demediamaatschap.nl

Upvotes ontvangen79
Downvotes ontvangen107
Karma:-29 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (90)

1

14 Thumbs up   14 Thumbs down

uitgever


Een online uitgever is een eigenaar van één of meer websites en verkoopt hiervan de advertentieruimte. Zie ook: Exploitant, Publisher.
Bron: demediamaatschap.nl

2

10 Thumbs up   8 Thumbs down

exploitant


Een exploitant is een eigenaar van één of meer websites en verkoopt hiervan de advertentieruimte. Zie ook: Uitgever, Publisher.
Bron: demediamaatschap.nl

3

9 Thumbs up   22 Thumbs down

Doelgroep


De (media-)doelgroep is de groep personen waarop de mediumcommunicatie wordt gericht en een afgeleide van de reclamedoelgroep (en deze is weer afgeleid van de marketingdoelgroep). De omschrijving van de mediadoelgroep dient aan te sluiten op de resultaten van media-onderzoek teneinde mediaplanning mogelijk te maken.
Bron: demediamaatschap.nl

4

6 Thumbs up   3 Thumbs down

view


Een view is een eenheid om het aantal bezoekers aan een pagina te meten, en komt overeen met één opgevraagde internetpagina bij een server. Een enkele view is een gehele pagina die door een bezoeker wordt opgevraagd, dus alle teksten en beelden, inclusief eventuele advertentieruimte. Zie ook: Pageview.
Bron: demediamaatschap.nl

5

4 Thumbs up   7 Thumbs down

KB


Een kb staat voor kilobyte en is een eenheid voor bestandsgrootte. Eén kilobyte komt overeen met 1024 bytes.
Bron: demediamaatschap.nl

6

4 Thumbs up   2 Thumbs down

Smartphone


Een mobiele telefoon die uitgebreidere computermogelijkheden biedt en kan ook beschouwd worden als een handcomputer die tegelijk een telefoon is. Naast de mogelijkheid adressen en afspraken op te slaan, muziek te beluisteren en filmpjes te bekijken worden smartphones vaak gekenmerkt door verregaande internetmogelijkheden.
Bron: demediamaatschap.nl

7

4 Thumbs up   3 Thumbs down

Targeting


De advertentie gericht tonen aan een bepaalde groep gebruikers, dit kan op basis van plaats, tijd, datum, omgeving, surfgedrag of interesses. Zie ook: Umfeld, Behavioral Targeting, Retargeting.
Bron: demediamaatschap.nl

8

3 Thumbs up   4 Thumbs down

button


Feitelijk is de button een klein formaat banner: een advertentie slechts iets iets groter dan postzegelformaat, meestal 120×120 of 120×60 pixels. Door de opkomst van grotere formaten wordt de button steeds minder gebruikt. Zie ook: Pixel.
Bron: demediamaatschap.nl

9

3 Thumbs up   9 Thumbs down

Exposure


Totale zichtbaarheid van een advertentie, vaak uitgedrukt in het totaal aantal keren dat een persoon een uiting te zien krijgt.
Bron: demediamaatschap.nl

10

3 Thumbs up   11 Thumbs down

impressie


Iedere enkele getoonde advertentie. Een pageview kan bestaan uit meerdere impressies, indien er verschillende advertentieposities op de pagina staan. Zie ook: Inventory.
Bron: demediamaatschap.nl


Login in om alle 90 betekenissen te bekijken