Betekenis algoritme
Wat betekent algoritme? Hieronder vind je 30 betekenissen van het woord algoritme. Je kunt ook zelf een definitie van algoritme toevoegen.

1

73 Thumbs up   18 Thumbs down

algoritme


Een systeem van regels, logische of wiskundige handelingen, die als stappenplan gelden en kunnen worden uitgevoerd om tot een bepaald resultaat te komen.

Algoritmen worden tegenwoordig voornamelijk gebruikt en uitgevoerd door computers en informaticasystemen, om data te verwerken.

Een algoritme verloopt soms volledig onafhankelijk, maar vaak is er ook input nodig: een gebruiker moet dan bepaalde informatie of variabelen ingeven, of in de loop van het proces keuzes en beslissingen maken.


Om te bepalen welke berichten je op welke plaats ziet in de nieuwsfeed, gebruikt Facebook een complex algoritme.
martijnver - 13 november 2018

2

50 Thumbs up   22 Thumbs down

algoritme


een eindige reeks instructies om vanuit een gegeven begintoestand het daarbij behorende doel te bereiken
Bron: nl.wiktionary.org

3

25 Thumbs up   18 Thumbs down

algoritme


Een strikt technische redeneermethode waarbij géén gebruik wordt gemaakt van menselijke intuïtie om tot een resultaat te komen. Een algoritme is een eindige reeks instructies waarbij vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel wordt gewerkt. Algoritmes worden vaak in verband gebracht met computerprogramma’s (coderingen) en ingewikkelde wiskundige studies. De relatie met computers komt omdat de berekeningen zonder computer niet te berekenen zijn. Daar zijn de berekeningen te groot en te ingewikkeld voor. Algoritmes kunnen dus overal voorkomen omdat een algoritme de beschrijving van de oplossing van een probleem is. Wat dat probleem is kan echter per situatie verschillen.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

4

9 Thumbs up   9 Thumbs down

algoritme


Een algoritme is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leidt. Algoritmen staan in beginsel los van computerprogramma's, al worden voor de uitvoering van algoritmen vaak computers gebruikt.
xxx - 26 augustus 2018

5

12 Thumbs up   12 Thumbs down

algoritme


lijst van stappen om met een computerprogramma een probleem op te lossen.
Bron: aquo.nl

6

16 Thumbs up   17 Thumbs down

algoritme


Een aantal nauwkeurig gedefinieerde bewerkingsregels of methoden die zijn opgesteld om een bepaald resultaat te verkrijgen uit een eindig aantal bewerkingen
Bron: ondernemersunited.nl (offline)

7

12 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


1. Een afgebakende set duidelijk gedefinieerde regels om tot een oplossing te komen van een probleem in een beperkt aantal stappen. 2. Een vastgelegde volgorde van handelen om een bepaalde taak uit te [..]
Bron: kennisconsult.nl

8

16 Thumbs up   19 Thumbs down

algoritme


Een algoritme is een eindig aantal berekeningen die in een bepaalde volgorde uitgevoerd moeten worden om tot het resultaat te komen. Een algoritme is bedoeld om rekenkundige problemen op te lossen.
katrien - 3 september 2011

9

12 Thumbs up   16 Thumbs down

algoritme


een set regels in een bepaalde volgorde om een probleem op te lossen
Bron: ming-automatisering.nl

10

8 Thumbs up   12 Thumbs down

algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina’s.
Bron: members.chello.nl

11

8 Thumbs up   12 Thumbs down

algoritme


Een algoritme staat in de zoekmachine optimalisatie voor een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en positioneren van webpagina's.
anoniem - 17 februari 2016

12

8 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


Dit is een wiskundige term en het komt vanuit de computerwetenschap. De naam komt uit het Perzisch en het wordt veel gebruikt bij dataverwerking. Het is een reeks van regels of ook wel een soort procedure, die als ze door een computer worden uitgegeven, een berekend antwoord op een probleem kunnen geven. Tegenwoordig komt het veel voor in zoekmachines die in een bepaalde volgorde de zoekopdrachten in een lijst laat zien, maar ook in social media wordt het gebruikt en die bepalen zo de inhoud en info die jij in je tijdlijn op bijvoorbeeld facebook te zien krijgt.
syl123 - 21 september 2017

13

7 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


Bij elkaar behorende instructies in een programmeertaal die een bepaald probleem oplossen of een bepaalde taak uitvoeren.
Bron: emazing.nl

14

4 Thumbs up   10 Thumbs down

algoritme


Een formule waarmee een Zoekmachine de gevonden websites op waarde schat en waarmee de plaats in de resultaten wordt bepaald. Iedere zoekmachine heeft haar eigen formule, waarvan de exacte voraf opgegeven volgorde van intructies niet bekend wordt gemaakt. Het algoritme wordt voortdurend aangepast en bijgesteld om een zo goed mogelijk resultaat te g [..]
Bron: connexi.nl (offline)

15

13 Thumbs up   20 Thumbs down

algoritme


Logische rangschikking van gegevens
Bron: www.dokterdokter.nl

16

8 Thumbs up   15 Thumbs down

algoritme


Een eindige reeks stappen waarin een bepaald wiskundig probleem kan worden opgelost. Goede algoritmes vormen vaak de basis van een effici
Bron: 4umi.com

17

7 Thumbs up   14 Thumbs down

algoritme


Woorden die letterlijk overgenomen worden, zoals value driver of cost driver. Mogelijke reden: geen goede Nederlandse vertaling beschikbaar.
Bron: fons-vernooij.nl

18

6 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


Een manier of een set regels om een probleem snel of handig op te lossen, bijvoorbeeld sorteeralgoritmen, welke snel kunnen sorteren
Bron: icer.nl (offline)

19

7 Thumbs up   14 Thumbs down

algoritme


Een algoritme is eindig aantal opdrachten die het echte doel en uitvoerder moeten verhullen. Met als een doel winst maken.
wiel jansen - 5 november 2013

20

4 Thumbs up   11 Thumbs down

algoritme


Een proces of een verzameling van regels voor het uitvoeren van berekeningen of oplossen van problemen.
Bron: pandasecurity.com

21

0 Thumbs up   7 Thumbs down

algoritme


Procedure die je moet volgen om tot een resultaat te komen.
Jeannine Calsius - 22 april 2020

22

3 Thumbs up   11 Thumbs down

algoritme


Een verzameling van regels die een zoekmachine gebruikt om pagina's te rangschikken als antwoord op een query. Elke zoekmachine heeft een eigen algoritme. Geen enkele maakt het algoritme echter volledig bekend. Bovendien wordt het algoritme voortdurend bijgeschaafd.
Bron: conba.be (offline)

23

3 Thumbs up   11 Thumbs down

algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina's.
Bron: seo-start.nl

24

7 Thumbs up   16 Thumbs down

algoritme


Een algoritme (van het Arabische woord algawarizmiat: الخوارزميات naar de naam van de Perzische wiskundige Al-Chwarizmi محمد بن موسى الخوارزمي) is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven [..]
Bron: nl.wikipedia.org

25

4 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


Een wiskundige formule waarmee wordt bepaald, hoe de punten zijn gerangschikt in een halftoonbeeld." />
Bron: gianottenprintedmedia.nl (offline)

26

4 Thumbs up   14 Thumbs down

algoritme


Een stelsel van regels waaraan een zoekmachine zich houdt bij het analyseren en resulteren van internetpagina’s. De algoritme van zoekmachines als Google en Bing zorgen ervoor dat website pagina’s worden geanalyseerd en in een specifieke volgorde worden getoond in de SERP van een zoekterm. De algoritme zelf is geheim, maar zoekmachines als Google g [..]
Bron: clickspecialist.nl (offline)

27

3 Thumbs up   13 Thumbs down

algoritme


Software formule (‘model’) om bepaalde klankeigenschappen op te wekken, bijvoorbeeld in FM synthese (dx-7) of effectapparatuur. In die gevallen beschrijft het algoritme de volgorde van en de verbindingen tussen diverse bewerkingen.
Bron: muzikantenforum.eu (offline)

28

3 Thumbs up   14 Thumbs down

algoritme


Een formule waarmee een Zoekmachine de gevonden websites op waarde schat en waarmee de plaats in de resultaten wordt bepaald. Iedere zoekmachine heeft haar eigen formule, waarvan de exacte werking nie [..]
Bron: vision2form.nl

29

6 Thumbs up   17 Thumbs down

algoritme


Het algoritme is een wegingsfactor van Google met meer dan 200 variabelen om te bepalen welke pagina het eerst word weergegeven in de zoekresultaten.
Bron: seoresultaat.nl

30

5 Thumbs up   17 Thumbs down

algoritme


Een algoritme is een eindig aantal opdrachten met als doel de opdrachtgever en het werkelijke doel te verhullen. Het doel is winst te maken.
wiel lemmen - 5 november 2013

<< alfabetlengte aliasing / staircasing >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen