etiquetteregels.nl

Upvotes ontvangen12
Downvotes ontvangen25
Karma:-12 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (25)

1

4   0

baleinen


Een baardwalvis gebruikt baleinen om voedsel uit het water te filteren. Stukjes of stripjes van deze baleinen werden vroeger in de boord van het overhemd verwerkt om de punten op de plaats te houden. Tegenwoordig worden ze uitgevoerd in kunststof en ook wel parelmoer.
Bron: etiquetteregels.nl

2

4   16

etiquette


Beleefdheidsgebruiken, kunst der welgemanierdheid, sociaal smeermiddel.
Bron: etiquetteregels.nl

3

3   3

colbert


Vernoemd naar Jean-Baptiste Colbert (1614-1683), financieel raadsman van Lodewijk XIV. En dat terwijl de man zelf steevast afgebeeld wordt in enorme zwarte gewaden en witte kanten kragen. In Nederland zegt men gewoon jasje.
Bron: etiquetteregels.nl

4

1   1

blazer


Clubjasje in felle kleuren dat in tennis- en roeiclubs wordt gedragen. Uiteraard hebben ze dan clubkleuren en embleem.Tegenwoordig worden ze in andere kleuren en buiten het clubleven ook gedragen. De blazer valt onder vrijetijdskkleding.
Bron: etiquetteregels.nl

5

0   0

alta moda pronta


De Italiaanse term voor het Franse prêt-à-porter of het Engelse Ready-to-wear. Hiermee wordt verwezen naar een goedkopere variant van Haute couture; confectiekleding naar het model van een couturier.
Bron: etiquetteregels.nl

6

0   0

boutonnière


Boutonnière is Frans voor ‘in het knoopsgat gedragen bloem’ of ‘teken van een ridderorde’. Het is een speldje, lintje of een bloem in het knoopsgat van de revers.
Bron: etiquetteregels.nl

7

0   0

brogues


Gaatjesschoenen. Herenschoenen dus met kleine gaatjes ter versiering. Inmiddels zijn ze verkrijgbaar in vele varianten. Draag ze niet op het werk, maar thuis.
Bron: etiquetteregels.nl

8

0   3

casual


Sportief casual, resort casual, casual friday, smart casual, dressed up casual, business casual, executive casual, corporate casual, club casual en casual chique; termen afkomstig uit het Amerikaanse zakenleven. En ze zeggen weinig. Bedrijven hebben namelijk verschillende invullingen voor de verschillende varianten. Vraag de betekenis voor de zeker [..]
Bron: etiquetteregels.nl

9

0   2

choker


Sjaaltje om de hals van een man. Een dooddoener, letterlijk en figuurlijk. Sommige halssieraden voor vrouwen worden ook choker genoemd. Die kunnen wel.
Bron: etiquetteregels.nl

10

0   0

cocktailjurk


De cocktailjurk maakt deel uit van klein toilet en is minder formeel dan de avondjurk. Het is een jurk uit één stuk die op of net onder de knie valt. Wordt gecombineerd met bijpassende sieraden, schoenen en een tasje. Lange handschoenen zijn niet nodig. Een hoed mag. De cocktailjurk is korter dan de avondjurk en laat meestal minder décolleté zi [..]
Bron: etiquetteregels.nl


Login in om alle 25 betekenissen te bekijken