Betekenis wajangpoppen
Wat betekent wajangpoppen? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord wajangpoppen. Je kunt ook zelf een definitie van wajangpoppen toevoegen.

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

wajangpoppen


Maatschappij leer! In India, konden kinderen niet lezen en schrijven. De vele verhalen, met name de purwa verhalen als Ramayan en Mahabarata met zijn vele typen en eigenschappen leerden de kinderen hoe de maatschappij in elkaar (kan) zitten. Overgewaaid naar Java. In India wint de slechte partij, en op Java wint de goede partij. Ramayana: Rama en Sinta - Rhawanna en, Hahabarata: Pandawa Lima - 100 Koraa's.
C. A. M. ter Horst - 31 oktober 2022

2

0 Thumbs up   0 Thumbs down

wajangpoppen


Het is: Mahabarata: Pandawa Lima - 100 Korawa's. Het verhaal is niet helemaal correct overgenomen. Toevoeging: Wajang Kulit, het leren schimmenspel, Wajang Kolek, de houten pop, Wajang Topeng, het gezichtsmasker Wajang Keletik, de geheel uit hout gemaakte pop met ledematen aan korte touwtjes verbonden.
C. A. M. ter Horst - 10 november 2022

3

0 Thumbs up   2 Thumbs down

wajangpoppen


(engels: shadow puppets) Uitvoerig beschilderde platte poppen, meestal van leer, die oorspronkelijk werden ontwikkeld op Java en werden gebruikt om tijdens uitvoeringen schaduwen te werpen op witte schermen
Bron: aat-ned.nl

<< waistcoat cuirasses wakalas >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen