hybridautos.nl

Upvotes ontvangen6
Downvotes ontvangen7
Karma:0 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (9)

1

3   0

ebd


In samenwerking met ABS verhoogt Electronic Brakeforce Distribution, elektronische remkrachtverdeling, de veiligheid bij remmanoeuvres. Het systeem compenseert de gewichtsverplaatsing die tijdens het remmen in de auto ontstaat en optimaliseert daarmee de koersstabiliteit en het remvermogen.
Bron: hybridautos.nl

2

1   2

abs


Het beproefde antiblokkeersysteem zorgt in het bijzonder bij noodstops en gladheid voor meer veiligheid. Om ervoor te zorgen dat de wielen niet blokkeren, worden de remmen telkens opnieuw gedurende een fractie van een seconde gelost. Daardoor blijft de auto ook tijdens het remmen op een glad wegdek of bij aquaplaning bestuurbaar.
Bron: hybridautos.nl

3

1   2

ima


Sinds 1999 past Honda zijn unieke hybride technologie IMA toe. Een moderne verbrandingsmotor wordt daarbij ondersteund door een elektromotor/generator die tijdens het remmen op de motor de vrijkomende energie regenereert en opslaat. De opgeslagen elektrische energie kan weer worden gebruikt bij het wegrijden en accelereren. Het bijzondere aan Honda [..]
Bron: hybridautos.nl

4

1   2

vsa


In gevaarlijke rijsituaties grijpt Honda’s Vehicle Stability Assist gericht in het motormanagement of de remwerking. Dit vergroot vooral in bochten, tijdens het accelereren of bij uitwijkmanoeuvres de stabiliteit en de veiligheid, omdat uitbreken van de auto kan worden voorkomen.
Bron: hybridautos.nl

5

0   1

cvt


De traploze CVT automatische transmissie is direct te herkennen aan de absoluut traploze acceleratie. Omdat er geen afzonderlijke versnellingen zijn, maar oneindig veel overbrengingsverhoudingen die vloeiend in elkaar overgaan, is de overbrengingsverhouding altijd ideaal voor zuinig rijden, trekkracht en rijrust..
Bron: hybridautos.nl

6

0   0

i-dsi


Dual and Sequential Ignition, sequentiële dubbele ontsteking, zorgt ervoor dat per cilinder twee bougies onafhankelijk van elkaar een ontstekingsvonk afgeven, waarbij de interval afhankelijk is van motorbelasting en motortoerental. Een voordeel van dit systeem is dat ook zeer arme brandstof-luchtmengsels kunnen worden ontstoken, waardoor een lager [..]
Bron: hybridautos.nl

7

0   0

dynamisch remsysteem


Om zo veel mogelijk energie bij het afremmen te kunnen regenereren ondersteund het dynamisch remsysteem, via de IMA generator, het afremmen van de Civic Hybrid. De teruggewonnen energie kan weer worden gebruikt bij het accelereren.
Bron: hybridautos.nl

8

0   0

i-vtec®


Geoptimaliseerd verbruik zonder dat dit ten koste van het vermogen gaat, dat is het idee achter i-VTEC®. Daartoe zijn op de nokkenas afzonderlijke nokken voor hoge en lage toerentallen en voor onbelaste motorloop aangebracht, die nokkenasverstelling, de kleplichthoogte en kleptiming reguleren of de cilinders uitschakelen.
Bron: hybridautos.nl

9

0   0

vcm


Bij afremmen op de motor sluit het Variable Cylinder Management de cilinders uit. Het brandstofverbruik en de CO2-emissie nemen hierdoor beduidend af.
Bron: hybridautos.nl