tantethea.net

Upvotes ontvangen34
Downvotes ontvangen41
Karma:-6 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (68)

1

13   7

teer


Teervlekken haalt u, als ze nog niet hard zijn geworden makkelijk weg van huid of kleding met wasbenzine. Heeft de vlek zich al vastgezet, dan weekt u hem in wasbenzine. Na deze behandeling blijft er meestal een kring achter, die u met wasbenzine weer behandelt. Zorg steeds voor een dikke onderlaag die absorberend is. Na deze wasbenzinebehandeling [..]
Bron: tantethea.net

2

4   3

advocaat


Zoveel mogelijk advocaat afschrappen met de botte kant van een mes of een stukje stevig karton. Probeer eerst de vlek te verwijderen met een lauw sopje van neutraal wasmiddel. Lukt dat niet en zijn er nog vlekresten, dep die dan met wasbenzine of alcohol.
Bron: tantethea.net

3

3   0

thee


Iedereen die geregeld thee drinkt en een liefhebber is van een schijfje citroen daarbij, weet niet alleen dat citroen en de thee een verfrissende smaakdemensie geeft, maar ook dat de the lichter van kleur wordt. Citroenzuur helpt direct tegen vlekken die door de kleurstof uit de thee zijn ontstaan. Hebt u thee gemorst, dan meteen een paar druppels [..]
Bron: tantethea.net

4

2   1

roest


Roestvlekken komen voor in alle mogelijke materialen en stoffen. De behandeling verschilt in het ene geval hemelsbreed van de andere. Zonder volledigheid te pretenderen, vindt u hieronder de meest voorkomende roestverontreinigingen en de daarbij passende oplossing voor het probleem. Ongekleurd katoen en linnen behandelen met oxzaalzuur of zuringzou [..]
Bron: tantethea.net

5

1   6

asfalt


Deze vlekken kunnen heel gemakkelijk worden weggehaald zolang ze nog vers en niet hard zijn. Asfaltvlekken behandeld u met wasbenzine. Bij textielstoffen zorgt u voor een absorberende onderlaag en met een propje watten in de wasbenzine gedrenkt haalt u de vlek weg. Wasbenzine veroorzaakt meestal een kring als te nat wordt gewerkt en die behandeld u [..]
Bron: tantethea.net

6

1   0

beits


Beitsvlekken lijken erger dan ze zijn. Uit bijna alle stoffen is een bietsvlek te verwijderen met water en ammonia. Beitsvlekken in uw tapijt behandelt u met wat tetra, en op niet gekleurde stoffen wil deppen met waterstofperoxide 3% nog wel eens helpen.
Bron: tantethea.net

7

1   0

boter


Overtollig halen we zo veel mogelijk weg met grauw papier of door afschrappen met een mes. Haast alle gladde opvervlakken kunnen we afnemen met een warm sopje van een neutraal afwasmiddel. Vetvlekken in ruwe steen haalt u weg met water en azijn. Wasbare textielstoffen behandelt u met wasbenzine, uw tapijt of canvasbekleding met trichloorethyleen.
Bron: tantethea.net

8

1   0

cement


In het algemeen laten cementvlekken zich met water en zeep verwijderen. Als het daarmee niet lukt, gaat het zeker met blanke azijn (ongeveer 10%). U moet dan echter controleren of de te behandelen stof azijn kan verdragen.
Bron: tantethea.net

9

1   0

chocolademelk


Het vet van de melk, de caseïne, zorgt ervoor dat de vlek hard wordt. Caseïne wordt afgebroken door borax. Als u zo´n vlek hebt, week en kneed hem dan eerst in een boraxoplossing voor u hem verder behandelt.
Bron: tantethea.net

10

1   1

citroen


Vlekken van citroensap of citroenzuur haalt u simpel weg met lauw water, van houtwerk met een sopje en van tapijt met een sopje van groene zeep. Houtwerk dat gelakt is of in de was staat en door de waterbehandeling dof wordt, goed in de was zetten, was laten intrekken, overtollig was wegnemen met keukenpapier en de plek goed nawrijven.
Bron: tantethea.net


Login in om alle 68 betekenissen te bekijken