kvanw.nl

Website:https://kvanw.nl/
Upvotes ontvangen26
Downvotes ontvangen44
Karma:-17 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (17)

1

13   26

lay-out


Onder opmaak (vaak met het Engelse layout aangeduid) wordt verstaan hoe de opbouw van een (grafisch) ontwerp er visueel uit ziet. Het gaat dan om het lettertype, de positie op de pagina, de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, enzovoorts.
Bron: kvanw.nl

2

5   5

typografie


Het kiezen, organiseren en vormgeven van tekst, lijnen en vlakken, nog zonder gebruik te maken van afbeeldingen en illustraties.
Bron: kvanw.nl

3

4   0

glossary


Een 'glossary' of verklarende woordenlijst is een lijst met termen en definities over een specifiek onderwerp, zoals er achterin een boek is te vinden met termen die in het boek worden gebruikt en of worden geïntroduceerd of ongebruikelijk zijn in dagelijks taalgebruik
Bron: kvanw.nl

4

2   7

stramien


Vastgelegde afspraken in een lay-out over de zetbreedte, zetspiegel, paginering van een boekwerk, krant of brochure. De vormgever weet hierdoor meer eenheid in het geheel te krijgen.
Bron: kvanw.nl

5

1   0

pms waaier


Waaier met daarin alle Pantone Matching System - kleuren afgedrukt op een gestreken en ongestreken papiersoort. Deze waaier met PMS-kleuren is een wereldwijde norm/afspraak.
Bron: kvanw.nl

6

1   0

stansen


Uitsnijden van vormen uit allerlei kunstof- of papierproducten
Bron: kvanw.nl

7

0   0

corporate identity


Een huisstijl wordt vaak corporate identity genoemd. In die definitie gaat het over de stijl van het huis, en dat gaat verder dan puur visuele zaken. Het gaat ook over communicatie en over het gedrag van de organisatie en haar medewerkers.
Bron: kvanw.nl

8

0   0

drukplaat


Als drukplaat worden in de offsetdruk over het algemeen aluminium gebruikt met een dikte van minder dan ongeveer een halve mm (meestal 0,15 tot 0,4 mm). Deze plaat wordt, na voorzien te zijn van het drukbeeld, in de drukpers om een cilinder gespannen.
Bron: kvanw.nl

9

0   1

dtp


Desktoppublishing, of DTP, is het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk, en die dus meestal bestemd zijn voor publicatie, zoals boeken, tijdschriften, brochures, en dergelijke, met gebruik van een pc. Desktoppublishingsoftware, zoals QuarkXPress of Adobe InDesign, is speciaal ontworpen hiervoor.
Bron: kvanw.nl

10

0   0

full-color


Drukproces waarbij de kleuren opgebouwd worden uit de vier basis kleuren CMYK, met deze kleuren kunnen bijna alle kleuren nagebootst worden.
Bron: kvanw.nl


Login in om alle 17 betekenissen te bekijken