rawdutch.nl

Upvotes ontvangen84
Downvotes ontvangen113
Karma:-28 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (102)

1

15   21

contrast


Het verschil tussen de meest lichte tinten en meest donkere tinten, dit bereik noemt men contrast. Een foto met weinig contrast heeft weinig uitgesproken donkere of lichte tinten en veel gelijkmatige tinten. Een contrastrijke foto heeft veel lichte en donkere tinten met weinig tussentinten.
Bron: rawdutch.nl

2

11   8

kalibreren


Het afstellen van printer en computerbeeldscherm zodat de afgebeelde en afgedrukte foto’s zoveel mogelijk de realiteit en elkaar correct weergeven.
Bron: rawdutch.nl

3

9   3

copyright


Het eigendomsrecht of auteursrecht van de fotograaf om zijn originele werk te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.
Bron: rawdutch.nl

4

7   13

kleurengamma


Niet alle kleuren kunnen exact door de verschillende uitvoerapparaten worden weergegeven. Het kleurengamma zijn alle kleuren die wel kunnen worden weergegeven.
Bron: rawdutch.nl

5

4   16

compositie


Het samenvoegen of schikken van alle onderdelen om een mooie foto te maken, of de camera zodanig richten dat het (hoofd-)onderwerp op de meest ideale positie op de foto komt.
Bron: rawdutch.nl

6

4   10

ps


Afkorting van het bekendste fotobewerkingsprogramma, Photoshop van Adobe.
Bron: rawdutch.nl

7

3   3

pixel


Het kleinste element waaruit een digitale foto is opgebouwd, een (gekleurd) blokje.
Bron: rawdutch.nl

8

3   2

saturatie


De “felheid” van een bepaalde kleur. Toevoeging van grijs geeft een minder verzadigde kleur. Oververzadiging geeft onnatuurlijke kleuren met soms een neon-effect.
Bron: rawdutch.nl

9

2   2

aps


Advanced Photo System, dit is een formaat van film camera’s waarbij het negatief als afmetingen 25,1mm x 16,7mm heeft. Veel digitale camera’s hebben een APS-size sensor met ongeveer dezelfde afmetingen.
Bron: rawdutch.nl

10

2   1

gif


(Grafics Interlaced File) Een beeldformaat dat compressie gebruikt. Het gebruikte kleurenpalet is echter te beperkt om gebruikt te worden in digitale fotografie. Als voordeel noemen we de mogelijkheid tot transparantie en animatie.
Bron: rawdutch.nl


Login in om alle 102 betekenissen te bekijken