken en cultuur van de bezochte plaats
Bron: anw.inl.nl (offline)

3

16 Thumbs up   16 Thumbs down

ecotoerisme


(engels: ecotourism) Toerisme sector gericht op het verzorgen van verantwoorde reizen naar natuurgebieden, het behoud van het milieu en het steunen van het welzijn van de lokale bevolking.
Bron: aat-ned.nl (offline)

4

0 Thumbs up   0 Thumbs down

ecotoerisme


vogels kijken in een ver en warm land zonder daarbij op een nest met net uitgekomen eieren te gaan staan. De kerosineslurpende en broeikasuitstotende vliegreis rond de aardbol is veelal een minder populair gespreksonderwerp in kringen van ecotoeristen
Bron: neologismen.nl (offline)

<< edel metaal ecuelli >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen