Betekenis Entiteit
Wat betekent Entiteit? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Entiteit. Je kunt ook zelf een definitie van Entiteit toevoegen.

1

31   8

Entiteit


Iets dat echt bestaat, een materieel of immaterieel object.

een persoon, zaak of gebeurtenis die kan worden waargenomen of beschreven in de werkelijkheid. Aan een entiteit kunnen eigenschappen worden toegeschreven, en tussen verschillende entiteiten bestaan en fysieke of conceptuele relaties.

Entiteit is een erg breed begrip is. Het woord is afgeleid van het Latijnse 'entitas', het er zijn van het zijnde. Entiteiten worden bestudeerd in de ontologie (zijnsleer) en de filosofie.

In een juridische context: iets wat als een eenheid wordt beschouwd. Een organisatie met een bepaald juridisch statuut (bijvoorbeeld een vzw, een bvba, een NV, een natuurlijke persoon, een rechtspersoon, ...)


Wie als zelfstandige ondernemer een eigen zaak wilt beginnen, zal daarvoor eerst een juridische entiteit moeten oprichten.
martijnver - 23 augustus 2018

2

20   10

Entiteit


 • iets wat wezenlijk bestaat
 • ( informatica ) een mens , dier of ding waaraan men eigenschappen kan toekennen ( attributen ) en waarvan deze informatie kan worden opgeslagen b.v. in tabellen
 • Bron: nl.wiktionary.org

  3

  12   9

  Entiteit


  Iets van belang (zaak, persoon, voorval e.d.) waarover gegevens worden vastgelegd.
  Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

  4

  8   8

  Entiteit


  1. De weergave van tastbare of ontastbare dingen (mensen, voorwerpen, plaatsen, momenten, voorvallen, ideeen, combinaties, e.d.) die algemeen als gelijkaardig worden gezien op grond van hun wezenlijke [..]
  Bron: kennisconsult.nl

  5

  12   13

  Entiteit


  Een entiteit is iets wat een bestaan heeft. De term beklemtoont van ditgene de hoedanigheid dat het er is. In het Latijn is een ens een "zijnde" en is de entitas het "het er zijn van een zijnde".
  Bron: nl.wikipedia.org

  6

  11   13

  Entiteit


  een entiteit is een logische of fysische opslageenheid die documentinhoud bevat. Entiteiten mogen samengesteld zijn uit parse-able XML opmaak of karakter data, of niet-parse-able (bijvoorbeeld, niet-X [..]
  Bron: playgarden.com

  7

  4   10

  Entiteit


  Een beschrijving van een object in de werkelijkheid (personen, dingen, gebeurtenissen)
  Bron: labyrinth.rienkjonker.nl

  8

  5   19

  Entiteit


  Een tekenreeks die een ander teken weergeeft.
  Bron: html-site.nl

  Betekenis van Entiteit toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << Energiebronnen energiek >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen