consumentenbond.nl

Website:https://www.consumentenbond.nl/
Upvotes ontvangen5
Downvotes ontvangen9
Karma:-3 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (16)

1

4   6

service


Het oordeel over de kwaliteit van de dienstverlening (service) zegt iets over de zorgverzekeraar, en niet over zijn product: de zorgverzekering. Je kunt hierbij denken aan de afhandeling van declaraties, telefonische bereikbaarheid, informatievoorziening en de wijze van communiceren. Op de pagina Hoe wij testen staat precies welke aspecten in ons o [..]
Bron: consumentenbond.nl

2

1   1

keuzevrijheid


Keuzevrijheid geeft aan of je naar alle zorgverleners kunt gaan. Als je keuzevrijheid hebt, hoeft de zorgverlener geen contract te hebben met de zorgverzekeraar om vergoeding van de zorg te ontvangen.
Bron: consumentenbond.nl

3

0   0

aanvullende verzekering


Dit is een verzekering die aanvullend is op het basispakket. Elke zorgverzekeraar biedt één of meerdere aanvullende verzekeringen aan, de aanvulling bevat vaak extra dekkingen. De pakketten zijn echter voor elke verzekeraar anders. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht; dit betekent dat een verzekeraar niet verplicht is om j [..]
Bron: consumentenbond.nl

4

0   0

basisverzekering


Iedere Nederlander is verplicht om deze verzekering af te sluiten. De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en in principe bij elke zorgverzekeraar gelijk. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life en DVZ Achmea - heeft een iets afwijkend basispakket.
Bron: consumentenbond.nl

5

0   0

collectieve zorgverzekering


Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of leden van een sportclub. Bij een collectieve zorgverzekering krijg je vaak korting op de premie.
Bron: consumentenbond.nl

6

0   0

eigen risico verplicht


Dit zijn de kosten van de zorg die voor eigen rekening van de patiënt zijn. Hieronder vallen alle zorgkosten met uitzondering van het consult bij de huisarts, verloskundige zorg, kraamzorg en tandheelkunde voor jongeren tot 18 jaar. Het verplicht eigen risico in 2012 bedraagt €220.
Bron: consumentenbond.nl

7

0   0

gecontracteerd tarief


Het tarief dat de zorgverzekeraar met de zorgverleners heeft afgesproken.
Bron: consumentenbond.nl

8

0   1

marktconform tarief


Het meest voorkomende tarief voor een behandeling.
Bron: consumentenbond.nl

9

0   0

medische selectie


Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering kan de zorgverzekeraar vooraf een medische keuring of een verklaring van bijvoorbeeld de tandarts over je gebitstoestand vragen. Dit komt soms voor wanneer je een hoge aanvullende verzekering wilt afsluiten.
Bron: consumentenbond.nl

10

0   0

medische selectie 'wachttijd'


Een aantal zorgverzekeraars dat acceptatievoorwaarden heeft voor de aanvullende verzekeringen hanteert een wachttijd voor je voor vergoeding in aanmerking komt. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1 jaar verzekerd zijn om bepaalde zorg vergoed te krijgen. De wachttijd gaat meestal direct in na het afsluiten van de verzekering. &n [..]
Bron: consumentenbond.nl


Login in om alle 16 betekenissen te bekijken