hroling.nl

Upvotes ontvangen60
Downvotes ontvangen112
Karma:-51 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (105)

1

12   17

contrast


Het verschil tussen de meest lichte tinten en meest donkere tinten, dit bereik noemt men contrast. Een foto met weinig contrast heeft weinig uitgesproken donkere of lichte tinten en veel gelijkmatige tinten. Een contrastrijke foto heeft veel lichte en donkere tinten met weinig tussentinten.
Bron: hroling.nl

2

8   12

kleurengamma


Niet alle kleuren kunnen exact door de verschillende uitvoerapparaten worden weergegeven. Het kleurengamma zijn alle kleuren die wel kunnen worden weergegeven.
Bron: hroling.nl

3

5   10

kalibreren


Het afstellen van printer en computerbeeldscherm zodat de afgebeelde en afgedrukte foto’s zoveel mogelijk de realiteit en elkaar correct weergeven.
Bron: hroling.nl

4

5   10

ps


Afkorting van het bekendste fotobewerkingsprogramma, Photoshop van Adobe.
Bron: hroling.nl

5

4   6

copyright


Het eigendomsrecht of auteursrecht van de fotograaf om zijn originele werk te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.
Bron: hroling.nl

6

3   16

compositie


Het samenvoegen of schikken van alle onderdelen om een mooie foto te maken, of de camera zodanig richten dat het (hoofd-)onderwerp op de meest ideale positie op de foto komt.
Bron: hroling.nl

7

3   3

interface


Een toestel dat communicatie tussen twee elektronische apparaten mogelijk maakt. Ook een (software) bedieningspaneel op de computer om gegevens in te voeren.
Bron: hroling.nl

8

2   4

buffer


Tijdelijke opslag van de beeldgegevens (data) in de camera. Noodzakelijk omdat de beeldgegevens in de camera eerst moeten verwerkt worden en dan tegen een relatief lage schrijfsnelheid naar het opslagmedium geschreven worden. Dit maakt het mogelijk om toch snel na elkaar enkele foto’s te nemen. Indien de buffer vol is, moet soms enkele second [..]
Bron: hroling.nl

9

2   1

tool


Gereedschap om de digitale beelden elektronisch te bewerken in fotobewerkingssoftware. Ieder “tooltje” heeft zijn eigen specifieke werking en toepassing.
Bron: hroling.nl

10

2   1

verzadiging


(Saturatie) de “felheid” van een bepaalde kleur. Toevoeging van grijs geeft een minder verzadigde kleur. Oververzadiging geeft onnatuurlijke kleuren met soms een neon-effect.
Bron: hroling.nl


Login in om alle 105 betekenissen te bekijken