Betekenis autodidact
Wat betekent autodidact? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord autodidact. Je kunt ook zelf een definitie van autodidact toevoegen.

1

29 Thumbs up   9 Thumbs down

autodidact


Een autodidact is iemand die een bepaalde kennis of vaardigheden heeft opgedaan door zelfstudie. De autodidact heeft geen leermeester of begeleiding nodig, hij leert zichzelf wat aan.

Autodidactisch vermogen wordt over het algemeen geassocieerd met hoge intelligentie. Een autodidact is nieuwsgierig, gaat graag uitdagingen aan, en houdt ervan om dingen zelfstandig te ontdekken.

Niet zelden zijn de meest ijverige autodidacten mensen die op school net ondermaats presteren, vaak omdat het gevolgde leertempo te laag ligt, of de aangeleerde materie te voor de hand liggend is.

Door de opkomst van moderne informatietechnologie is de hoeveelheid didactisch materiaal die gratis beschikbaar wordt gesteld de laatste decennia exponentieel toegenomen (denk bv. aan Wikipedia, of videotutorials op YouTube). Vooral jongeren zijn daarom vaak erg zelfstandige 'studenten' (en dus autodidacten), terwijl ouderen meer affiniteit hebben met 'klassieke' leermethoden.


Op school bakte hij er niets van, maar als autodidact leerde hij zichzelf programmeren, waarna hij een van de meest succesvolle softwarebedrijven ooit zou oprichten.
martijnver - 20 september 2018

2

16 Thumbs up   8 Thumbs down

autodidact


Een autodidact is iemand die zijn kennis door zelfstudie, en los van iedere begeleiding door een educatieve organisatie of persoon, heeft verkregen. De term wordt met name gebruikt bij kennisniveaus [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

5 Thumbs up   0 Thumbs down

autodidact


Autodidact, het door hoogbegaafden onbegrepen het te weten wat je weet zonder te weten hoe je het weet..het tijdstip van het zeggen iets te weten en het gelijk krijgen hoeft niet op hetzelfde tijdstip te zijn hè. Dat is denk ik verbanden kunnen zien/leggen van a naar b of een puzzel. Ik kan hier uren over door praten...:)
Mezelf - 28 augustus 2019

4

8 Thumbs up   5 Thumbs down

autodidact


iemand die zich door zelfstudie ontwikkeld heeft
Bron: collegenet.nl

5

6 Thumbs up   6 Thumbs down

autodidact


Een autodidact is iemand die zich door zelfstudie geschoold heeft in een bepaald vak. 
Bron: boijmans.cultuurwijs.nl

6

3 Thumbs up   13 Thumbs down

autodidact


gedeeltelijke niet afgemaakte studie en voor de rest studie onder begeleiding (b.v.cursussen) en zelfstudie
theo van leipsig - 22 augustus 2013

<< Austria Austronesisch >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen