Betekenis voortschrijdend inzicht
Wat betekent voortschrijdend inzicht? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord voortschrijdend inzicht. Je kunt ook zelf een definitie van voortschrijdend inzicht toevoegen.

1

61 Thumbs up   25 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Voortschrijdend inzicht komt veel voor in organisaties. Men blijkt achteraf kennis te hebben opgedaan die wezenlijk blijkt te zijn voor de oorspronkelijk keuze. Dusdanig wezenlijk dat men achteraf een ander keuze gemaakt zou hebben.
anoniem - 12 april 2014

2

44 Thumbs up   12 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


voortschrijdend inzicht is een benaming voor het proces waarbij een bepaald inzicht bijgesteld wordt onder invloed van nieuwe ontwikkelingen
Michel - 9 oktober 2017

3

20 Thumbs up   3 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Gaandeweg, met kennis opgedaan, je mening of handeling bijstellen.
Verdries - 31 januari 2019

4

2 Thumbs up   1 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Door ervaring (situaties) en opgedane kennis ontdekken dat iets (ook) anders kan en zelfs beter kan tot voordeel van zowel het individu alsook een organisatie. Zowel management als uitvoerend personeel zou hierin een open houding moeten (kunnen) etaleren. Het is een voortdurend proces. Ik weet waarover ik spreek na meer dan 55 jaren werkervaring binnen diverse organisaties, op zowel management als op uitvoerend niveau . . . . . . .
Albert van Dalen - 21 juni 2023

5

37 Thumbs up   36 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Het leven is lang genoeg om te leren. Fouten maken we allemaal. Het punt is, leert men ervan en hoe snel? Soms duurt het wel even voordat men inzicht krijgt hoe het niet moet. De ezel die zich niet nog eens stoot aan dezelfde steen, geeft aan dat het een intelligent beest is. De mens is wat dommer, doet er vaak veel langer over...dat noemen we dan voortschrijdend inzicht.
Aaron van Beek - 14 mei 2016

6

3 Thumbs up   2 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Leren en begrijpen is een proces dat nooit stopt, een mens is nooit uitgeleerd. Al doende leert men. Kennis en begrip groeit met de jaren. Een einddoel of antwoord in een bepaalde kwestie kan daardoor op ten (lange) duur bijgesteld of aangevuld worden.
Joenomias - 25 maart 2021

7

20 Thumbs up   19 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Voortschrijdend inzicht is het besef van wat men achteraf weet over een gemaakte keuze. Waarvan je dan weet hoe je die met de kennis/inzicht op dat moment had kunnen maken.
Koen - 14 december 2015

8

4 Thumbs up   9 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Achteraf melden dat je iets niet, misschien of (echt) wel, goed of verkeerd hebt ingeschat of gedaan, en ontkennen hoort daar ook nog bij. Eigenlijk wat Donald Trump altijd doet als hij 'antwoord' geeft op een (be)kritiserende vraag.
W. Venema - 8 december 2020

9

3 Thumbs up   12 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Door meer-en nieiwe ervaringen op te doen,inzicht krijgen in bestaandeH. situaties.
E. de Wit. - 4 oktober 2016

10

2 Thumbs up   14 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Veel gebruikt door de meerderheden v de lokale besturen : een grove fout , verkeerde beslissing , onkunde...e.d. wordt nadien veranderd
jan b - 10 september 2019

11

6 Thumbs up   39 Thumbs down

voortschrijdend inzicht


Gevleugelde uitdrukking binnen NMG tijdens het Drempels Weg project. Gebruikt om aan te geven dat we door nieuwe inzichten van het gebaande pad afwijken. Wordt in de scriptie vaak cynisch gebruikt.
Bron: mediocre.nl





<< Schokbelasting gegeneraliseerd >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen