vlis.nl

Upvotes ontvangen115
Downvotes ontvangen200
Karma:-84 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (135)

1

29   9

username


Uw gebruikersnaam. De username of loginnaam hebt u samen met het wachtwoord (password) nodig om toegang te krijgen op een server. V
Bron: vlis.nl

2

11   12

www


(World Wide Web) Internet-systeem dat over de hele wereld multimedia-documenten koppelt met behulp van hypertekst. Hierdoor wordt de informatie die documenten met elkaar delen, gemakkelijk toegankelijk en volledig onafhankelijk van de fysieke locatie. X
Bron: vlis.nl

3

9   4

password


Wachtwoord. Samen met uw username nodig om toegang te krijgen op een server. Het password wordt bij het intypen in sterretjes weergegeven en blijft voor anderen onbekend.
Bron: vlis.nl

4

6   19

pictogram


Een icoontje dat onder andere in Windows wordt gebruikt voor het weergeven van bestanden en snelkoppelingen op het bureaublad.
Bron: vlis.nl

5

6   22

robot


'Robot's worden meestal genoemd in het kader van het WWW. Dan zijn het programma's die het Web doorkruisen op zoek naar informatie, misschien om deze op te nemen in een search engine of om fouten op weblocaties te vinden of iets dergelijks.
Bron: vlis.nl

6

5   10

capaciteit


De hoogst mogelijke (betrouwbare) verzendingssnelheid voor een kanaal, circuit of apparaat. Capaciteit kan worden uitgedrukt in brute snelheid of netto doorvoervermogen.
Bron: vlis.nl

7

5   23

digitaal


Een apparaat of methode waarbij gebruik wordt gemaakt van gescheiden variaties in spanning, frequentie, amplitude, locatie, enz., om binaire (nul of een) signalen voor geluid, video, computergegevens of andere informatie over te dragen.
Bron: vlis.nl

8

4   2

netwerk


Een systeem van elementen die onderling aan elkaar zijn gekoppeld door middel van een speciale of geschakelde verbinding. Het systeem zorgt voor communicatie (stemgeluid, video, gegevens, enzovoort) op kleine en grote afstand en voor de uitwisseling van informatie tussen gebruikers met gemeenschappelijke interesses of belangen.
Bron: vlis.nl

9

4   7

signaal


Een gebeurtenisgerichte situatieverandering (bijv. een toon, frequentieverschuiving, binaire waarde, alarm, bericht, enzovoort).
Bron: vlis.nl

10

4   5

surfen


Het met de muis aanklikken van hyperlinks in een webpagina om zo op een andere webpagina te komen. T
Bron: vlis.nl


Login in om alle 135 betekenissen te bekijken