home.zonnet.nl

Upvotes ontvangen32
Downvotes ontvangen46
Karma:-13 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (32)

1

13 Thumbs up   8 Thumbs down

Downloaden


Als je iets download dan kopieer je iets van internet naar je eigen computer.  
Bron: home.zonnet.nl

2

6 Thumbs up   6 Thumbs down

extensie


Een extensie geeft aan wat voor bestand je hebt. Een extensie bestaat uit drie tekens en word altijd achter het bestand gezet. Tussen de bestandsnaam en de extensie komt altijd een punt. Een word document kan er bijvoorbeeld zo uit zien: 'sollicitatie.doc' Windows kan op deze manier ook weten wat voor programma hij moet opstarten als je op een bepa [..]
Bron: home.zonnet.nl

3

4 Thumbs up   3 Thumbs down

Moederbord


Een moederbord is de grootste kaart in de computer. Hier komen alle kabels, aansluitingen en uitbreidingen samen. Ook het geheugen en de processor zitten op het moederbord. Het moederbord zorgt er ook voor dat alle aangesloten apparaten met elkaar kunnen communiceren.  
Bron: home.zonnet.nl

4

3 Thumbs up   7 Thumbs down

hardware


Hardware is het gene wat je aan kunt raken. Als het met je computer te maken heeft en je kunt het aanraken noemt men het hardware. Je monitor, harde schijf en printer zijn voorbeelden van hardware. Harde schijf - Een harde schijf is een apparaat in een computer waar alle gegevens op worden opgeslagen. Als je de computer uitzet blijft alles bewaard. [..]
Bron: home.zonnet.nl

5

2 Thumbs up   6 Thumbs down

Netwerk


Bron: home.zonnet.nl   NSFW / 18+

6

2 Thumbs up   6 Thumbs down

software


Dit is alles wat je op je pc kan installeren. Zoals bijvoorbeeld Windows, Word, Excel, Age of Empires.
Bron: home.zonnet.nl

7

1 Thumbs up   0 Thumbs down

DELPHI


Dit is een programmeer taal. Met een programmeer taal kun je zelf programma's maken.
Bron: home.zonnet.nl

8

1 Thumbs up   1 Thumbs down

USB


Usb staat voor Universal Serial Bus. Usb is een manier om verschillende apparaten op een computer aan te sluiten. Je kunt er bijvoorbeeld je scanner, webcam of printer mee aansluiten. Het apparaat moet dit natuurlijk wel ondersteunen.  
Bron: home.zonnet.nl

9

0 Thumbs up   2 Thumbs down

besturingssysteem


Dit is software die zorgt dat de hardware op de juiste manier met elkaar communiceert. Het zorg ervoor dat je computer 'werkt'. Windows is een goed voorbeeld van een besturingsysteem. Beos - Dit is een aardig nieuw besturingsysteem.
Bron: home.zonnet.nl

10

0 Thumbs up   1 Thumbs down

bios


Bios staat voor Basic Input Output System. Dit is een stukje software dat voor de standaard besturing van de pc zorgt. Zoals bijvoorbeeld het typen op het toetsenbord. Het bios is het eerst wat opstart als je een pc aanzet. In het bios kun je ook instellingen veranderen. Tijd en welke harde schijven je hebt zijn hier voorbeelden van.  
Bron: home.zonnet.nl


Login in om alle 32 betekenissen te bekijken